Bruker Aiways spesielle dekk?

Elbildekk er forskjellige fra vanlige ICE-bildekk fordi de trenger å støtte tyngre biler som har forskjellige dreiemomentegenskaper.  Dette betyr at ELBIL-dekkene må være mer robuste for å motvirke de økte slitasjenivåene forbundet med en tyngre bil.

Trekkraft er også et viktig aspekt ettersom jo tyngre bilen er, jo høyere er tregheten, noe som betyr at bremseavstandene har en tendens til å være lengre. Som sådan kommer elbiler, inkludert Aiways, for det meste med spesifikke dekk som ikke er spesielt designet for hver modell, men som er ganske vurdert for EV-bruk.

Hvis du vil samle all nødvendig informasjon om å bytte ut dekkene på Aiways-bilen din, bør du gå gjennom brukerhåndboken eller sjekke den indre dørkarmen for dekkrelatert informasjon. Hvis du ikke finner hvilken størrelse eller type dekk du trenger, bør du kontakte Aiways-forhandleren direkte.

Dekk er et viktig aspekt ved trafikksikkerhet fordi de er de eneste komponentene som forbinder bilen med veien. Som sådan må du alltid velge riktig størrelse og sammensatt type, da dette ikke er noe du noen gang vil skimp på.

Aiways U5 dekkinformasjon

Aiways U5 er en kinesisk SUV / crossover EV som kombinerer billige priser med anstendige allsidige EV-kjøreegenskaper. U5 er ikke sportiest EV på markedet eller den mest komfortable EV på markedet, men det tilbyr en anstendig kjøreopplevelse med tanke på prisen.

Hvis du vil beholde disse fabrikkkjøringsforholdene uten å ofre sikkerhet eller effektivitet, må du alltid bruke spesifikke dekk som overholder alle spesifikasjonene knyttet til U5.  Som sådan må du alltid gå gjennom brukerhåndboken eller kontakte Aiways-forhandleren direkte når du har dekkrelaterte spørsmål.

  Krever en Aiways mye vedlikehold?

Når det gjelder dekkdimensjoner, bruker Standard Aiways U5 215/65R17 frontdekk og bakdekk, mens Premium-modellen bruker 235/50R19 for- og bakdekk. Begge dekkstørrelsene er vurdert med en hastighetsrangering på 99V.

Felgstørrelser knyttet til standardmodellen er 6.5Jx17 ET40 mens Premium-modellen har 7Jx19 ET43 felgdimensjoner. The standard U5 er vurdert for 2.3 PSI for frontdekk og 2.6 PSI for bakdekkene. Premium-modellen er rangert som 2,4 PSI for frontene og 2,6 PSI for bakdekkene.

Aiways U5 – Grunnleggende spesifikasjoner

Både Standard- og Premium-versjonene av U5 kommer med en enkelt elektrisk motorkonfigurasjon som skyver ut 150kW (201hp) strøm.  U5 kommer også med et 63kWh batteri som skal tilby deg 250 WLTP miles rekkevidde mellom ladinger.

Det tar litt over 30 minutter å lade U5 fra 20% til 80% gjennom en rask DC-lader, mens en langsom AC-lader etterfyller U5 på rundt 8-10 timer.  Aiways U5 kommer med nesten alle avanserte førerassistansesystemer, men det er verdt å nevne at disse ikke er klasseledende på noen måte.

Det største problemet med U5 er den mangelfulle sikkerheten fordi Euro NCAP, den ledende europeiske testorganisasjonen for bilulykker, vurderte U5 med en ganske dårlig 3-stjerners vurdering. Dette er fordi U5 ikke klarte å levere i sidekollisjonstestene kontinuerlig.

Aiways svarte raskt med å si at de allerede jobber med å løse disse problemene , så du bør vente før disse problemene er løst hvis du vil kjøpe U5.

  Aiways vs VW - som er bedre?

Kinesiske EV-oppstartsmerker og deres fremtid

Aiways er bare ett av mange kinesiske EV-oppstartsselskaper som XPeng, Li Auto og Nio for å nevne noen. Disse selskapene er fokusert på å designe billige elbiler for massene som potensielt kan oversvømme de vestlige markedene hvis gjennomsnittlige EV-priser ikke går ned tilsvarende.

Disse kinesiske EV-merkene gjør faktisk oss alle en tjeneste fordi de kan tilby en konkurransedyktig EV for en lavere prislapp og dermed få alle de andre EV-manufacturers til å justere prisene sine deretter.  Et av de største problemene knyttet til elbiler i disse dager er de høye inngangskostnadene fordi en elbil har en langt større pris sammenlignet med en sammenlignbar ICE-bil.

Disse kinesiske EV-oppstartsselskapene er i en god posisjon til å bli stadig mer relevante ELBIL-produsenter i fremtiden hvis de klarer å designe og tilby gode biler til en relativt nedsatt pris.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Aiways U5?

Du bør kjøpe Aiways U5 hvis du vil ha en billig, men anstendig EV som enkelt kan gjøre det alle de andre nåværende ELBIL-ene kan gjøre. Hvis du trenger en pålitelig A-til-B transportenhet, og du ikke er interessert i å være stilig eller oppmerksomhetssøkende, er U5 den perfekte bilen for deg.

Du må imidlertid huske på at U5 ikke er den sikreste bilen fra sin klasse, og at det heller ikke kommer til å være lett å selge, da så mange mennesker ikke engang er klar over at Aiways-merket til og med eksisterer.

  Er Aiways en god bil for en høy person

Hvor viktige er dekkene?

Dekk er en av om ikke de viktigste aspektet av generell bilsikkerhet, da de er den eneste kontakten mellom bilen og veien. Dette betyr at selv de sikreste bilene på planeten er usikre hvis de ikke er utstyrt med tilstrekkelig store og tilstrekkelig laget dekk.

Som sådan må du alltid følge produsentens anbefalinger når det gjelder dekk og aldri skimp på dem. Hvis du bor i et område som opplever tøffe vinterforhold, bør du også investere penger i å kjøpe et sett med anstendige vinterdekk.

Kommer Aiways til å bli mer populært i fremtiden?

Aiways kommer nesten helt sikkert til å bli et mer populært EV-merke i fremtiden hvis de fortsetter å tilby konkurransedyktige biler som tilbyr mye for pengene. U5 og U6 er ikke perfekte på noen måte, men de tilbyr mye verdi for pengene.

Det er noen få bemerkelsesverdige problemer med U5 som sikkerhet, verdi oppbevaring  , og andre hånd ønskelighet, men disse er ganske håndterbare hvis Aiways fortsetter å lage anstendige biler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter