Nye Citroën ë-C4 elektriske vs lignende elbiler

Citroën ë-C4

Nye Citroën e-C4 er en helelektrisk familiebil laget for å bringe Citroën nærmere den mest populære gruppen av familieelektriske biler. e-C4 er avhengig av den velkjente Stellantis EV-plattformen som kan sees i mange elektriske biler laget av Citroën, Peugeot, Fiat, Vauxhall / Opel og alle andre merker under Stellantis-paraplyen .

I denne artikkelen vil vi sammenlignen ew Citroën ë-C4 elektriske vs lignende EV-biler og fortelle deg hvordan de sammenligner og hvorfor du bør gå for den ene over den andre. e-C4 drives av et 50kWh batteri som gir bilen en anstendig rekkevidde og anstendig kraft. Det er noen biler der ute som tilbyr mer i hvert segment, men koster mye mer penger.

De største Citroën e-C4-rivalene er Volkswagen ID.3, Nissan Leaf, Kia EV6, Hyundai Ioniq 5 og Mazda MX-30.  Noen av disse er litt mer seriøse og krever en høyere prislapp, men mange ser disse som en del av samme gruppe som er økonomi-til-middels EV-familiesegmentet.

Uansett skal vi nå gå i dybden med hver av disse bilene og fortelle deg hva du får for pengene.

Citroën e-C4 elektrisk

Citroën e-C4 elektrisk starter et sted mellom € 33.000 – € 35.000 og tilbyr et 50kWh batteri som gir deg 136hp og en maksimal rekkevidde på rundt 218 miles. e-C4 kan lades opp med opptil 100 kW juice, noe som gjør at du kan nå 80 % fra 20 % lading på litt over 20 minutter. Denne drivlinjen er parret med permanent FWD.

Designmessig følger e-C4 et velkjent Citroën-designspråk som gjør at bilen ser spennende og ungdommelig ut. Interiøret er moderne og pent lagt ut som gjør at hele bilen føles oppdatert. Plassen er også sjenerøs, og Stellantis 50kWh-oppsettet vil sannsynligvis være veldig pålitelig, da det er veldig vanlig blant mange biler.

  Vanlige problemer med Citroën DS7 Crossback

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID. 3 Pro Performance med 204 hk starter på rundt 36.000 euro, noe som er litt over Citroën e-C4, men ID. 3 får også et litt større 62kWh batteri som kan gi deg about 265 miles rekkevidde.  ID.3 støtter også hurtiglading med opptil 100 kW, noe som betyr at 20-80% batteri er ferdig på rundt 25 minutter.

ID.3 ser mer futuristisk ut enn Citroën e-C4 både innvendig og utvendig, noe som gjør hele opplevelsen litt mer spennende. e-C4 ser ut som en vanlig ICE-bil, mens ID.3 åpenbart er en elbil, da den prøver å være så futuristisk som mulig. Innvendig plass er flott med ID.3, spesielt andre seterad, samtidig som påliteligheten er veldig god.

Nissan Leaf

Hvis du betaler mellom € 33 000 og € 41 000, kan du også få 150 hk Nissan Leaf / Nissan Leaf e +. Den billigere Leaf får et mindre 39 kWh batteri, mens den større Leaf e+-modellen får 59 kWh.  Den vanlige Leaf kan gjøre rundt 168 miles rekkevidde mens Leaf e + kan gjøre så mye som 260 miles rekkevidde.  Du kan hurtiglade Leaf med opptil 50 kW strøm og 20-80% tar nesten en time.

Plassmessig er Nissan LEAF merkbart mindre enn andre biler på denne listen, men den er også billigere over hele linja. Du får også færre fasiliteter med Leaf, men det er mye billigere å få en fullt utstyrt Leaf enn det er noen annen bil på denne listen.

  Er Citroën C4 Picasso en god bil?

Kia EV6

Den eneste EV6-modellen som eksternt kan sammenlignes med disse tre tidligere bilene, er € 47,000 EV6 Standard Range 2WD-modellen med et 54kWh batteri og en maksimal rekkevidde på 200 miles.  Det gode er at EV6 støtter hurtiglading med opptil 175 kW som kan lade bilen fra 20% til 80% på just 17 minutter.

Der Kia gjør det største hoppet er interiør- og eksteriørdesignet slik det ser (etter min mening) bedre ut enn noen annen bil på denne listen. Avanserte EV6-modeller er mye dyrere, men er også mye bedre i nesten alle henseender.

Hyundai Ioniq 5

Som med EV6, er den eneste sammenlignbare Ioniq 5-modellen til de tre første bilene 54kWh € 43,000 Ioniq 5 Standard Range FWD-modellen.  Denne kommer med det samme batteriet som finnes i EV6 som skyver ut 170 hk på begge modellene.  Den kan også lade med hastigheter på opptil 175 kW med nesten identiske ladetider.

Ioniq 5 ser like attraktiv og brukbar ut  som EV6, spesielt for de som elsker klumpete og retro-futuristisk design.

Mazda MX-30

En av de billigste bilene på denne listen er Mazda MX-30 da den starter på rundt 34.000 euro for 30 kWh-modellen som er den med det desidert minste batteriet her. Dette er nok for bare 100 miles rekkevidde, 143hp, og en «rask» ladetid på 37kW som også er den verste her med ganske god margin.

Dessuten er MX-30 også den svakeste når det gjelder innvendig plass, og kommer bare til kort mot den mindre Nissan LEAF. Designet er også relativt merkelig, og MX-30 hører rett og slett ikke hjemme i samme setning som biler som EV6, e-C4, ID.3 og Ioniq 5.

  Vanlige problemer med Citroën DS5

FAQ Seksjon

Er Citroën e-C4 verdt det?

Hvis du liker designspråket til Citroën og er fornøyd med maksimal rekkevidde, plass og fasiliteter, er e-C4 absolutt verdt det.  Noen mennesker elsker måten e-C4 ikke skriker EV, mens andre setter pris på det når en elbil ser annerledes ut enn alt annet på veien. Uansett er e-C4 en veldig konkurransedyktig bil i sitt segment.

Er Citroën e-C4 en luksusbil?

Med en startpris nord for 33.000 euro forventer du at e-C4 byr på ganske mange luksusfunksjoner, men det er ikke akkurat tilfelle.  Den ikke-elektriske versjonen av C4 koster så mye som € 12.000 mindre enn e-C4, noe som betyr at elektrifisering kommer til en høy pris.

Bør jeg kjøpe Citroën e-C4 eller vanlig C4?

For pengene mine vil jeg gå for den vanlige C4 fordi den koster mye mindre penger enn e-C4. Elbiler kommer imidlertid med en betydelig prisøkning, uansett merke eller modell, noe som betyr at prisforskjellen mellom den vanlige C4 og e-C4 ikke er noe utenom det vanlige.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter