Er Audi A5 en god bil?

Er Audi A5 en god bil?

Den Audi A5 er en av de mest populære modellene i hele Audi katalogen og selv klarer å selge godt i æra av SUVer og crossovers. A5 lover en like imøtekommende opplevelse som i A4, men med den ekstra flair og styling som gjør A5 mye mer en oppmerksomhet grabber sammenlignet med A4. Er Audi A5 en god bil?

A5 er virkelig en veldig god bil fordi det er en av de beste bilene Audi lager. Den sporer mellom den mindre A3 Sedan og den større A6 og er perfekt størrelse for å være både imøtekommende og kompakt. A5 tilbyr en rekke motorer som inkluderer både diesel- og gassmotorer og milde hybridmodeller.

En av de sterke draktene til A5 er utvilsomt den utvendige designen som oser av raffinement uten å være altfor aggressiv. Interiøret i A5 er like bra fordi det er kledd med high-end materialer og alt er skrudd sammen veldig bra.

A5 er lavere enn A4 litt, så den kjører litt mer dynamisk. Pålitelighet er anstendig, men det er noen problemer som er verdt å snakke om. A5 tilbyr ikke samme mengde hodeplass i den andre raden av seter som i A4, men det tilbyr en større bagasjerom takket være en praktisk hatchback bakluke.

Audi A5 – Drivverket

A5 tilbyr noen 4-sylindrede bensinmotorer, noen få 6-sylindrede bensinmotorer, og til og med V8-motorer for eldre Audi RS5-modeller. 4-sylindrede spenner fra 1,8 L til 2,0 L motorer, og de kraftigste 4-sylindrede motorene er de som finnes i den nyeste A5-generasjonen som tilbyr 265hp. V6 bensinmotorer finnes i 3.0L TFSI-modeller, S5-modeller og range-topping RS5-modeller med 450hp.

  Er Audi eller BMW mer prestisjefylt?

Hvis du vil ha en V8 Audi A5, må du gå for en av de eldre Audi RS5 / S5-modellene som tilbyr en naturlig aspirert 4.2L V8. Dieselmotorer spenner fra 4-sylindrede enheter til 6-sylindrede enheter, og 2.0L TDI 190hp-motorene er de beste, mens de beste V6 dieselmotorene er 3.0L TDI S5-modellene med 350hp.

Du kan få en A5 med enten FWD eller Audis ikoniske Quattro AWD-system. Manuelle girkasser er kun tilgjengelige med 1m generasjon A5s, mens alle senere A5-er bruker enten en Tiptronic dreiemomentkonverterer eller Audis proprietære S-Tronic dual-clutch girkasse.

Audi A5 – Design og chassis

En av de beste aspektene ved å eie en Audi A5 er gleden du får ved å se på den som alle A5-modeller ser fantastisk ut. Skjønnhet er absolutt i øyet til betrakteren, men bare en blind beholder kan noen gang si at A5 ser dårlig ut. Interiøret i A5 er også et veldig hyggelig sted å være, selv i de tidlige A5-modellene.

A5 kjører på en mer fokusert måte sammenlignet med A4, men det er ingen vesentlige forskjeller mellom de to. Hvis du vil ha de mest dynamiske A5-modellene, bør du gå for en 2-dørs RS5-modell , da de er de med mest panache når det gjelder håndtering.

Audi A5 – Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighetsmessig er A5 mer eller mindre det samme som Audi A4, noe som betyr at det er en relativt pålitelig bil, men bare hvis du opprettholder den godt nok.  De vanligste Audi A5-problemene er relatert til motorens timingkjede eller EGR-ventilen, mens de vanligste overføringsproblemene er relatert til den beryktede CVT Multitronic girkassen.

  Audi S8 Pålitelighet

A5 lider også av overdreven oljeforbruk/lekkasjer, problemer med kjølesystemet eller problemer med infotainmentelektronikken. De fleste av disse kan løses ganske enkelt ved å gjøre alt nødvendig vedlikehold.

Audi A5 – Verdi og praktisk

Den nåværende Audi A5 koster hvor som helst mellom $ 45,000 til $ 50,000 for Premium og Premium Plus-modeller mens Prestige-modeller går langt over $ 50,000 XNUMX. Den dyreste A5 er RS5 Sportback som koster $ 77,000 XNUMX. A5 klarer å beholde verdien relativt godt fordi det er en veldig populær bil på 2nd hand-markedet.

Praktisk-klok, A5 er også veldig bra takket være fire imøtekommende seter og en stor hatchback trunk plass. Baksetets hoderom kan være litt mindre sammenlignet med A4, men er stort nok for 90% av individer.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi A5 en god familiebil?

Den Audi A5 kan være en god familie bil hvis du går for 4-dørs Sportback versjonen som det er både lengre og høyere enn både cabriolet og Coupe. Sportback A5 kommer også med mange familievennlige funksjoner som mange cubby-områder, vidåpne dører og en stor koffert.

2-dørs A5 kan også være en familiebil hvis du bare vil bruke den til babytransport. Cabriolet er den minst familievennlige A5-modellen og bør derfor unngås. Alt i alt er A5 mer eller mindre det samme som A4, som også strekker seg til at de begge er gode familiebiler.

  Er Audi SQ7 en god bil?

Er Audi A5 en trygg bil?

Den Audi A5 er en virkelig trygg bil takket være en fantastisk 5-stjerners krasj sikkerhetsvurdering. Dette betyr at A5 tilbyr god beskyttelse for voksne og barn i en jevnt av et krasj. Når det gjelder aktive programvaresikkerhetsfunksjoner, skuffer A5 heller ikke fordi den er tilgjengelig med stort sett alt du forventer av en 21 st-tallet bil.

Det dårlige er at de fleste av disse funksjonene er en del av ekstra utstyrspakker som kan øke A5s endelige pris til et relativt bratt territorium.

Hvor lenge kan en Audi A5 vare?

En Audi A5 kan lett vare minst 200,000 miles eller 10-15 års bruk uten å trenge store overhalinger. Imidlertid trenger A5 konstant og grundig vedlikehold, uten det kommer det til å lide. Nesten alle Audi biler er laget for å vare veldig lenge , så dette er ikke noe du bør bekymre deg for hvis du holder Audi i tilstrekkelig stand.

Video: Audi A5 Topp 5 grunner til at jeg valgte det! Hvilken er bedre – A5 vs S5

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter