Er Audi SQ7 en god bil?

Er Audi SQ7 en god bil?

Den Audi SQ7 er en middels til full størrelse luksus syv-seters familie SUV designet for de som ønsker en stor og komfortabel SUV, men en som også kan desimere varme hatchbacks av linjen. Hvis du er en av disse menneskene, bør du sjekke ut Audi SQ7. Så, er Audi SQ7 en god bil?

Den Audi SQ7 er faktisk en veldig god bil fordi den tilbyr nesten alt du ønsker fra en bil. SQ7 ser bra ut, den er utrolig romslig, utrolig trygg og både luksuriøs og rask. Det tar seg av familieoppgaver og skolen kjører bedre enn 90% av bilene, samtidig som det er kult nok til å skille seg ut i en bedriftsparkering.

SQ7 kommer i to forskjellige varianter, en diesel SQ7 for overveiende det europeiske markedet eller en bensin SQ7 som ble den eneste SQ7 du kan kjøpe for et år eller to siden. Disse motorene er store, kraftige, sofistikerte  og effortles.  SQ7 kommer også med Quattro AWD, noe som betyr at den kan takle alle slags terreng.

Verdimessig er SQ7 ikke den billigste ytelses-SUV-en der ute, men den er god nok til å koste så mye som den gjør. Påliteligheten er god, men kan være bedre fordi drifts- og vedlikeholdskostnadene er ekstremt høye.

Audi SQ7 – Drivverket

Den Audi SQ7 er toppen-of-the-line Audi syv-seters   SUV som kommer med enten en 4.0L twin-turbocharged V8 med 507hp for nyeste SQ7 eller en 4.0L TDI V 8 med 435hp for pre-facelift SQ7.  Noen sier at dieselmotoren er litt for vanlig, men de menneskene er ikke klar over at 4.0L TDI tilbyr en forbløffende 567lb-ft av dreiemoment.

  Er Audi RS e-Tron GT en god bil?

Begge disse motorene er paret til et dreiemoment omformer automatisk girkasse og Quattro AWD for å gjøre SQ7 en ekte SUV. Effektivcy er mye bedre med dieselvarianten fordi 4.0L gass V8 sips drivstoff med to sugerør.

Bensin SQ7 kan gjøre 0-60mph i ca 4 sekunder som er sinnssyk for enn nesten 5000lbs behemoth mens diesel SQ7 kan gjøre det samme i ca 4. 7 sekunder.  Begge disse motorene er fantastiske på det de gjør, men bensin V8 passer til SQ7 mye bedre, spesielt fordi det høres fantastisk ut.

Audi SQ7 – Design og chassis

Den Audi SQ7 var alltid den flotteste Q7-versjonen du kan få, men den nyeste 2022 bensin V8 SQ7 ser best ut. Pre-facelift SQ7 så egentlig ikke så mye annerledes ut enn en vanlig Q7, men post-facelift SQ7 tar ting opp et hakk, og det er vanskelig å forveksle det med en vanlig Q7. Interiøret i Q7 er fantastisk fordi det er lagdelt med high-end materialer og alt er bygget utrolig bra.

SQ7 skiller seg også fra en vanlig Q7 i kjøreavdelingen fordi den er stivere enn den vanlige Q7 som gjør hele SUV mindre utsatt for å rulle inn i hjørner.  Uansett er SQ7 fortsatt en komfortabel SUV fordi den ikke ville at den skulle være for stiv, da de fleste kunder egentlig ikke er med på det,  og selve Q7-chassiset er ikke designet for en performance SUV.

Audi SQ7 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, kan SQ7 være bedre fordi mange reparasjonskostnader er så høye som de kan bli. Store luksus-SUVer er beryktet for høye vedlikeholdskostnader og kostbare reparasjoner / reservedeler, og SQ7 er ikke annerledes. Disse bilene trenger konstant vedlikehold for å fungere ordentlig, hvis du ikke gjør det, vil SQ7 skade lommeboken din.

  Vanlige problemer med Audi SQ7

De vanligste SQ7-problemene er forbundet med banksensoren, fjæringshylsene, akselleddene, tennspolene og N80-ventilen.  SQ7 er også kjent for å gå gjennom dekk som gal, noe som faktisk er en vurdering fordi nye SQ7-dekk koster en formue.

Audi SQ7 – Verdi og praktisk

Den 2022 Audi SQ7 starter på rundt $ 90,000 som ikke er billig, men er betydelig billigere enn $ 106,000 BMW X5 M og nesten $ 20,000 dyrere Mercedes GLE 63.  Riktignok tilbyr både BMW og Mercedes mye mer kraft, men er fortsatt ganske sammenlignbare med SQ7 i de fleste henseender.

SQ7er bedre enn X5 og GLE fordi den er fysisk større enn de to.  Det tilbyr også mange sitteplasser og lasteplass med den ekstra fordelen av syv tilgjengelige seter. Det er enkelt  å komme seg inn og ut av SQ7, mens synligheten også er veldig bra.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor gjorde Audi en diesel Audi SQ7?

Det kan virke rart at Audi bestemte seg for at ytelsesbiler skulle være dieseldrevne, men det er noen grunner til at de gjorde det. Først av alt er effektivitet som diesel SQ7 i stand til å returnere opptil 35MPG mens bensin SQ7 er i stand til å returnere opp til 20MPG. Videre kan diesel SQ7 ha mindre hestekrefter, men det slår bensin SQ7 når det gjelder dreiemoment.

Diesel SQ7 er rett og slett den mer logiske langdistanse høyhastighets cruiser fordi den bruker mye mindre drivstoff. Likevel bestemte Audi seg for å droppe diesel SQ7 fordi det ga liten eller ingen mening å lage to versjoner av SQ7, en SUV som ikke er så populær på grunn av prisen.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

Er Audi SQ7 en off-road SUV?

Den Audi SQ7 er langt fra å være en off-roader av en rekke årsaker. Audi-kunder er ikke i det hele tatt interessert i terrengkjøring, og det er derfor Audi lager 0 terrengbiler og 0 terrengpakker. Det er noen biler som Allroad-variantene av A4 og A6 som er mer skreddersydd mot  landsbygda enn off-roading.

SQ7 kommer med 22-tommers hjul som er nok til at du kan innse at den ikke er designet for å gå noe annet sted enn lett grus eller landeveier.

Hvorfor lager ikke Audi en SUV i full størrelse?

Vi er alle klar over at BMW, Audi og Mercedes har vært i strupen på hverandre i flere tiår. De konkurrerer i nesten alle segmenter, bortsett fra flaggskipet SUV-segmentet i full størrelse der Audi ikke er i det hele tatt til stede.  Audi kommer imidlertid til å gi ut flaggskipet Q9 i full størrelse i 2023, og alt dette vil endres.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter