Er det greit å la en elbil være koblet til?

Moderneelbiler  er utstyrtmed avanserte batteristyringssystemer som er designet for å forhindre overlading av batteriet. Som sådan kan du la  elbilen være koblet til mens du ikke bruker den, men det anbefales ikke å lade opptil 100% hver natt.

Dette betyr at å holde bilen mellom 50% og 80% av batteriladingen er optimal for batteriets langsiktige helse. Du bør unngå ekstreme høyder og nedturer som 0% eller 100% fordi disse kan øke slitasjen på batteriet.

Hvis du planlegger åla elbilen sitte imånedsvis, er detbedre å holde den koblet til. Men hvis du bare skal reise bort i en dag eller to, bør du lade batteriet opptil 80% og koble fra bilen. Uansett hva du gjør, ikke la elbilen din  sitte med en ekstremt lav ladetilstand.

Selv om disse anbefalingene gjelder og anbefales for de fleste elbilerder ute,er det alltid best å konsulterei brukerhåndboken  for å bestemme det beste handlingsforløpet.

Lading hjemme

Hvis du kan lade elbilen  din  over natten, bør du til enhver tid bruke en Level 2-lader  fordi en hurtiglader på nivå 3 er unødvendig. Selv om ladetidene forbundet med hurtigladere på nivå 3 er betydelig  bedre, tar utvidet bruk av slike ladere en toll på rørensgenerelle helse.

Når det er sagt, tar en nivå 2-lader 7-9 timer å lade opp batteriet fullt ut, noe som burde være nok. Deter verdt å nevne at det ikke er nødvendig å lade bilen hver natt hvis du ikke gjør lange avstander regelmessig fordi de fleste elbiler skal gjøre mer enn 200 miles med  en  anstendig batteriprosent.

  Er hurtiglading dårlig for elbiler?

Tesla anbefaler å lade elbilen din opptil 90 % av ladingen hver natt. Tesla sier i en kontekst at et frakoblet Tesla-batteri mister rundt 1 % lading hver dag, avhengig av ute- og batteritemperatur.

Dette betyr at du kan få mange miles ut av Tesla selv når den har blitt sittende i flere måneder. Hvis alle unødvendige systemer som Sentry Mode eller rask vekking er koblet fra, sier Tesla at »Phantom batteriavløp» skal falle til ubetydelige nivåer.

Lading på offentlige steder

Hvis du først og fremst lader bilen din i nærheten av jobb eller i andre offentlige områder, erdetikke greit å la den være koblet til etter at du har nådd en full ladetilstand. Mange stoler på disse ladestasjonene for nødvendig påfyll,men hvis noen bruker disse ladeplassene som parkering, bør de bøtedes og forbys å bruke disse ladestasjonene.

Det skjer ofteat  du kjører inn på en ladestasjon bare for å se biler som sitter der i timevis. Noen ganger er disse bilene ikke engang  elbiler,deter bare en vanlig fyr på Walmart parkeringsplass i en banket-oppNissan Altima ønsker å kjøpe kirsebær pops.

I tillegg til å ikke kunne bruke en offentlig lader, er laderne noen ganger nivå 2-ladere, mens andre ganger er de nivå 3 hurtigladere. Hvis du har tenkt å lade bilen opp raskt, kan du bare gjøre et raskt stopp, ha litt kaffe,kjøpe litt snacks, og bilen din kommer til å være 100% på kort tid.

Faktorer som forringer batteriet raskere

Det er mange faktorer i spill som kan bestemme hvor godt et batteri står tidens prøve. Ekstreme temperaturer er harde på batteriet og kan øke slitasjen betydelig. Selv om du i de fleste tilfeller ikkekanlade batteriet for mye, kan det å holde det på en svært høy eller svært lav  kapasitet også skade røreny.

  Hva er det vanskeligste å fikse på en bil?

Unngå komplette batteriutladinger for enhver pris, da disse kan være skadelige for batteriet. Hurtiglading bør kun reserveres når du trenger det, dette betyr at en lading over natten skal gjøres gjennom en Level 2-lader helt maksimalt.

Du bør også unngå å gå for fort i lengre perioder, den samme historien går for konstante harde akselerasjoner fordi begge disse kan varme batteriet veldig fort. Når du når 100% ladetilstand, kobler du fra bilen fordi det ikke er behov for at bilen kobles til.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor mye koster det å lade opp en elbil på en ladestasjon?

En kWh strøm koster rundt $ 0.13 og de fleste biler bruker ca 33 kWh for hver 100 miles. Hvis du gjør matematikken, koster en enkelt kilometer rundt $ 0.04 mens en vanlig bensinbil koster omtrent $ 0.15 per kilometer. Så  hvis du vil lade opp batteriet på 66 kWh, vil det koste deg $ 9 for full ladetilstand.

Deter verdt å nevne at noen ladere er helt gratis, mens andre kan være mer enn dette. Esebør være dinegjennomsnittlige  estimater for å bestemme hvor mye en full tilstand av kostnad koster. Sammenlignet med en forbrenningsbil virker det billig.

Kan du dytte en elbil når den går i stykker?

Mange vet ikke dette, men du bør aldri skyve en elbil  når den går tom for strøm eller når den bryter sammen. elbilerer utstyrt med spesifikke trekkraftmotorer som er designet for regenerative bremseoppgaver. Dette betyr at de har til oppgave å hente tilbake tapt energi, noe disse  motorens  kant gjør hvis systemene er  løsnet.

  Hva er den billigste elbilen?

Hvis du imidlertid skyver bilen, kan disse motorene bli skadet, og hvis du skyver bilen din i lengre avstander, kan disse motorene til og med ødelegges helt. Deter alltid best å bare ringe en flatbed, og skyve bilen bare når deterekstremt nødvendigessary.

Kan du lade en elbil trådløst?

Selv om den fortsatt ikke er i massiv skala, får trådløs lading sakte trekkraft fordi ladeeffektiviteten stadig forbedres. Denne teknologien er imidlertid ennå ikke der nok til å erstatte vanlig kabellading, og dette bør ikke endres på en stund lenger i det minste.

De fleste trådløse elbilladere krever at du gjør ekstra arbeid eller får spesifikt sofistikert utstyr  som  gjør det kablet uansett.  Selv om ideen er fristende, har vi ennå ikke sett en trådløs lader effektiv og rimelig nok.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter