Bruker firehjulsdrift mer gass?

Firehjulsdrevne biler bruker mer gass sammenlignet med sine RWD- eller FWD-kolleger av  samme merke og modell. Dette er ned til mange forskjellige faktorer som økt vekt, flere drivlinjekomponenter og ekstra friksjon og rotasjonsmasse opprettet av disse tilleggskomponentene.

Rotasjons- eller unsprung masse skaper en betydelig forskjell når det gjelder drivstoffeffektivitet. Et godt eksempel på dette er ofte sett med high-end sportsbiler som har en tendens til å bruke karbon-keramiske bremser og magnesium / karbonhjul som alle reduserer den unsprung massen betydelig.

Hvis det er mindre masse som må roteres, betyr det at motoren ikke vil fungere så hardt som det ellers ville dermed redusere behovet for drivstoff. Drivlinjetap er også en viktig faktor fordi en betydelig del av trekkraften er nødvendig for å spinne alle drivlinjekomponentene som også påvirker drivstoffeffektiviteten negativt.

Når produsenter legger ut drivstoffeffektivitetsnumrene sine, er those vanligvis forbundet med best mulige scenarier og kjøremiljøer.  That betyr at det er viktigere å kjøre effektivt, det er å velge All-hjulet stasjonen eller RWD / FWD.

Toppmoderne firehjulsdriftsystemer og drivstoffeffektivitet

Et firehjulsdriftssystem er designet for å maksimere effektiviteten, men evnen til å lykkes med å gjøre det er svært avhengig av måten bilen kjøres på.  Dette betyr at de fleste moderne firehjulsdrevne biler ikke er firehjulsdrift hele tiden.

Hele poenget med et firehjulsdriftssystem er å være enten RWD eller FWD for de fleste situasjoner, noe som bare betyr at alle fire hjulene blir kjørt hvis situasjonen anser det som nødvendig, eller med andre ord, en bil er allhjulsdrift bare når du trenger det for å være trygg.

Hvis du for det meste kjører på motorveien, vil all-hjulet stasjonen bilen neppe noen gang kommer til å være All-hjulet stasjonen. Hvis bilen din har ekstra moderne drivstoffbesparende teknologier som sylinder deaktiveringsteknologi eller mild-hybrid teknologi, betyr det at selv en 8-sylindret 600hp 2-tonns luksus sedan kan være effektiv hvis du kjører den som sådan.

  Er det greit å la en elbil være koblet til?

Firehjulstrekksystemer er iboende mindre effektive

Selv om du teoretisk sett kan være mer effektiv med en firehjulsdrevet bil, hvis du kjører bilen din slik du alltid kjører en annen bil, betyr det vanligvis at en firehjulsdrevet bil vil være mindre drivstoffeffektiv.

Hovedårsaken til at firehjulsdrevne biler er mindre drivstoffeffektive er ned til  bilens økte vekt, og logikken bak dette er enkel. Hvis du opererer med en bestemt mengde energy, og du prøver å bære belastninger som varierer i vekt, er det forståelig at jo lettere du er, jo lenger vil du bære den belastningen.

En annen grunn er drivlinjetap fordi energien som skapes av motoren må gå gjennom overføringshuset og frontdrivakselen, forakselen, forsideakselene og deretter nå hjulene selv. Hvis du kjører an FWD / RWD bil, dette er bare disse komponentene kysten og krever ikke trekkkraft.

Fordi disse komponentene tjener et så viktig formål, er de også utrolig tunge for å være pålitelige og i stand til kontinuerlige stammer.

Hvorfor du bør velge firehjulsdrift

Selv om en firehjulsdrevet bil er mindre drivstoffeffektiv og den koster mer enn en RWD / FWD-bil, er det mange grunner til at en firehjulsdrevet bil er et generelt bedre alternativ. En firehjulsdrevet bil er sikrere og tryggere i nesten alle situasjoner som er avgjørende så langt som familiebiler går.

Uansett hvor dyktig du kjører en RWD / FWD-bil, vil en firehjulsdrevet bil nesten alltid overgå disse bilene fordi den holder seg bedre på overflaten.  Som sådan fordeler dette også ytelse og bremsing fordi det er mer vekt som skyver dekkene til bakken.

  Beste superbiler for høye sjåfører

Vær det som mulig, hovedgrunnen til å velge en firehjulsdrevet bil er at den presterer mye bedre under kalde og glatte forhold. Selv med skikkelige dekk, kan en bil noen ganger ikke håndtere glatte forhold som gjør  kjøreopplevelsen litt mer stressende.

På den annen side oser en firehjulsdrevet bil sikker når den er utstyrt med riktige dekk, og det kommer nesten aldri til å være en situasjon eller et  vinterhinder du ikke vil kunne krysse.  Til slutt er nesten alle avanserte biler rett og slett bedre hvis de er utstyrt med firehjulsdrift fordi de er tryggere, raskere og mer selvsikre induserende.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke biler trenger firehjulsdrift?

En liten del av biler i disse dager kommer med All-hjulet stasjonen som standard, de fleste biler er enten tilgjengelig med All-hjulet stasjonen som et alternativ, eller de er ikke tilgjengelig med All-hjulet stasjonen i det hele tatt.  Dette stiller  spørsmålet om man bør velge en All-hjulet stasjonen variant selv om det noen ganger koster noen ekstra grand.

Hvis du kjøper en større SUV, en stor sedan eller et familiekjøretøy, er det alltid bedre å velge firehjulsdrift  både av sikkerhetsmessige årsaker og muligheten til å stole på bilen din når været anser det som passende.  På den annen side, hvis du kjøper en kompakt hatchback eller sportsbil, ikke velg All-hjulet stasjonen hvis det ikke er nødvendig.

  Beste bil for gartnere

Hvorfor trenger jeg firehjulsdrift?

Du trenger firehjulsdrift hvis du primært bor i et område som får mye snø, is og regn i løpet av året.  Du bør også velge en firehjulsdrevet bil hvis du er noen som regelmessig besøker landsbygda der veier ikke er så sofistikerte og tilstrekkelig asfalterte.

Hvis du først og fremst bruker bilen din til lengre reiser på motorveien, og du ikke opplever mye værmotstand, trenger du ikke en firehjulsdrevet bil. Det kan imidlertid være nyttig å velge en uansett omstendigheter hvis en All-hjulet stasjonen variant av den bilen gir bedre verdi på andre hånd markedet.

Kan jeg slå av firehjulsdrift?

De fleste biler er all-hjulet stasjonen hele tiden, noe som betyr at du ikke helt kan koble fra  All-hjulet stasjonen systemet.  4WD biler er designet for å kunne bytte mellom 2WD eller 4WD avhengig av hva du vil. 4WD biler er nesten alltid eldre off-road SUVer, noe som betyr at de ikke er så tilgjengelige eller nødvendige som All-hjulet stasjonen biler er.

Noen biler som BMW M5 eller Mercedes AMG E63 S gjør at du kan koble fra frontforskjellen helt for at bilen skal være 100% RWD, men å engasjere denne funksjonen gir bare mening i lukkede og trygge miljøer som spor eller drastrimler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter