Hvilke biler har popup-lys? 

Pop-up frontlykter var veldig populære på 80-tallet. Denne enkle, men elegante funksjonen fikk bilen til å se sporty og forheksende ut. Imidlertid ble disse frontlyktene avviklet av sikkerhetsmessige årsaker. Uansett, hvilke biler har popup-lys? 

For øyeblikket lager ingen produsent biler med popup-lys. Dette er på grunn av det nye regelverket som krever at design av fronten av biler skal være lettere deformerbar. Siden det er ganske utfordrende å designe skjulte lys som overholder denne loven, ser mange produsenter ikke behovet for å lage slike lys. 

Noen av de siste bilene som slippes ut i markedet med pop-up lys er 2004 Chevrolet Corvette C5 og 2004 Lotus Esprit. Så hvis du leter etter en bil med popup-lys, må du vurdere bruktbilmarkedet, da det ikke blir laget nye modeller. 

Hva er noen av de mest ikoniske bilene med popup-lys?

Bortsett fra Chevrolet Corvette C5 og Lotus Esprit, er det mange andre bemerkelsesverdige biler med popup-lys. Disse inkluderer Cord 810, BMW M1, Ferrari F40, Lamborghini Diablo, Porsche 928, Maserati Ghibli, BMW 8-serien, Honda NSX og Toyota 2000GT.  

Funksjoner av 2004 Chevrolet Corvette C5

Siden mange biler laget med popup-frontlykter ble laget på 80- og 90-tallet, er det ganske vanskelig å finne en bruktbil med popup-lys i god stand. Imidlertid er det en håndfull Chevrolet Corvette C5-modeller som ble laget i 2004. 

Chevrolet Corvette C5 hadde tre forskjellige typer biler å velge mellom. Dette var 2-dørs kupé, Z06 Coupe og kabriolet. Basismodellen var 2-dørs kupéen som handlet fra $ 44,500. Den dyreste modellen var Z06-kupéen, som solgte for over $ 52,300 XNUMX dollar. 

  Hva er den styggeste bilen?

Alle disse bilene var nydelige og elegante med enkle, men attraktive popup-frontlykter. Chevrolet Corvette C5 på en 5,7-liters V-8-motor, som var veldig kraftig på den tiden. Dessuten leverte den også opptil 2350 hestekrefter og 360 lb-ft dreiemoment. Med en 4-trinns automatgirkasse er dette en av de fineste bilene i sin generasjon. 

I tillegg kan Chevy Corvette C5 skryte av skinnsetetrimme, oppvarmede speil, klimaanlegg foran, dobbeltsone automatisk, tåkelys og driver – passasjerlumbalstøtte. På toppen av det hadde den et bakhjulsdriftssystem, noe som var eksepsjonelt under de fleste kjøreforhold. 

Funksjoner ved Lotus Esprit fra 2004

En annen bil med popup-lys som er lett å finne i bruktbilmarkedet er 2004 Lotus Esprit. I motsetning til Chevy Corvette C5, tilbyr denne bilen bare en 2-dørs kupé. Bilen er imidlertid veldig kraftig, luksuriøs og komfortabel. 

Lotus Esprit fra 2004 hadde en 3,5-liters V-8-motor som leverte opptil 350 hestekrefter og 295 lb-ft dreiemoment. Dessuten kommer bilen med en 5-trinns manuell girkasse og et bakhjulsdriftssystem. Med slike funksjoner var Lotus Esprit en kraftig og unik bil. 

I likhet med Chevy Corvette C5 hadde denne bilen også popup-lys og skinnsetetrimme. Andre bemerkelsesverdige funksjoner inkluderer front air condition, driver & passasjer lumbale støtte, 17-tommers sølv aluminium hjul, Keyfob, oppvarmede speil, og tåkelys. 

Lotus Esprit var imidlertid mye dyrere enn Chevy Corvette C5, da den har en basispris på rundt $ 90,000 XNUMX. 

FAQ

Er popup-frontlykter lovlige?

Overraskende nok er popup-frontlykter fortsatt lovlige. Imidlertid lager mange produsenter ikke biler med popup-lys på grunn av de strenge lovene som styrer utformingen av disse lysene og de høye kostnadene som er involvert. Derfor ser mange produsenter ikke behovet for å lage dem. 

  Kan du endre hjulstørrelser på en bil?

Hva var den første bilen som introduserte popup-frontlyktene?

Den første bilen som introduserte pop-up eller skjulte frontlykter var Cord 810 i 1936. I løpet av denne perioden ble disse frontlyktene akseptert på grunn av deres aerodynamiske fordel. Dessuten var disse frontlyktene av en ideell høyde som myndighetene ønsket på 1970-tallet. 

I tillegg fikk frontlyktene bilene til å se slankere ut og forbedre estetikken. Andre biler som fulgte i Cord 810 fotspor var 1966 Maserati Ghibli, 1968 Opel GT, 1963Chevrolet Corvette, og 1972 Lance Stratos. 

Hvorfor ble popup-lysene avviklet?

Popup-lys ble avviklet for å beskytte fotgjengere i tilfelle krasj. Derfor ble lover på plass som trengte at frontenden av biler var lett deformerbar. Så siden design av skjulte frontlykter som samsvarer med denne loven var utfordrende og dyrt, bestemte mange bilprodusenter seg for å avvikle funksjonen. 

Dessuten, etter at Europa satte lovene, tydde mange produsenter til å komme med bedre lys som også er kostnadseffektive. Noen av disse innovative lysene er adaptive frontlykter og LED-belysningsteknologi. Disse løste de fleste lysutfordringene; Dermed reduseres behovet for å få popup-lys enormt redusert.  

Når sluttet Miata å lage popup-frontlykter?

Som de fleste bilprodusenter sluttet Mazda MX-5 Miata å lage sine legendariske popup-frontlykter i 1997. Så bare første generasjon MX-5 Miata kom med popup-frontlyktene. Denne bilen er en av de bestselgende Mazdas gjennom tidene som den solgte over 400,000 enheter mellom 1989 og 1997. 

  Skal jeg rustsikre den nye bilen min?

Hva er den største bilen med popup-frontlykter? 

Det er ganske utfordrende å velge en bil med popup-lys, da det er mange klassiske biler å velge mellom. Imidlertid er noen av de største bilene med popup-frontlykter Toyota 2000GT, Maserati Ghibli, Honda NSX, Vector W8, BMW 8-serien, BMW M1, Lamborghini Diablo, Porsche 944 og Ferrari F40. 

De fleste av de ovennevnte bilene ble laget mellom 1960 og 1990. De siste produksjonsbilene med pop-up frontlykter ble laget i 2004. Likevel kan du fortsatt finne de fleste av disse bilene i bruktbilmarkedet til eksepsjonelle priser. 

Sammendrag

For øyeblikket lager ingen produsent biler med popup-lys. Likevel er det flere utmerkede bruktbiler med popup-lys som 2004 Chevrolet Corvette C5 og 2004 Lotus Esprit. Likevel kan du finne noen ikoniske biler med popup-lys i bruktbilmarkedet, for eksempel BMW 8-serien, Lamborghini Diablo og Toyota 2000GT.  

Når du leter etter en brukt bil med popup-lys, må du kontrollere den ordentlig før du kjøper. Dessuten er det viktig å vite at disse bilene ble avviklet av sikkerhetsmessige årsaker. Så det kan hende du ikke kan bruke disse bilene i noen regioner. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter