Nye Citroën ë-Berlingo elektriske vs lignende elbiler

Citroën ë-Berlingo

Citroën e-Berlingo er den mest kjente citroën elektriske MPV/varebilen, noe som betyr at den kan tilfredsstille både familier og bedrifter. e-Berlingo kommer med Citroëns nå berømte 50 kWh batteri, et batteri som kan sees i mange andre Citroën elektriske modeller.

e-Berlingo befinner seg i et veldig konkurransedyktig segment av markedet, og det er derfor hovedtemaet  å sammenligne den nye Citroën ë-Berlingo elektriske med lignende elbiler. Lignende    elbiler inkluderer Peugeot Partner, Opel/Vauxhall Combo, Fiat Doblo, Ford Tourneo og VW .ID BUZZ.

Men hvis du vil ha en 7-seters familie elektrisk bil, men du vil at den skal være rask, luksuriøs, komfortabel og ønskelig, må du gå opp til Tesla Model Y eller Mercedes EQV / EQB. Uansett er disse bilene mye dyrere mye mer kapable, og mye mer luksuriøse.

Segmentet elektrisk MPV/medium cargo van har bare så vidt begynt, og vi kommer sannsynligvis til å se mange nye elektriske MPV-er etter hvert som tiden går.  Dette betyr også at disse MPVene ikke er de aller beste når det gjelder elbiler, da det elektriske MPV-segmentet egentlig ikke er så interessant for de fleste potensielle   elbilkjøpere.

Citroën e-Berlingo

Citroën e-Berlingo kommer i to forskjellige varianter, en syvseters MPV eller en mellomstor varebil. Forskjellene mellom vanlige Berlingo- og elektriske Berlingo-modeller er åpenbart drivlinjen, praktisk, effektivitet og pris. e-Berlingo koster rundt 40.000 euro, noen modeller koster littly mindre enn 40 mens andre går over 40.

Den «normale» Berlingo er mye billigere enn det, og 40k er litt mye for en vanlig gammel Berlingo. Med et batteri på rundt 50 kWh kan Berlingo gjøre rundt 174 miles på full lading og kan lades opp med en rask DC 100kW lader fra 20% til 80% på rundt 25 minutter i beste fall.

  Vanlige problemer med Citroën DS7 Crossback

Den vanlige e-Berlingo kan lett sitte opptil syv personer med dekar plass til overs, mens lastvarianten kan laste opptil 1700 pund last, noe som absolutt er mye.  e-Berlingo ser ut til å bli en overraskende vellykket elektrisk Citroën, men vi må vente og se hvordan e-Berlingo sammenligner seg med sine argeste rivaler.

Peugeot Partner, Opel/Vauxhall kombinert, Fiat Doblo

Du kan bli overrasket over å finne ut at Peugeot Partner, Opel / Vauxhall Combo og Fiat Doblo alle deler sine drivlinjer med den nevnte e-Berlingo, noe som betyr at alle disse kjøretøyene er laget på samme «Stellantis» -plattform.  Stellantis er navnet på selskapet som eier alle disse bilprodusentene, og det er derfor de deler samme plattform.

Et 50kWh batteri, 136hp, mellom 170-200 miles rekkevidde, alle disse egenskapene finnes i alle fire av disse bilene, og de eneste forskjellene mellom dem er design og små varianter i trim og komfort nivåer. E-Berlingo ser ut til å være den mest populære ut av gruppen skjønt.

Prismessig er disse også veldig like, noe som betyr at den endelige kjøpsbeslutningen sannsynligvis vil være basert på hvilken av disse du anser som bedre og din merkelojalitet.  Dessuten deler nesten alle elbiler laget av disse fire merkene (inkludert mange flere merker under Stellantis-gruppen) 50 kWh-batteriet og resten av drivlinjen.

Ford Tourneo og VW .ID BUZZ

Citroën e-Berlingo og resten av bilene nevnt ovenfor er ikke de eneste to bilene som deler de fleste delene sine, da det også kan sees med Ford Tourneo og den splitter nye VW .ID BUZZ.  Disse to er ikke direkte konkurrenter til e-Berlingo, men de deler en lignende rolle på markedet, spesielt fordi det egentlig ikke er for mange alternativer du kan gå for uansett.

  Hva er den beste Citroën å kjøpe?

Disse to er litt dyrere og kan sitte opptil syv personer også. Hvor disse to gjør en mer betydelig forskjell er batteristørrelsen, da de tilbyr et større 77kWh batteri og rekkevidde på opptil 260 miles.  Disse tallene er ikke bekreftet ennå, men er forståelige fordi batteriet på 77 kWh er større.

Du kan forvente at disse to vil koste mellom € 10.000 og til og med € 20.000 mer enn Berlingo og resten av Stellantis-gjengen.  Det er også verdt å nevne at disse to tilbyr en høyere maksimal DC-ladehastighet på 175kW og er generelt mer luksuriøse og bedre utstyrt.

Video: Er Citroën Ë-Berlingo den perfekte elbilen?

FAQ Seksjon

Hva er den mest luksuriøse syvseters elbilen?

Den mest luksuriøse syvseters elbilen er den splitter nye Mercedes EQS SUV. EQS er basert på samme plattform som sedanversjonen, EQS som uten tvil er den mest luksuriøse elbilen  noensinne.  EQS SUV er først og fremst designet med fem seter i tankene, men du kan pakke to til hvis du bestemmer deg for å heve opp den tredje seteraden.

Dette vil påvirke den totale lastekapasiteten som vil krympe betydelig. Dette er enda mer overdrevet av det faktum at EQS SUV ikke får en front bagasjerommet i det hele tatt.

Hva er den mest romslige syvseters elbilen?

Hvis du vil ha mest mulig plass, vil jeg foreslå å se på Citroën e-Spacetourer  eller Peugeot e-Traveler, som begge er basert på den eksisterende Stellantis-plattformen  og har plass til opptil 9 passasjerer samtidig.

  Alt om de nye elektriske Citroëner

Den mest romslige elektriske SUV-en er Tesla Model X, da den tilbyr plass til opptil syv personer uten å ofre lasteplass eller takhøyde / benplass.  Andre virkelig romslige elektriske SUV-er inkluderer Audi e-Tron, Jaguar I-Pace, den nye Rivian og den kommende elektriske Hummer.

Er Citroën e-Berlingo verdt det?

For å være helt klar, e-Berlingo er ikke den mest romslige, og heller ikke den elektriske bilen med lengst rekkevidde. For å være 100% ærlig, er e-Berlingo ikke den beste på noe som stiller spørsmålet er det bilen du bør se på?

Selv om   det finnes bedre  elbilerder ute, er e-Berlingo mer enn god nok for hva den er, da den tilbyr nok plass, er veldig trygg og er relativt komfortabel. Startprisen er litt vanskelig å svelge, men det virker som om e-Berlingo selger uansett.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter