Bruker Tesla spesielle dekk?

Mange nye Tesla-kjøpere er vanligvis forvirret når det gjelder hvilken type dekk bilen bruker. Kommer Tesla med spesielle dekk eller vanlige EV-dekk?

Tesla bruker eller kommer med spesielle dekk. Tesla-dekkene er laget av Michelin, som er kjent for å produsere noen av de beste elbildekkene. Likevel er Tesla-dekkene litt forskjellige fra vanlige gassdrevne dekk, da de kan håndtere mer belastning og levere mer rekkevidde.

Hvorfor bruker Tesla spesialdekk?

Annen kjørestil

Som elbil er Tesla ganske forskjellig fra vanlige gassdrevne biler. Denne bilen er rask og fungerer på et høyt nivå. Som et resultat gjennomgår Tesla-dekkene mer belastning enn konvensjonelle dekk. Avhengig av hvor du bor og kjørevanene dine, kan det hende du må velge terrengdekk, ytelsesdekk, lavprofildekk eller sesongdekk.

Å forstå de beste dekkene som vil tjene din kjørestil og vær er veldig avgjørende. Den gode nyheten er at Michelin har forskjellige typer dekk for ulike behov. Så hvis du vil ha ytelsesdekk, vil du ha dem, men du må betale litt mer.

Vekten på bilen din

Tesla og andre elbiler er ganske tunge. Som et resultat er dekkene deres bygget på en eller annen måte forskjellig fra konvensjonelle dekk for å tåle denne vekten. Tilleggsvekten til Tesla og tungt batteri satte bilen under mer belastning.

Derfor bruker Tesla dekk med slitesterke sidevegger for å tåle vekten. Videre bør dekkets hulromsform normalt utformes på en måte som hjelper slitebanen til å holde kontakten med veien.

Grep og rullemotstand

I motsetning til gassdrevne biler har elbiler lavere rullemotstand. Som et resultat er det viktig for dekkene å ha et utmerket grep og ha stor rullemotstand. Bortsett fra det, kommer dekkene med en eksepsjonell slitebanedybde for økt grep og rullemotstand.

  Krever Teslas mye vedlikehold?

Nivå av stillhet

Siden Tesla ikke har en motor, er disse bilene nesten stille. Derfor betyr dette at du kan høre dekkstøy når du cruiser nedover gaten. Av denne grunn bruker Tesla spesielle dekk som minimerer støy i stor grad. Heldigvis har de fleste Tesla-dekkene skum som reduserer dekkstøy.

Rekkevidde

En annen ting som får Tesla til å bruke spesielle dekk er rekkevidde. Utvalget er veldig viktig med elektriske biler og å ha hjul som utvider det er veldig prisverdig. Michelin lager bredere og større Tesla-dekk med mer grep. Dette bidrar til å øke bilens frontområde; dermed økende rekkevidde. 

FAQ

Hvilket dekkmerke bruker Tesla?

Tesla bruker Michelin-dekk. Michelin lager noen av de beste dekkene for elbiler på markedet. Dekkene deres gir en komfortabel, rolig tur, og har lav rullemotstand. Dessuten gir dekkene økt bæreevne for å håndtere den ekstra vekten av elbiler. 

Bortsett fra å ha fantastisk bæreevne, har Michelin-dekk også en slitebane og et mønster som er EV-spesifikt. De fleste av dem består også av et skuminnlegg inne i dekkene for å redusere dekkstøy. Derfor er Tesla Michelin-dekkene ganske dyre sammenlignet med tradisjonelle dekk.

Hvor lenge varer Tesla-dekkene?

Varigheten som Tesla-dekkene dine varer, vil avhenge av en rekke ting. Dette inkluderer Tesla-modellen, typen dekk du har montert på bilen din, og kjørevanene dine. Hvis du elsker hastighet eller aggressiv kjøring, vil dekkene dine ikke vare lenger enn en person som kjører med en gjennomsnittlig hastighet.

  Mercedes EQC MOT Tesla

I tillegg er det også viktig hvordan du vedlikeholder dekkene dine. Tesla anbefaler brukerne å rotere, balansere og justere dekkene hver 10.000 til 12.000 miles. Uansett har Tesla-dekkene en gjennomsnittlig levetid på rundt 26 000 miles. Så, avhengig av kjørevanene dine, kan dekkene ha på seg før eller etter å ha dekket disse milene.

Hva koster det å bytte ut Tesla-dekk?

Kostnaden ved å bytte ut Tesla-dekk varierer fra en Tesla-modell til en annen. Dette er fordi forskjellige Tesla-modeller bruker forskjellige typer dekk. Ulike dekk er laget for forskjellige formål, for eksempel hastighet, kaldt vær, varmt vær og dekk hele sesongen. Selv om kostnadene for dekk varierer, kan Tesla belaste deg rundt $ 55 for kostnadene for arbeidskraft.

For eksempel er prisen på Michelin Pilot Sport 4S litt høyere enn michelin primacy MXM4. Begge disse dekkene er imidlertid ment for Tesla Model 3. Michelin Pilot Sport 4S er et dekk med ultrahøy ytelse, som er perfekt for sjåfører som ønsker fart. 

Har Tesla flate dekk?

Nei, Tesla kommer ikke med flate dekk. Så i tilfelle du får en punktering på vei, vil du bli sittende fast. Dessuten tilbyr ikke Tesla et reservedekk. Tesla har imidlertid en tjeneste (Road Assistance) hvor de vil taue den punkterte bilen din hvis den er innen 80 miles fra et Tesla-servicesenter.

Dessuten kan du også velge Tesla-tjenesten (Mobiltjeneste) som kan komme til din plassering og erstatte dekket, i stedet for å taue bilen din til servicesenteret. Likevel kommer denne tjenesten også med flere utfordringer. Men så lenge du ikke har brutt garantien deres, står du for å nyte tjenesten.

  Trenger Tesla å varme opp?

Hvorfor er det skum inne i et Tesla-dekk?

Tesla-dekk har akustisk skum for støyreduksjon. Dette gjør at bilen kan være så stille som mulig når du er på veien. Akustisk isolerte dekk ble introdusert for å få kjøretøyene til å kjøre stille på veien. På toppen av det forhindrer dette skummet vibrasjon fra dekket til hjulet, akselen og deretter til hytta.

Konklusjon

Så hvis du har lurt på om Tesla bruker spesielle dekk, ja det gjør det. Tesla bruker unike dekk som er spesielt laget for elbiler. Tesla-dekkene er laget av Michelin, og de oppfyller behovene til elbiler. I motsetning til tradisjonelle dekk, kan disse dekkene håndtere Teslas ekstra vekt og umiddelbare dreiemoment.

Dessuten er disse dekkene også stille i drift og gir mer rekkevidde enn konvensjonelle dekk. Imidlertid er de også ganske dyre. Hvis du får en punktering underveis, må du sørge for å bytte ut disse dekkene med lignende for eksepsjonell ytelse, holdbarhet og en jevn kjøreopplevelse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter