Er en Aiways en god første bil?

Å kjøpe en elbil som din aller første bil har sitt eget sett med ulemper og fordeler. Du kommer til å kjøre en mer effektiv bil med mindre innvirkning på miljøet, men du må også gå på akkord med mer når det gjelder lading og rekkevidde enn du ellers ville gjort hvis du valgte en ICE-bil.

Aiways er et nykommer EV kinesisk oppstartsmerke som bare nylig har blitt med i bilmarkedet. På litt over tre år klarte de å designe, utvikle og tilby Aiways U5 til publikum. U5 er en crossover / SUV designet for å gi deg en grundig EV-opplevelse uten å måtte bruke store mengder penger.

Når det gjelder en god første, er det to dominerende tankestrømmer, en sier at du bør starte med en billig og kompakt bil fordi forsikringskostnadene dine kommer til å være høye, og fordi du bare starter, bør du derfor ikke umiddelbart flytte til en dyr helt ny bil.

Men å gå for en helt ny EV som din første bil har sine fordeler som kvalifisering for statlige EV-tilskudd, billige driftskostnader, overlegen pålitelighet og det faktum at du rir på endringsvindene. Uansett, sørg for å lese denne artikkelen for å finne ut om Aiways U5 er den for deg.

Aiways U5 – En anstendig første bil i beste fall

Aiways U5 er en bil laget av et merke som er relativt ukjent for de fleste der ute.  Dette betyr at appellen Aiways-merket bærer er nesten ikke-eksisterende. Aiways U5 tilbyr imidlertid en konkurransedyktig prislapp, noe som betyr at U5 til og med er klasseledende i noen aspekter som interiørplass.

  Er en Aiways et godt valg for hundeeiere?

Alle Aiways U5-modeller leveres med en enkelt elektrisk motorfront-wheel-drive-konfigurasjon som skyver ut 150 kW (201hp) strøm. U5 tilbyr et 63 kWh batteri som kan lades fra 20% til 80% på litt over 30 minutter hvis du kommer over en rask DC-lader mens langsom AC-lading tar omtrent 8-10 timer.

Dette er nok for et 250mile WLTP-utvalg som også er mer enn nok for dine daglige pendlere.  U5 er fullpakket med alle slags teknologier som blind-spot assist, automatisk nødbremsing, adaptiv cruise-kontroll og alle de andre avanserte driverassistansesystemene.

Det største problemet med U5 er imidlertid den mangelfulle sikkerheten da noen ledende krasjtestingsorganisasjoner vurderte U5 med en ganske dårlig 3-stjerners vurdering. Dette er et stort rødt flagg, da unge sjåfører har en tendens til å ha en høyere kollisjonsrate enn alle andre aldersgrupper der ute.

En billig ICE første bil er alltid den beste ideen

Selv om U5 kan være en god første bil, har mange mennesker en tendens til å være enige om at noens første bil skal være en billig og allerede godt brukt bil fordi de aller første årene med aktiv kjøring vanligvis er forbundet med dingser, riper og alle slags stressende situasjoner.

En billig og vel brukt bil kommer heller ikke til å koste mye penger å forsikre, og det er viktig for en studentsjåfør. Dette betyr ikke at du bør kjøpe et 20 år gammelt 200 000 kilometer langt togvrak, men heller en anstendig bil med gode sikkerhetsvurderinger.

Det er gunstig for deg å starte med en ICE-bil fordi du alltid kan oppgradere til en dyrere ELBIL i fremtiden. Forskjellene mellom å eie en ICE-bil og en EV er store, og du bør være kjent med begge deler.

  Aiways vs Mercedes - som er bedre?

Hva gjør en flott første bil?

En flott første bil koster ikke så mye penger fordi dine aller første år med bileierskap pleier å være stressende og fylt med alle slags kompromisser.  Det bør også være en praktisk bil fordi du vil ha mye plass til deg selv, bagasjen og passasjerene dine.

Pålitelighet er viktig for alle biler, uansett hvem som kjøper dem. En flott første bil bør heller ikke være for rask av  åpenbare grunner til at overlegen kontrollerbarhet og mye sikkerhetssett også er gunstig for inexperienced drivere.

Å kjøpe en bruktbil gir deg muligheten til å få mer for pengene dine, men en ny bil kommer til å komme med alle slags garantier og servicefordeler. En billig å forsikre bil er også en nødvendighet for inexperienced sjåfører.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke biler er dårlige første biler?

Det finnes noen typer biler som ikke er laget for inexperienced sjåfører. Superbiler er ofte vanskeligere å kjøre fordi de tilbyr subpar synlighet, de er for lave til bakken og de koster mye penger å kjøre. De føler seg også uraffinerte og er altfor raske for noen som bare begynner.

Sedaner i full størrelse og 7-seters SUV-er er også en åpenbar no-go fordi de er vanskelige å manøvrere i lårrom og er mye vanskeligere å parkere sammenlignet med mer kompakte biler. Endelig kan elbiler være dårlige første biler hvis du ikke er i stand til å utnytte ELBIL-plattformen fullt ut, noe som betyr å lade bilen når det er nødvendig og vite hva som skal til for å eie en elbil.

  Aiways vs Porsche - som er bedre?

Er Tesla Model 3 en god første bil?

Tesla Model 3 er for tiden en av de mest populære ELBIL-ene på markedet fordi den tilbyr alt en Tesla-bil tilbyr uten å koste Model S-penger. Tesla-biler er ekstremt ønskelige akkurat nå, så det er bare logisk å spørre om Model 3 kan være en god første bil, og svaret på dette spørsmålet er ja, Model 3 kan være en flott første bil.

Det er hvis du er i stand til å utnytte EV-plattformen til sitt fulle potensiale , og dette er lettere å gjøre i en bil som en Tesla fordi du kan lade bilen din gjennom Teslas superladernettverk.

Hva er det største problemet for unge sjåfører?

Ifølge mange offentlige helsemyndigheter er bilulykker noen av de mest alvorlige problemene facing tenåringer generelt.  Yngre sjåfører er alltid overrepresentert i de fleste bilulykker, noe som åpenbart er et stort problem.

Som sådan er logikken bak å kjøpe U5 tvilsom.  Aiways jobber  faktisk med å løse disse sikkerhetsproblemene, så du bør ta deg god tid og vente før disse problemene er fullstendig løst.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter