Aiways vs Porsche – som er bedre?

I løpet av de siste raske årene begynner  Aiways å bli en semi-relevant elbilprodusent som prøver å omfatte den nedre echelonen av elektriske biler.  Aiways har klart å gjøre dette med U5, en inngangsnivå elbil SUV / crossover som ser ut til å tilby ganske mye verdi for pengene.

Å gå inn i bilindustrien er en nesten umulig oppgave for de fleste oppstart fordi det tar store mengder kunnskap og penger å lage en konkurransedyktig bil, spesielt når du vurderer at alle de store bilmerkene er i bransjen for å lage biler i flere tiår om ikke engang århundrer.

Porsche er en av de største og mest ønskelige sportsbilprodusentene på planeten, noe som betyr at Porsche henvender seg til en helt annen type klientell sammenlignet med Aiways. Porsche-modeller koster 5-10 ganger mer penger sammenlignet med noe U5 tilbyr, så det er ganske enkelt å sammenligne disse to merkene.

Porsche er bedre i alt de gjør fordi Porsche er kjent  for noen av de beste biltekniske løsningene bransjen har sett.  Aiways derimot er bare skrape overflaten av bilindustrien og er ikke sannsynlig å noen gang nå et lignende nivå av ønskelighet og kvalitet som Porsche.

Aiways – Oversikt over merkevarer

Aiways tilbyr for tiden bare to mainstream-modeller, U5 og U6, men det virker som om U7 snart kommer til å følge som en mer familieorientert større SUV. Retningen Aiways går er absolutt lovende hvis de klarer å stryke ut noen feil som tvilsom sikkerhet og mangelfull utvendig design.

U5 ser litt usikker ut fra utsiden, noe som er synd fordi det tilbyr et pent lagt interiør. Faktorer som utvendig design er utrolig viktige for et oppstartsmerke hvis de vil samle mer interesse for fremtiden.

  Er en Aiways et godt valg for hundeeiere?

U5 er den mest populære Aiways-modellen fordi den tilbyr et 63 kWh batteri som er i stand til 250 WLTP miles på en enkelt lading til en ganske oppnåelig pris.  Alle U5-modeller leveres med en enkelt elektrisk motor som er i stand til å levere 150 kW (201hp) strøm.

Det tar rundt 30 minutter å lade U5 fra 20% til 80% hvis du kommer over en rask DC-lader mens langsom lading tar U5 rundt 8-10 timer gjennom en langsom AC-lader. Aiways er et lovende merke som bør tjene et rykte til slutt hvis de fortsetter å tilby konkurransedyktige prisede og anstendig laget biler.

Porsche – Oversikt over merkevarer

Det er nesten umulig å ikke vite at Porsche er et av de mest ettertraktede bilmerkene på planeten. Enten det er en sportsbil som 911 eller en luksuriøs SUV som Cayenne, holder alle Porsche-modeller sine egne selv i de dyreste og mer konkurransedyktige bilsegmentene som eksisterer.

Den eneste elbilen Porsche tilbyr i dag er den tankevekkende Porsche Taycan. Denne romalderlignende sportsbilen kan gjøre 0-60 mph på mindre enn 2,5 sekunder fordi den bruker et 760hp og 1050 NM par elektriske motorer.

Taycan koster noen ganger mer enn U5 fordi den tilbyr 10 ganger mer enn hva U5 kan tilby. Taycan er en av de raskeste, beste håndteringene, mest luksuriøse, mest ønskelige, mest effektive elbiler på planeten, samtidig som den holder verdien imponerende.

  Aiways vs BMW - som er bedre?

Dette betyr at kundene er villige til å betale 6 tall for en slik bil, og det er noe Aiways sannsynligvis aldri kommer til å matche. Porsche er rett og slett bygget annerledes, og det er ikke noe aspekt der Aiways kan konkurrere med Porsche.

Forskjeller i produktplassering mellom Porsche og Aiways

Som tidligere nevnt prøver Aiways å lage biler til massene mens Porsche lager biler for entusiaster. Som sådan har noen Porsche-modeller som 911 sine egne kultfølgere, og det er ikke noe de nyeste bilmerkene kan tilby.

Vellykket salg av en high-end luksusbil er nesten umulig hvis du er et nykommermerke, da disse bilene kjøpes på grunn av overlegen merkevareappell.  Porsche har et rykte som en av de mest avanserte bilprodusentene på planeten fordi Porsche-biler har en tendens til å best sin competition i nesten alle segmenter.

Aiways ønsker å tilfredsstille den laveste echelon av potensielle elbilkunder , mens Porsche retter seg mot den aller beste echelonen. Å lykkes i hver av disse kategoriene er ganske vanskelig, men å være klasseledende i øvre echelon er noe Aiways aldri kommer til å oppnå.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor kjøper folk Porsches?

Folk kjøper Porsches fordi Porsches er verdt prisen. Avskrivningsnivåene knyttet til dagens Porsche-modeller er minimale, og det er noe de fleste merker ikke kan skryte av.

Prosentvis er det mer fornuftig å kjøpe en Porsche enn å kjøpe en Audi eller en Mercedes. Disse bilene koster faktisk store mengder penger, men de er også klasseledende i de fleste henseender. For eksempel er 911 den mest ikoniske Porsche-modellen gjennom tidene, og det er den beste sportsbilen på planeten, selv om den er langt billigere enn noen av konkurrentene.

  Hvordan åpner man en Tesla med et dødt batteri? 

Hvorfor kjøper folk Aiways?

Folk kjøper  Aiways-biler av samme grunner som de kjøper billige kinesiske Android-telefoner. Det er fordi de er i stand til å nyte et anstendig 21st-tallet produkt med alle nødvendige bjeller og fløyter uten å måtte betale Samsung-nivå penger.

Et merke koster mye penger, og det er åpenbart i det øyeblikket du vurderer at Porsche tjener den høyeste fortjenestemarginen på hver bil sammenlignet med alle andre bilmerker på planeten. Dette betyr at Porsche-modeller er Iphones i bilindustrien.

Bør jeg kjøpe Aiways U5?

Hvis du vil prøve ut vannet med en elektrisk bil, er U5 et ganske anstendig valg fordi det gir mye verdi for pengene.  Indeed, det er kanskje ikke den sikreste elbilen på planeten, men nyere Aiways U5-modeller kommer til å endre det.

Når de gjør det, bør du kjøpe U5 fordi ingen annen elbil kan tilby lignende verdi for pengene. U5 er en romslig og velbygd elektrisk SUV / Crossover som fortjener sin plass på markedet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter