Er det ille å alltid overlade Teslaen din?

Tesla har gjort kundenes liv enkelt ved å ha velkoblede superladestasjoner for lading av biler. Men er det ille å alltid overlade Teslaen din? 

Ja, alltid superlading av Tesla er ikke bra for batteriet ditt. Imidlertid er virkningen veldig liten at noen mennesker kanskje ikke engang legger merke til det. Hvis du kontinuerlig lader Teslaen din ved superladere, kan batteriets toppladingshastighet reduseres noe. Som et resultat vil dette påvirke batteriets effektivitet.  

Det som kan skade Teslas batteri enda mer, er ved å gjøre en ikke-tesla DC hurtiglading, for eksempel på Chademo-stasjoner. Når du gjentatte ganger lader Teslaen din på en ikke-Tesla DC hurtigladestasjon flere ganger i uken, vil du legge merke til at Tesla struper superladingshastigheten din. 

Dette er fordi hyppig lading av Tesla på en ikke-Tesla DC hurtigladestasjon fører til skade på battericeller, og det er derfor Tesla vil strupe superladingshastigheten din. I motsetning til Tesla superladernettverk som består av en innebygd algoritme for batteriladingsbeskyttelse for å fungere sammen med Tesla-batteri, har ikke Tesla DC-ladere denne beskyttelsen.   

Derfor, hvis du bruker ikke-Tesla-ladestasjoner, vil du legge merke til økt høy varme som vil skade battericellen med strømmen som kommer inn i batteriet med kontinuerlig hastighet og tid. Med tiden reduserer dette batterieffektiviteten, og du kan til og med bruke mer tid på en Tesla-superlader enn før. 

Hva er tilbakeslagene ved å lade Tesla daglig?

Det første tilbakeslaget med å lade bilen din daglig er at du kan ende opp med å betale mer enn lading på bestemte dager eller timer i uken. De fleste elbileiere betaler for strøm på en tidsplan for brukstid. Derfor kan det hende at lading daglig ikke gir dem de beste tilgjengelige prisene, og kan ende opp med å betale mer.   

  Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

Et annet tilbakeslag med å lade bilen daglig eller bruke superladeren ofte i kaldt klima, er at du vil miste en god del energi på forutsetninger. Forutsetning er viktig i kalde temperaturer, da du må varme opp batteriet til optimal temperatur for lading. Men som du forutsetninger bilen daglig, du mister mye strøm. 

Bruker de fleste Tesla-eiere Superchargers eller lader hjemmefra?

Til tross for at Tesla-superladere er godt spredt over hele kloden, er det overraskende at mange Tesla-eiere fortsatt foretrekker å lade bilene sine hjemmefra. Hovedårsaken er selvfølgelig kostnaden. Å lade Tesla hjemmefra er billigere enn på en superladestasjon. 

Det anslås at omtrent 80% av elbileierne lader bilene sine hjemmefra. Tesla-eiere er ikke et unntak, da de har den største markedsandelen i EV. Dessuten legger ikke lading hjemmefra mye press på batterilevetiden, og det ender opp med å vare lenger enn når den lades fra en superlader. 

FAQ

Er det ille å lade Tesla hver dag?

Nei, det er ikke ille å lade Tesla hver dag. Tvert imot kan det være gunstig hvis du kjører lange avstander. Lading av Tesla daglig sikrer at du har den saften som trengs for din daglige pendling. Dessuten øker det rekkevidden som trengs for din daglige pendling. 

Dessuten anbefaler Tesla brukerne å kjøre bil med en lading på mellom 20% og 90% av den totale batterikapasiteten for å forlenge batteriets levetid. Så hvis bilene dine faller nær 20% eller 30% etter en daglig pendling, kan du lade den over natten og gjøre deg klar for neste dag. 

  Er en Tesla en god første bil?

Hva får lading av Teslaen din på en superlader til å ta lengre tid?

Hvis du merker at batteriet tar lengre tid å lade på en Tesla-superlader, trenger du ikke å få panikk. Dette er en indikasjon på at flere faktorer påvirker batteriets ytelse. De inkluderer ekstreme lave temperaturer, et nesten fullt batteri eller endringer i forhold på grunn av bruk eller alder. 

Disse tre faktorene kan få lading av Teslaen din til å ta lengre tid enn vanlig. Derfor er det viktig å følge Teslas batterivedlikeholdstips for å unngå å ha redusert rekkevidde eller redusere batteriets effektivitet. 

Lader superladere i urbane områder like fort som andre superladere?

Til tross for sin unike og kompakte design, lader superladere i urbane områder også så raskt som superladere andre steder. Dette er fordi de leverer en konsistent 72 kilowatt (kW) strøm, til tross for at en annen Tesla blir ladet i en motsatt stall. 

Bortsett fra å levere de samme kilowatt som superladere andre steder, tar superladere som ligger i urbane områder også omtrent 45 til 50 minutter å lade bilen din fullt ut. Så du trenger ikke å bekymre deg for superladere i urbane områder som lader saktere eller leverer mindre strøm. 

Hvilken er billigere – lader en Tesla hjemme eller en superlader?

Det avhenger av kjørevanene dine. Hvis du vanligvis kjører Tesla i byen eller byen, kan du lade den hjemmefra, da det er ganske billigere enn på superladestasjonen. Men hvis du vanligvis reiser lange avstander, bør du lade bilen på en superlader for rask fylling. 

  Krever Teslas mye vedlikehold?

Ja, å lade en Tesla på en superlader er dyrere enn å lade den hjemme. Imidlertid er det fortsatt billigere enn gass, noe som gjør det ideelt og veldig praktisk for folk som pendler mye. 

Hvor mange kilometer får jeg fra Teslaen min?

Milene du får fra Teslaen din varierer i henhold til forskjellige faktorer. Først av alt spiller kjørevanene dine en stor rolle. For det andre spiller klimatiske forhold også en rolle. Andre faktorer inkluderer rekkevidden til bilen og lading. 

Teslaen med lavest rekkevidde dekker opptil 250 miles, mens Tesla med høyest rekkevidde dekker opptil 402 miles. Imidlertid, hvis du kjører veldig fort og aggressivt, vil miles tesla-dekslene dine reduseres drastisk. Også, hvis været er kaldt, reduseres Tesla-rekkevidden. 

Konklusjon

For å konkludere, alltid superlading din Tesla er en dårlig idé. Dette er fordi det vil forringe batteriet og redusere effektiviteten. Imidlertid, hvis du er en person som pendler lange avstander daglig, er det ikke dårlig å lade Teslaen din på en superlader daglig. Likevel bør du unngå å lade bilen din med ikke-Tesla DC hurtigladere, da de vil forringe batteriet ditt. 

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter