Ny Citroën ë-Berlingo elbil vs gamle Berlingo

Citroën ë-Berlingo

Citroen Berlingo har eksistert siden 1996 i mange forskjellige varianter og konfigurasjoner. Året 2008 så den aller første oppdateringen av Berlingo da 2. generasjon kom ut, som også ble erstattet av 3. generasjons (nåværende) versjon av Berlingo i 2018. I 2021 kom Citroen ut med den siste iterasjonen av Berlingo, en 3. generasjons oppdatering som også kom med en elektrisk motor kalt e-Berlingo.

Det er relativt klart nå at elektriske MPV / varebiler bare begynner å sparke av, og at de fleste der ute bruker disse til kommersielle formål. Som sådan er det noen ganger fornuftig å gå for en eldre modell, da den tilbyr mer eller mindre den samme funksjonaliteten, men med en mye billigere prislapp. Dette er grunnen til at vi i denne artikkelen skal sammenligne Den nye Citroën ë-Berlingo elektrisk mot gamle Berlingo.

2021 e-Berlingo koster mye mer enn en eldre Berlingo, så mye mer at du noen ganger kan kjøpe to brukte eldre Berlingo-modeller til prisen av en enkelt ny e-Berlingo. Hvis du vurderer det faktum at mange kjøper disse som flåtebiler, blir det umiddelbart  tydelig at du kan spare en hel masse penger ved å gå med den eldre modellen.

e-Berlingo har sine egne fordeler som billigere driftskostnader, garantier, leasingrabatter, mer funksjonalitet, høyere sikkerhetsstandard og bedre teknologi. På den annen side er den gamle Berlingo billigere, lettere tilgjengelig, lettere å leve med, og tilbyr mer eller mindre den samme funksjonaliteten.

Nye Citroen e-Berlingo

Med en startpris på rundt 32.000 euro er ikke e-Berlingo den billigste bilen i sitt segment, men det er det du får hvis du vil kjøpe en elektrisk MPV/varebil rett fra fabrikken. e-Berlingo tilbyr et 50kWh batteri som deles med mange andre Stellantis-produserte biler med en maksimal rekkevidde på rundt 174 miles / 280km.

  Er Citroën C3 Aircross en god bil?

136 hk er lett tilgjengelig på alle e-Berlingo-modeller, og batteriet kan lades fra 20 % til 80 % på rundt 23 minutter takket være en hurtigladehastighet på 50 kW DC.  50kW DC-lading er egentlig ikke noe spesielt i disse dager, men du trenger ikke mye mer e-Berlingo kommer bare med et 50kWh batteri.  Nye e-Berlingo har mest plass av alle Berlingo-modellene der ute.

Dette betyr at du kan pakke flere mennesker og flere ting inn på baksiden av e-Berlingo og fortsatt være relativt komfortabel. Det må sies at Berlingos utvalg kommer til å lide hvis du pakker e-Berlingo til randen takket være nesten 600 liters bagasjerom.

Nye e-Berlingo får en hel rekke moderne assistanse- og sikkerhetsfunksjoner som vil holde deg både trygg og underholdt på en lang reise.  Elektriske biler kommer med massevis av spesialtilbud, rabatter og inter-city fordeler som noen ganger kan gjøre hele forskjellen hvis du kjøper disse som flåte vehicles.

Gammel Citroen Berlingo-modell

Den andre generasjonen av Berlingo ble introdusert tilbake i 2008, og den var i kontinuerlig produksjon frem til 2018. Det gode med 2. generasjon av Berlingo er at den kommer med en 1.6L 4-sylindret bensinmotor med enten 90hp, 98hp eller 120hp og med en haug med dieselmotorer med kraft mellom 75hp og 120hp.

Du kan få tidlige 2. generasjons brukte Berlingo-modeller i disse dager for så lite som € 5000, mens nyere, relativt velholdte og lavere kjørelengdemodeller vil sette deg tilbake for € 15.000 – € 20.000, som fortsatt er en veldig god pris. Du kommer ikke til å få den aller nyeste teknologien og sikkerhetsfunksjonene, men du får 678 liter bagasjerom som er større enn med den nye e-Berlingo.

  Nye Citroën AMI vs lignende elbiler

Dieselmodeller kan returnere opptil 60MPG uten last, mens bensindrevne fullpakkede modeller kan returnere halvparten av det aller beste.  De fleste av disse er utenfor garantien, og du kan egentlig ikke vite hvordan noen behandlet dem før deg, så det er alltid en risiko å kjøpe en eldre bruktbil.

Som sådan må du gjøre inspeksjoner før kjøp, noe som kan være en kostbar prosedyre hvis du kjøper flere av disse som flåtekjøretøy.

Konklusjon – Nye e-Berlingo er bedre, men den eldre Berlingo gir mer mening

Den nye e-Berlingo er den bedre bilen med en kilometer, da den kommer med alt du forventer av en 21 st-century familie MPV. Som sådan, hvis du kjøper Berlingo for å være din familiebil, er det fornuftig å kjøpe den nye e-Berlingo, men bare hvis du vet hvordan du skal leve og bruke en elektrisk bil.

På den annen side, hvis du bryr deg mer om funksjonalitet og du vil bruke disse til kommersielle formål, er det mye mer fornuftig å gå med den eldre modellen, da det kommer til å spare deg for en haug med penger mens du fortsatt er mer praktisk.

FAQ Seksjon

Er Citroen e-Berlingo en luksuriøs MPV?

Med en startpris  på over € 30 000, kan e-Berlingo like godt være på døren til luksus MPV-segmentet, som er et klart skritt over Berlingo når det gjelder kvalitet, merkeappell og generell komfort. Imidlertid kommer elektriske biler med en premie over sine ICE-kolleger, og e-Berlingo er ikke annerledes.

  Vanlige problemer med DS 3 Crossback E-Tense

Derfor kan vi ikke kalle e-Berlingo en luksus MPV som å være en luksus MPV betyr mer av alt.

Bør jeg kjøpe Citroen e-Berlingo?

Før du går videre og kjøper e-Berlingo, må du først vurdere noen faktorer. For det første, hvis du ikke har noen erfaring med å leve med en elektrisk bil, vil jeg foreslå at du først går for en plug-in hybrid bare slik at du kan føle hva som trengs for å eie en elbil.

Hvis du er erfaren nok, må du huske på at å kjøpe en € 31 000 e-Berlingo ikke er vel anvendte penger, da € 31 000 kan gi deg mye mer i nesten alle segmenter.

Er det fornuftig å kjøpe brukte MPVer?

Tro det eller ei, de fleste der ute kjøper bare brukte MPVer, da det å kjøpe nye MPVer noen ganger er like dyrt som å kjøpe en ny luksusbil. Det er fornuftig å kjøpe en bruktbil hvis du vet hva du skal se etter, og hvis du gjør alle nødvendige inspeksjoner og kontroller før kjøp.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter