Er en Mercedes en god første bil?

Det er ikke noe mer spennende enn å kjøpe din første bil. Men å kjøpe en bil er en betydelig investering, og det kan virke litt skremmende i begynnelsen. Det er så mange forskjellige alternativer, og det er viktig for deg å velge riktig bil for deg og dine behov.

Hvis du planlegger å kjøpe en Mercedes som din første bil, må du også ta mange forskjellige faktorer inn i ligningen. Hva er budsjettet ditt? Hva trenger du bilen din til? Hvor lenge har du tenkt å eie den? Bør du kjøpe nytt eller brukt?

Budsjett

Først av alt, bør du bestemme budsjettet ditt og holde deg til det. Mercedes-biler har en tendens til å være dyre, både å kjøpe og å kjøre, så du må ta alt i betraktning når du bestemmer deg for budsjettet ditt. Gasspriser, forsikring, driftskostnader og vedlikehold er ganske betydelige når du kjøper en Mercedes.

Det er tre måter å kjøpe din nye Mercedes på, som alle vil påvirke budsjettet ditt annerledes. Du kan enten leie den ut, finansiere den eller kjøpe den direkte. Men husk at leasing ikke nødvendigvis er å kjøpe.

Kjøpe det direkte

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe det direkte, lider budsjettet mest fordi du betaler for alt på en gang. Men på den annen side står du fritt til å gjøre med bilen som du vil. Du kan endre det, du kan selge det, det er alt ditt, og ingen kan påvirke deg og måten du eier bilen din på.

Finansiering eller leasing

Hvis du bestemmer deg for å finansiere eller lease din nye Mercedes, kan du bli møtt med ekstra kostnader som renter. Når du finansierer eller leier, kan du ikke gjøre det du vil med bilen. Du bør undersøke mange forskjellige finansieringsalternativer og prøve å finne et tilbud som passer deg best.

Siden du kjøper din første bil, er du sannsynligvis en yngre sjåfør. Dette betyr at du også bør sjekke om kredittpoengene dine gjør det verdt å leie eller finansiere sammenlignet med å kjøpe en bil direkte.

  Er Mercedes en luksusbil i Tyskland?

Hva er dine behov

Trenger du virkelig den trekantede stjernen på panseret på bilen din? Er en Mercedes litt »mye» for din første bil?

Er du bysjåfør?

Hvis du tilbringer mesteparten av kjøretiden rundt overfylte bygater, husk at en stor Mercedes kanskje ikke er den enkleste bilen å manøvrere eller parkere.

I dette tilfellet bør du vurdere en A-klasse eller en GLA crossover SUV for eksempel. De er mye mer godt egnet for bykjøring enn la oss si en S-klasse.

Reise utenfor byen

Hvis du bruker mesteparten av kjøretiden din på lengre turer, reiser lengre avstander, gir en Mercedes mye mer mening. I den situasjonen kan en større sedan eller SUV passe deg bedre.

Vurder alltid hvor du kjører, hvor mye tid bruker du inne i bilen. Er du virkelig i stand til å utnytte alt en Mercedes har å tilby? I så fall er det ikke så dumt å kjøpe en Mercedes som din første bil.

Betingelser der du bor

Du bør også huske på plasseringen der du bor. Er det snø eller kaldt for eksempel? Da kan en firer mens du kjører Mercedes være verdt å vurdere.

Du bør alltid tenke på dine behov og ønsker, da de inneholder svaret på selve spørsmålet. Etter at du har tenkt gjennom det, og det fortsatt er fornuftig, bør du gjøre det.

Ulike modeller

Mercedes lager dusinvis av forskjellige modeller, alt fra mindre hatchback forhjulsdrevet by runarounds til større luksus sedans som spenner opp til 5 meter lang. Og det er ikke inkludert SUVene, og Mercedes fortsetter stadig å utvide SUV-oppstillingen. Det samme kan sies om Mercedes elbiler.

Når du går inn i de enorme rikene med Mercedes-tilbud, bør du huske på at prisen går opp som rekkevidden gjør.

A-klasse ikke S-klasse

Serien starter med A-klasse og GLA. Disse modellene gir vanligvis mye mer mening som første biler sammenlignet med en G Wagon eller en S-klasse. Større biler krever mer tid bak rattet. Og hvis det ikke er nødvendig for deg å velge de større modellene, bør du vurdere de mer kompakte tilbudene.

  Kan Mercedes bruke vanlig gass?

C-klasse

En C-klasse har en tendens til å være det mest populære valget for nyere drivere, da den kombinerer appellen til de større sedanene, men er fortsatt beskjedent proporsjonert. Du bør handle rundt, finne ut hva som fungerer best for deg, men hold budsjettet og dine behov i sjakk.

Sporty G-klasse

Du kan ende opp med å ønske deg en sportier Mercedes, eller en G-klasse som de er de mest ønskelige modellene, unntatt de større S-klasse og GLS-modellene som gir liten eller ingen mening som første biler. Men vær oppmerksom på at selv om du har råd til inngangsprisen, er driftskostnadene uutholdelig høye.

Forsikringspriser

En yngre sjåfør og en dyr bil er en flott match for høye forsikringspremier. Kjørehistorikken din er eller ikke-eksisterende, så forsikringsselskapet anser deg som en høyere risiko enn en eldre sjåfør med en rimeligere bil.

Å kjøpe en rimeligere bil bringer ned forsikringspremiene dine. Det kan være en grunn til å vurdere rimeligere merker. Mens en Mercedes er en flott første bil. Det tilbyr toppmoderne sikkerhets- og sikkerhetstiltak, vakker kjørekarakteristikk, som alle er avhengige av mange forskjellige deler som fortsetter å tikke på en synkronisert måte.

Enhver bil eller funksjoner kan bryte på et tidspunkt, og det er derfor forsikringspremiene er så høye.

Spørsmål og svar om kjøp av din første Mercedes

Er et rimeligere merke bedre enn en Mercedes som første bil?

Det kommer ned til rene kostnader som en gyldig grunn til å vurdere et rimeligere merke. Mercedes biler er mye dyrere, og du bør tenke lenge og hardt hvis det er fornuftig å kjøpe en, både økonomisk og praktisk.

Et rimeligere merke kan tilby deg så mye som en Mercedes gjør hvis dine behov ikke krever en Mercedes. Hvis du bare er skiltjakt, så vær forberedt på å betale for det.

Er en brukt Mercedes en bedre første bil enn en ny?

Nye biler har en tendens til å miste en betydelig mengde verdi tidlig i levetiden. Hvis du er tett på budsjettet ditt, bør du vurdere å kjøpe brukt. Hvis du planlegger å finansiere din første bil, er det mye enklere å kjøpe ny på grunn av den konkrete verdien på en ny bil sammenlignet med en brukt variant.

  Hva betyr AMG på Mercedes?

Når du kjøper brukt, får du mer for pengene dine. Selv om det krever mer etterforskning for å realisere alle inn og ut av å kjøpe brukt, hjelper det deg også å forstå hvorfor biler er verdsatt slik de er. Og det er nyttig for en ny sjåfør, og det vil hjelpe deg å forstå bilmarkedet.

Hva bør jeg gjøre for å gjøre mitt første bilkjøp så enkelt som mulig?

Først bør du vurdere alle detaljene til en ny sjåfør i et bilkjøpsscenario, forsikring er den første. Du bør også være så disiplinert med budsjettet ditt som mulig. Det er mye smartere å oversikre enn det er å betale for mye for den nye bilen din.

Gjør leksene dine, konsulter en mer erfaren bilkjøper, samle så mye informasjon som mulig, og bruk andres opplevelse til din egen fordel.

Måten du nærmer deg å kjøpe din første bil kan gjenspeile de økonomiske beslutningene du gjør i det lange løp, og av den grunn bør du gjøre din due diligence for å finne ut hva som er fornuftig, og hva som ikke gjør det.

En Mercedes kan være den beste første bilen man kan kjøpe, men etter at du har vurdert alle alternativene og etter at du har undersøkt alt. Hvis det fortsatt er fornuftig, så gå for det.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter