BMW VS Corvette pålitelighet – som er bedre?

Sportsbiler håndterer veien som en mester, og deres ytelsesvurderinger er langt overlegne sammenlignet med vanlige biler. BMW og Chevrolet produserer også noen av de beste sportsbilene på markedet. Men hvilken sportsbil er mer pålitelig og bedre enn den andre? 

Chevrolet Corvette er mer pålitelig enn BMW. BMW er imidlertid mer komfortabel og praktisk på veien enn Corvette. Dessuten presterer Corvette mye bedre enn BMW og har mye lasteplass. Tvert imot har BMW mer lugarplass og har plass til opptil 4 personer. 

Generelt er disse to bilene sportsbiler med avanserte funksjoner og fremragende ytelse. Så de deler mange funksjoner, og den eneste måten å finne ut hvilken som er bedre enn den andre, er ved å sammenligne dem side om side. 

Hvilken bil er bedre – BMW M4 eller Chevrolet Corvette?

Utseende 

BMW M4 og Chevrolet Corvette C8 har elegante utseende. Begge bilene har et sporty og luksuriøst utseende. BMW M4 har mer av et luksuriøst utseende, mens Chevrolet M4 har mer av en luksus sportsbil utseende. Så hvis du er forelsket i sportsbiler, kan du lene deg mot Corvette. 

Men hvis du liker luksusbiler, kan du foretrekke BMW M4 med sin enestående nyre grille og vakre baklykter. På den annen side har Corvette et eksotisk amerikansk design, noe som gjør at det skiller seg ut fra konkurransen. 

For interiøret har BMW en stor fordel i forhold til Chevrolet Corvette. BMW M4 har en stor hytte og har plass til opptil 4 passasjerer. På toppen av det er interiøret mer luksuriøst og mer avansert enn Chevrolet Corvette C8.

BMW M4 er også lengre som den har en wheelbase på 112.5-inches, en lengde på 189.1-inches, en bredde på 74.3-inches, og en høyde på 54.8-inches. På den annen side har Chevrolet Corvette en akselavstand på 107,2 tommer, en lengde på 182,3 tommer, en bredde på 76,1 tommer og en høyde på 48,6 tommer. 

  Beste olje for 2006 BMW 325i

Prestasjon 

Overraskende, Chevrolet Corvette C8 presterer bedre enn BMW M4. Denne to-dørs sportsbilen leveres med en 6,2-liters V8-motor med en 8-trinns automatgirkasse og et bakhjulsdriftsystem. Den leverer maksimalt 490 hestekrefter og 465 lb-ft dreiemoment. Med en toppfart på 184 mph, er dette et monster. 

BMW M4 er kanskje ikke så kraftig som Corvette C8, men den er også kraftig og fungerer bra. Den har en 3,0-liters twin-turbo inline-6 motor, en 6-speed manuell girkasse, og en bakhjulsdrift system. Den leverer også maksimalt 503 hestekrefter og 479 lb-ft dreiemoment. 

Så selv om BMW M4 ikke presterer bedre enn Corvette C8, leverer den mer kraft, noe som er avgjørende på racerbanen. 

Komfort

BMW M4 er mer behagelig enn Chevrolet Corvette C8. Dette er fordi det kommer med mer kabin plass og seter enn Chevrolet Corvette. I tillegg tilbyr M4 to for- og to bakseter, mens Corvette bare har plass til opptil to personer. Så det er mer praktisk. 

Pålitelighet 

Akkurat som andre Chevrolet modeller, Chevrolet Corvette C8 er svært pålitelig. Denne bilen er ikke bare mer pålitelig enn BMW M4, men så vel som de fleste Mercedes, Audis og Porsches. Chevrolet rangerer vanligvis i de ti mest pålitelige bilene, mens BMW vanligvis rangerer i de ti nederste. 

Sikkerhet

Når det gjelder sikkerhet, BMW M4 har en liten kant over Chevrolet. Tyske biler er kjent for å være de sikreste og bedre enn amerikanske biler. Dessuten kommer BMW med mer avanserte sikkerhetsfunksjoner sammenlignet med Chevrolet. 

  Hvordan fungerer en BMW plug-in hybrid?

Pris 

BMW er den mer avanserte bilen, og det er også den dyrere bilen. Basismodellen for BMW M4 koster rundt $ 71,800, mens basismodellen for Chevrolet Corvette C8 koster rundt $ 60,900. Så Corvette er litt billigere enn BMW M4, men den presterer mye bedre enn sistnevnte. 

FAQ

Hvilken bil er raskere – BMW M4 eller Corvette C8?

Chevrolet Corvette er mye raskere enn BMW M4. Først og fremst dekker Corvette 0 til 60 mph på 3,4 sekunder, mens BMW M4 dekker samme avstand på 3,7 sekunder. Videre har BMW M4 en toppfart på 155 mph, mens Corvette har en toppfart på 184 mph. 

Hvilken bil er dyr å vedlikeholde – BMW eller Corvette?

Siden begge disse bilene er sportsbiler, er kostnadene ved å vedlikeholde dem rimelig høyere enn for konvensjonelle biler. Likevel er BMW mye dyrere å vedlikeholde enn Corvette. I gjennomsnitt må du bruke minst $ 500 årlig for å opprettholde en BMW M4 og $ 250 for å opprettholde en Chevrolet Corvette. 

Dessuten er BMW-deler dyrere å kjøpe enn Corvette-deler. Dessuten foreslår BMW at kundene besøker en sertifisert BMW-forhandler, noe som gjør at vedlikeholdskostnadene går opp. Og siden BMW rapporterer flere problemer per 100 kjøretøy enn Corvette, betyr dette at vedlikeholdskostnadene også vil øke under hvert besøk hos mekanikeren. 

Er Corvette-motorer pålitelige?

Ja, Corvette-motorer er super pålitelige. De er like pålitelige som andre Chevrolet-motorer. Takket være dry-sump smøresystemet som sikrer at motoren er pålitelig selv når driveren kjører aggressivt. I tillegg kommer Chevrolet Corvette-motoren med færre ståldeler, slik at du ikke trenger å bekymre deg for rust. 

  Er brukte BMWs pålitelige?

Hvor mange mil varer Corvettes? 

Hvis en Chevrolet Corvette er riktig vedlikeholdt, kan den vare hvor som helst mellom 150,000 og 200,000 miles. Likevel kan denne perioden øke hvis du kjører ansvarlig og vedlikeholder bilen etter behov. Men hvis du kjører bilen uforsiktig eller ikke opprettholder den som anbefalt, kan det hende at den ikke varer over 100 000 miles. 

Er en Corvette en god hverdagsbil? 

Til tross for at Chevrolet Corvette er en sportsbil, er det en utmerket bil som du kan kjøre daglig. Takket være de romslige baksetene som gir god plass. Ja, Corvette er en to-seters, men setene er komfortable og romslige nok. Så beboerne i bilen vil ikke føle seg trange. 

Avsluttende tanker

Begge disse bilene har utmerket seg i sine sterke områder, noe som gjør det vanskelig å velge den ene over den andre. BMW M4 skiller seg ut når det gjelder kabinplass, luksus og teknologi, mens Chevrolet Corvette C8 er eksepsjonell når det gjelder ytelse, lasterom og pålitelighet. 

Uansett hvilken bil du velger, vil du nyte turen, da begge har lignende hastigheter og eksepsjonell håndtering. Bmw er imidlertid mindre pålitelig og dyrere enn Chevrolet Corvette C8. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter