Kan hybridbiler bare kjøre på strøm?

Nesten alle hybrider  i disse dager kan kjøre i spesifikke elektriske moduser som teknisk betyr at de kan kjøre på strøm alene, men de fleste av dem er ikke i stand til å kjøre uten at forbrenningsmotoren griper inn. Dette betyr at du bør ha en fungerende forbrenningsmotor selv når den ikke er i bruk.

Noen moderne-daghybrider med store høyspenningsbatterier kan kjøre opptil 250 miles i EV-modus, men de må ha  en  fungerende forbrenningsmotor i bakgrunnen. Men hvis slike hybrider ikke har en fungerende forbrenningsmotor, vil du ikke kunne kjøre dem i det hele tatt.

Vær det som mulig, noen hybrider som Chevy Volt eller Toyota Prius kan faktisk kjøre uten en operativ forbrenningsmotor, men dette anbefales ikke fordi det kan forårsakes evere  skade på hybrid powertrain.

De fleste hybrider i disse dager kan bare gjøre noen få dusin miles i elektrisk modus, men forbrenningsmotoren skal interfinere  når bilen trengermer trekkraft. Dette skyldes at forbrenningsmotoren og den elektriske motoren er avhengige av hverandre for å oppnå bedre  effektivitetsvurderinger.

Hybridbiler elektrisk modus

BMW i3 REx  er en  tysk  hybrid hatchback  som kan kjøre  opptil 130-ish miles i elektrisk modus bare. Dette betyr at 42,2 kWh-batteriet som tilbys i i3 faktisk er nær enfullblåstEV enn det er for en vanlig forbrenningsmotorbil.

Imidlertid er i3 en av bare noen få hybrider som  kan tilby  en så imponerende elektrisk rekkevidde, de fleste av dem faller inn i kategorien 10-50 kilometer elektrisk rekkevidde. For å være nøyaktig er hybrider ikke engang designet for å kjøre i EV-modus utelukkende, de er utviklet for å bruke både den elektriske motoren og forbrenningsmotoren for å oppnå imponerende effektivitet.

  Hva er de beste kompakte bilene for sikkerhet og pålitelighet?

Hybridbilens elektriske modus kan utelukkende brukes istopp-og-gå-trafikk,og deter mer eller mindre ubrukeligfor motorveikjøring der en forbrenningsmotor fortsatt er langt overlegen. Toyota RAV4 er en av de mest berømte hybrid SUVer på planeten, og Toyota regner med at du kan kjøre RAV4 ved lavere hastigheter i opptil 42 miles.

Kjører en hybrid uten bensin

Som nevnt tidligere, er de fleste hybrider ikke i stand til å kjøre uten bensin fordi de er bygget på en måte der forbrenningsmotoren   og den elektriske motoren fungerer   sammen. De er bygget for å fylle hverandreshull og alltid være lett tilgjengelige for å kaste  inn.

Noen biler som Toyota Prius er imidlertid bygget på en helt annen plattform som heter »Parallel Hybrid System». Parallellsystemet betyr at forbrenningsmotoren og den elektriske motoren ikke er så tettsammenkoblet, noe som gjør at  de kan fungere uten hverandre.

Selv om du kan kjøre en Prius uten bensin i tanken, bør dette bare brukes hvis det er helt nødvendig. Dette betyr at du bare bør kjøre bilen hvis du trenger å finne et trygt sted å stoppe, eller for å nå et serviceverksted.

Elbiler mot hybridbiler

Deter trygt å si at hybrider faktisk er imponerende, men hvis du bare vil kjøre hybriden din i elektrisk modus, bør du bare kjøpe en elbil. Selv om hybrider og elbiler er tett matchet, er det noen få tilfeller der de varierer  betydelig, og dette kan vise seg avgjørende når du handler etter en nydaglig sjåfør.

En elbil trenger ikke forbrenningsmotor fordi hele poenget med en EV er å kjøre uten en. Dette betyr at en EV kommer til å være den mest miljøvennlige av gjengen, og hvis du vil ta vare på vår elskede planet, bør du velge en EV.

  Kan du kjøre hybrid uten batteri?

Imidlertid, hvis du ikke klarer å lade bilen hver eneste dag, er en hybrid et bedre alternativ. I tillegg til å være mer praktisk, er hybrider snusteinen mot fullstendig elektrifisering. Dette betyr at hvis du ikke er 100% solgt på elektriske biler, bør du kanskje starte med bare en EV.

En EV-fremtid er uunngåelig, men nå er det ennå ikke på tide å gå helt over, og som sådan kan en hybrid være en bedre idé. Det  er imidlertid verdt å nevne at en EV er et langt  mer interessant alternativ, da de aller fleste hybridbiler der ute er ganske kjedelige og ganske trege.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er fordelene med en hybridbil?

Hybrider er designet for å spare deg for penger i det lange løp hvis du fullt ut kan  bruke hybrid drivverket. De er langt mindre forurensende sammenlignet med forbrenningsbiler, og de er vanligvis røykandre  og roligere. Videre har hybrider en tendens til å være  tryggere fordi de tilbyr avansert sikkerhetsteknologi og  ekstra  vekt.

Foruten å være uhemmet av »rekkevidde angst» hybrider kan like godt være det beste powertrain alternativet å kjøpe akkurat nå. Elbiler er ikke der ennå, og det virker som om de ikke vil være der snart, spesielt hvis du bor i et land som  ennå ikke tilbyr en avansert ladeinfrastruktur.

  Skal jeg kjøpe en bil med rust?

Hva er ulempene med en hybridbil?

Hybrider har en tendens til å være opptil 20% dyrere sammenlignet med vanlige forbrenningsbiler. I tillegg til å være dyrere å kjøpe, er de potensielt også dyrere å vedlikeholde og reparere. Videre koster de også mer penger å forsikre fordi de tilbyr tilleggskomponenter som er delikate i design.

Å kjøpe en hybrid betyr at du vil spare penger på drivstoff mens du ikke forurenser så mye som et klosterpåal-bil ville gjort. Hybrider er imidlertid bare gode på urban stopp-og-gå-trafikk, og for å være ærlig trenger du ikke engang en bil i store storbyområder uansett.

Bør jeg kjøpe en hybridbil i 2020?

Det kommer an på at du kan bruke den til hva den ertil. Hvis du virkelig har tenkt å lade den når det er nødvendig, og du også har en tendens til å bruke mesteparten av dine daglige kjøreoppgaver i byen, bør du kjøpe en hybridbil fordi det sannsynligvis vil spare deg for penger i det lange løp.

På den annen side, hvis du ikke kan bruke en hybrid for hvadener laget for, så ikke bry deg og bare vent til du er i stand til å bruke den som sådan. Det er høyst sannsynlig at om et tiår eller to kommer vi alle til å bruke hybrider og elbiler uansett.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter