Hva er Mercedes BlueTec?

Mercedes-Benz har vært i forkant av noen av de mest innovative kjøretøyteknologiene på markedet. Det er ingen overraskelse at de kom opp med BlueTec-teknologien, noe som er en stor innovasjon.

Mercedes-Benz BlueTec-teknologien er ren dieselteknologi. Dieseldrevne kjøretøy har blitt stadig mer populære rundt om i verden, takket være drivstoffeffektiviteten. Tidligere tenkte folk på diesel som en lastebilfunksjon, men effektiviteten har ført til at mange mennesker har begynt å bruke dieselbiler.

Enten du vil ha en lastebil, luksus-SUV eller varebil fra Mercedes-Benz med BlueTec, kan du få den. BlueTec engineering arbeider for å begrense forurensningsfremkallende utslipp, noe som bidrar til å beskytte miljøet. Denne teknologien har bidratt mye til Mercedes-Benz’ rykte som en av de mest miljøvennlige bilprodusentene i verden.

Hva er fordelene med BlueTec?

BlueTec-teknologi har mange fordeler for drivere og miljø. Siden det reduserer forurensning av miljøet, kan sjåførene nyte en roligere og mer effektiv motor uten å gå på kompromiss med strømmen. Det gir også bedre drivstofføkonomi som er omtrent 10 til 8 miles per gallon høyere enn de gassdrevne kolleger.

Det beste er at du ikke trenger å gå på akkord med funksjoner, da det er en rekke Mercedes BlueTec-modeller å velge mellom. For eksempel kan du velge Mercedes-Benz BlueTec SUV, varebil eller E-klasse modell.

Hvilke Mercedes-modeller har BlueTec?

Mercedes-Benz E 350 BlueTec

En av de mest populære Mercedes-Benz BlueTec biler på markedet er Mercedes-Benz E 350 BlueTec. Denne bilen har en 3,0-liters turbo V6 diesel, som leverer opptil 210 hestekrefter ved 3400 Rpm. Den har også bakhjulsdrift og har en effektiv kombinert drivstofføkonomi på 25 mpg.

  Hva er Brabus til Mercedes-Benz?

Siden den er utstyrt med BlueTec, har denne bilen en eksepsjonell EPA-klimagassutslippsrangering på 5 når det gjelder utslipp. Karbondioksidutslippene er på 25 000 mi/per år.

Med slik effektivitet og lavere utslipp, vil du gjerne ha denne bilen. En ny Mercedes E 350 BlueTec sport sedan går for ca $53,000.

Mercedes-Benz GL 350 BlueTec

Hvis du leter etter den beste Mercedes-Benz SUV med BlueTec teknologi, vil du elske Mercedes-Benz GL 350 BlueTec modell. Denne kraftige SUV-en har en medianpris på $ 60,000 XNUMX, noe som er greit for sine eksepsjonelle funksjoner og ytelse. Du vil også nyte Mercedes høyteknologiske og luksuriøse funksjoner.

GL 350 BlueTec 4Matic firehjulsdrift kan skryte av en 3,0-liters interkjølt turbo-diesel V-6-motor som leverer opptil 240 hestekrefter. Den har også utmerket drivstofføkonomi og har en EPA-poengsum på 26 mpg motorvei og 19 mpg by.

I likhet med andre topp Mercedes SUVer, er Mercedes GL 350 BlueTec-modellen komfortabel med mange sikkerhetsfunksjoner. Noen av sikkerhetsfunksjonene den leveres med inkluderer bremseassistanse, nattsyn, elektronisk stabilitetskontroll, kjørefeltsadvarsel og trekkraftkontroll. Det er en av de billigste Mercedes SUVene med BlueTec-teknologi. 

Mercedes-Benz Sprinter BlueTec

Mercedes-Benz Sprinter BlueTec er en knekt av alle bransjer. Derfor regnes det av mange som den beste varebilen for passasjerer og last. Kjøpere vil elske sitt firehjulsdriftssystem, som gjør at det kan cruise i alle terreng.  Selv om det er dyrt, er det verdt hver dollar brukt på det.

Varebilen koster rundt 36 000 dollar, noe som er ganske høyt sammenlignet med andre varebiler. Imidlertid kommer den med en 3,0-liters V6 turboladet dieselmotor som leverer opptil 188 hk. I tillegg har den en utmerket drivstofføkonomi på 16 mpg i byen og 20 mpg på motorveien.

  Mest luksuriøse Mercedes SUV?

Hva du trenger å vite om BlueTec

Hva betyr BlueTec på Mercedes?

BlueTec er en Mercedes-Benz-utviklet teknologi laget for å redusere dieselbilutslipp, mer så nitrogenoksid (NOx) utslipp. Det er også markedsføringsnavnet for Mercedes-Benz-motorer utstyrt med sofistikert nitrogenoksidreduserende teknologi for utslippskontroll av kjøretøy i sine dieseldrevne biler. 

Hvordan fungerer BlueTec?

I lekmannsbetingelser gjør denne teknologien det mulig for motoren å kontrollere utslipp ved å skyve eksosgasser via katalysatoren, der de blandes med AdBlue (vannbasert tilsetningsstoff) og ender opp med å produsere oksygen og nitrogen.

I detalj fungerer BlueTec-teknologien gjennom et selektivt katalytisk reduksjonssystem som bruker diesel eksosvæske, og et system av nitrogenoksid adsorbere referert til som DeNOx av Mercedes. Dette systemet benytter en oksiderende katalysator og dieselpartikkelfilter blandet med andre nitrogenoksidreduserende systemer.

Delene av BlueTec-motoren inkluderer en høytrykks drivstoffinnsprøyting som gir optimal drift og trykk. Den har også en turbolader med variabel lamell som skaper ekstra forbrenning av kraft og en AdBlue væskeløsning som injiseres i utmattet for å endre nitrogenoksidutslipp til oksygen og nitrogen, noe som er bra for miljøet.

Er Mercedes BlueTec-motorer pålitelige?

Mercedes-Benz BlueTec-motorer kan være mer miljøvennlige enn konvensjonelle motorer, men de er ikke veldig pålitelige. Dette er fordi de trenger jevn service for å holde seg effektive. Hvis du ikke tar vare på dem, vil de utvikle forskjellige problemer etter hvert som de blir eldre.  

  Hvilken Mercedes har to batterier

Hva betyr BlueEfficiency på Mercedes?

BlueEfficiency er et varemerke som brukes av Mercedes-Benz for å indikere at bilen er både økonomisk og miljøvennlig. Hovedmålet bak Bluefficiency er å redusere miljøgifter produsert av Mercedes-biler. Så hvis du er bevisst på karbonutslipp, kan du alltid gå for en Mercedes-bil med dette varemerket.

Hva er forskjellen mellom BlueTec og BlueEfficiency?

Begge disse teknologiene var tilgjengelige samtidig. BlueTec kommer imidlertid med et AdBlue-system som senker nitrogenoksidutslippene, men øker karbondioksidutslippene. Videre øker drivstofforbruket. BlueTec-systemet er også nede med rundt 10 bhp og litt tregere å akselerere enn BlueEfficiency.

Miljøvennlig og drivstoffeffektiv

Hvis du er miljøbevisst og ønsker å spare drivstoff, er det et flott alternativ å velge en Mercedes-Benz BlueTec-bil. Den opprinnelige prisen og vedlikeholdet av bilen kan være litt høy, men du vil spare på drivstoff og redusere CO2-utslipp i miljøet.

Hybrid- og elbiler kan være her for å bli, men BlueTec-teknologien er en game-changer når det gjelder dieseldrevne biler. Derfor vil den fortsatt være i bruk i mange år fremover. Enten du vil ha en varebil, en SUV eller en lastebil, har Mercedes-Benz forskjellige BlueTec-kjøretøymodeller å tilby. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter