Hva er forskjellen mellom en plug-in hybrid og en vanlig hybrid?

Vår verden utvikler seg kontinuerlig, nyere teknologier blir avslørt daglig, og det virker som om vi er på  randen av en strålende EV-bilrevolusjon. Imidlertid virker det også som om revolusjonen ikke tar igjen så fort som noen har en tendens til å tro som gir rom for hybrider og elbiler for å bevise oss ellers.

Vær det som mulig, det er mange forskjellige typer hybridbiler der ute. Ordet «hybrid» betyr bare «av blandet opprinnelse», og utførelsesmetoden er verdener fra hverandre.  I alle fall er en konvensjonell hybrid og en plug-in (PHEV) hybrid de to mest populære hybridbilteknologiutførelsene hittil.

De to viktigste forskjellene mellom en konvensjonell hybrid og en plug-in er størrelsen på batteriet og muligheten til å koble bilen til en vegg for å lade den opp. Alt dette betyr at du faktisk kan kjøre en plug-in hybrid i elektrisk modus alene, mens en konvensjonell hybrid ikke kan kjøres bare ved hjelp av batteriet.

Likevel avhenger effektiviteten av en hybrid i stor grad av hvordan du kjører den, og de fleste liker ikke de ekstremt høye MPG-resultatene.  Hvis du kombinerer de relativt bedre MPG-resultatene med statlige tilskudd og lave skatteforpliktelser, kan en hybrid like gjerne være en verdig vurdering.

Konvensjonelle hybridbiler: Det grunnleggende

Den aller første hybrid var faktisk ikke den nå ikoniske Toyota Prius, det var heller en merkelig formet Honda Insight hatchback som aldri fikk den anerkjennelsen den fortjener.  Konvensjonelle hybrider bruker motorene sine til å lade opp batteriet mens du kjører sammen, noe som betyr at det ikke er behov for å koble dem til.

  Hva betyr det når en motor er superladet?

Sammenlignet med en forbrenningsmotorbil, tilbyr en konvensjonell hybrid overlegen drivstoffeffektivitet, spesielt i urban stopp-og-gå-trafikk. De oppnår dette ved å bruke en teknologi som kalles regenerativ bremsing som fanger den tapte energien som brukes under bremsing, og lagrer den i batteriet for senere bruk.

Alt dette betyr at en konvensjonell hybrid ikke er så effektiv mens du reiser med motorveihastigheter. Gitt det faktum at disse ikke kan plugges inn, og det faktum at de fleste av dem ikke kan kjøres i elektrisk modus, betyr det bare at de ikke er så interessante for miljømessig konscious drivere som plug-in hybrider er.

Plug-In Hybrider: Det grunnleggende

Som tidligere nevnt er plug-in hybrider utstyrt med betydelig større batterier som gjør at de kan lades opp ved hjelp av enten et standard 120-volts husholdningsuttak eller et kraftigere 240-volts ladestasjonsrangert uttak.

Forskjellen i lading mellom disse to typer lading er stor som en vanlig Toyota hybrid med 25 miles av EV rekkevidde tar så mye som 6 timer å lade på en 120-volts utsalg. På den annen side, hvis du kobler den samme bilen til en 240-volts ladeinfrastruktur, er disse ladetidene mer enn dobbelt så raske som det.

Plug-in hybrider gir bare mening hvis du lader dem opp regelmessig, hvis ikke, gir de ingen mening fordi du ikke vil se alle de fantastiske MPG-resultatene, men du vil imidlertid betale en plugin-modul betydelig mer enn en konvensjonell hybrid.

Forbrenningsbiler vs Hybrider vs Elbiler

Forbrenningsmotorbiler er fortsatt den beste og mest praktiske måten å daglig kjøre bil på, og det er et faktum for det store flertallet av den menneskelige befolkningen. Det er noen steder hvor det er mer fornuftig å kjøre en hybrid eller en EV, men i de fleste tilfeller er det mye vanskeligere å gjøre det, da det krever litt mer planlegging hvis du vil ta langdistanseturer.

  Bruker firehjulsdrift mer gass?

Hvis du eier en forbrenningsmotorbil, er alt du trenger å gjøre å komme inn og kjøre, og bekymre deg for å fylle opp bilen når situasjonen krever at du gjør det. På den annen side må elbiler lades opp i lengre perioder, noe som gir en helt ny faktor som tidligere var ute av ligningen.

Gitt, hvis du bruker elbilen din med alle disse faktorene som håndteres deretter, er det fornuftig å eie og kjøre en EV på daglig basis. På den annen side er hybrider veldig mye det samme som elbiler når det gjelder å leve med et hybridkjøretøy, men de gir deg også muligheten til å være mer fleksibel hvis du ønsker det.

Delen Vanlige spørsmål

Er plug-in hybrider bedre enn konvensjonelle hybrider?

Ja, det er de, men bare hvis du bruker dem som sådan. Dette betyr at du bør lade din plug-in hybrid når det er nødvendig å gjøre det. Hvis du ikke gjør det, er en konvensjonell hybrid et bedre alternativ fordi det koster mindre.

For en flekk av kontekst koster en helt ny konvensjonell hybridversjon av Toyota Prius rundt $ 24k, men Toyota Prime (Plug-in-versjonen) koster nesten $ 4k mer. I tillegg til det har den vanlige Toyota Prius en lasteplass på 27,4 kubikkfot, mens Prime-versjonen har mindre enn 20 kubikkfot.

Kan du bare kjøre en konvensjonell hybrid i elektrisk modus?

Noen konvensjonelle hybrider gjør det mulig for deg å bruke elektrisk modus bare, men rekkevidden er begrenset, for å si det mildt.  Konvensjonelle hybrider er alltid avhengige av forbrenningsmotoren, og den elektriske motoren engasjerer seg bare for å hjelpe litt fordi batteriet ikke er i stand til å produsere nok juice til å drive hjulene av seg selv.

  Hvor mye bakkeklaring trenger du for fartshumper?

Så hvis du er den typen person som ønsker å nyte litt mer effektivitet, men du ikke kan bry deg om å koble bilen til hele tiden, er du bedre av med en konvensjonell hybrid.

Bør jeg kjøpe en plug-in hybrid eller en EV?

Hvis du er usikker på å kjøpe en EV, er det å kjøpe en plug-in hybrid en fin måte å oppleve hva EV-eierskapet antas å være mens du fortsatt har en forbrenningsmotor for å se etter deg hvis du glemmer å lade bilen opp.

Plug-in hybrider er en ekte mellomgrunn mellom en full-on EV og en forbrenningsmotor som gjør dem interessante for de som ønsker det beste fra begge verdener.  Imidlertid, hvis du tror du er klar for en ekte elbilopplevelse, eller du allerede eier flere biler, gir kjøp av en EV deg hele shebang.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter