Hvilke SUV-er har parkeringsassistent

Nesten alle nyere SUV-er kan fås med mange forskjellige avanserte førerassistansesystemer som parkassistanse, kjørefeltsendringsassistanse, kjørefeltsassistanse, automatisertcruisekontroll  og så videre. Disse funksjonene har blitt synonymt med moderne SUV-er, men de er for det meste ikke tilgjengelige som standard.

Hvis du vil ha en mindre SUV som tilbyr parkassistanse og er rimelig, er det VW T-Cross, Jeep Compass, FordPuma  og Renault  Captur som du kan få. Hvis du ønsker en luksusy SUV med masseassistanse  systemer Audi Q5 / Q3, Mercedes GLA / GLC, og BMW X1 / X3 er de beste å vurdere.

Når det gjelder mellomstore SUV-er, er det mange gode alternativer å velge mellom, og alle av dem tilbyr ogsåparkassistanse. På det rimeligere spekteret står Hyundai Santa Fe, Kia Sorento,  og Toyota Highlander.

Hvis du vil ha et mer luksuriøst alternativ, er Audi Q7, BMW X5, Range Rover, MercedesGLE  og Volvo XC90 de desidert mest populære. Full størrelse flaggskip SUV alternativer består av Mercedes GLS, BMW X7,  eller rimeligere Kia Telluride,GMC Yukon / Chevy Tahoe / Chevy Suburban.

 Beste små SUV-er med parkassistanse

Små SUV-er og crossovers er sannsynligvis de to mest populære bilsegmentene akkurat nå, og det er lett å se hvorfor fordi de tilbyr den perfekte midtbanen mellom sedans og full-on SUVer. Takket være en slik bump i popularitet, er disse segmentene helt swarming med fantastiske alternativer.

Og en av de mest populære som også tilbyr parkhjelp er VW T-Cross. Denne lille SUV / Crossover pakker ganske slag, da den er tilgjengelig med nesten alle alternativene du kan få på de dyreste VW-modellene som også inkluderer mange førerassistanseprogrammer som parkassistanse og parkeringskameraer.

Hvis du vil ha en mer amerikansk versjon av T-Cross, er Ford Puma den du bør vurdere. Denne crossoveren ser ut og føles som en hevet Fiesta, og det var Fords opprinnelige intensjon. Puma tilbyr mange sikkerhets- og assistanseprogrammer som også inkluderer parkeringsassistanse.

  Hva er det mest upålitelige bilmerket?

Men hvis du vil ha en luksuriøs kompakt SUV, er det å velge mellom Mercedes, BMW og Audi veien å gå. Alle disse tre merkene tilbyr ekstremt konkurransedyktige små SUVer, men BMW X1 ser ut til å være den beste verdien for pengene.

Beste mellomstore SUV-er med parkassistanse

Mellomstore SUV-er er midtbanen mellom altfor oppblåst og vanskelig å maneuver full størrelse SUV behemoths og crossovers som ikke er alt at SUV-ish. Enten det er at du vil ha en mellomstor SUV fra begynnelsen, eller du bare vil oppgradere, kan du være trygg på at det er ganske vanskelig å finne den perfekte mellomstore SUV-en.

Det er vanskelig takket være en overflod av alternativer, men hvis du vil ha en rimeligere, men like tilgjengelig mellomstor SUV med all riktig teknologi og sikkerhetsutstyr, kan du gå til Hyundai Santa Fe, Toyota Highlander  eller Kia Sorento. Alle tre  av disse har tjent ganske mye følgende fra en stor mellomstor SUV kundebase.

Den Audi Q7 er også en utrolig populær mellomstor SUV, den samme historien går for Mercedes GLE og BMW X5. Ingen annen SUV kan matche disse tre foruten Volvo XC90. Du kan få alle disse fire med mange avanserte førerassistanseprogrammer som i noen tilfeller kan parkere bilen helt.

Hvis du vil ha den aller øverste enden uten å nå inn i iøynefallende priskategorier, er Range Rover og vil alltid være en av de mest ikoniske SUVene som noen gang er bygget. Så langt ikonisk status vurderes, selv Range Rover kan’ikkematche Mercedes Benz G-klasse.

  Hva er den minste Porsche SUV?

 Beste SUVer i full størrelse med parkassistanse

SUVer i full størrelse er bygget for store familier eller for folk som bare liker å kjøre de største kjøretøyene på veien. Disse behemotene i full størrelse tilbyr vanligvis den aller øverste enden av utstyrslisten, samtidig som de beholder terrengkapasiteten. Hvis du parer det med økte nivåer av veitilstedeværelse, kan ingenting matche en SUV i full størrelse.

Og de ubestridte kongene på det amerikanske kontinentet er Chevy Tahoe, GMC Yukon eller Chevy Suburban, da alle tre prøver å omfatte en viss nisje for optimal markedsdekning. Og alle assistansesystemene er montert på noen gangy  single en av disse som er å forvente med tanke på størrelsen.

Men det amerikanske markedet overtas også av den relativt nye Kia Telluride. Denne SUV lover å tilby luksus nivåer uten luksus-nivå priser, og det virker som Kia har faktisk levert. Og ærlig talt, det er ikke noe bedre verdiorientert SUV-alternativ i full størrelse akkurat nå enn Kia Telluride.

BMW X7 og Mercedes GLS er begge helt topp-end SUVer fra begge produsenter, og BMW X7 er et bedre alternativ. Mercedes GLS er den samme som Mercedes GLE, spesielt fra interiøret, og det er ikke noe du kan forvente av en S-klasse på stylter.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor nødvendig er parkassistanse?

Svaret på dette spørsmålet er avhengig av bilen og den aktuelle personen. Hvis du kjører en full størrelse flaggskip SUV, disse systemene gir mye mer mening som en full størrelse SUV er noen ganger ekstremt vanskelig å navigere og parkere riktig.

  Hva er de beste kompakte bilene for sikkerhet og pålitelighet?

Hvis du mangler tilstrekkelig tillit mens du parkerer, kan disse systemene også hjelpe deg mye, spesielt med parallell parkering. Disse systemene er nå så avanserte at de praktisk talt kan parkere bilene helt autonomt.

Hvor pålitelig er parkassistanse?

Du kan aldri stole helt på systemer som disse fordi du er den som har skylden uansett hva som skjer. Vær alltid oppmerksom på hva systemene gjør, og prøv alltid å forutsi hva som vil skje videre.

Men disse systemene har vist seg å være tilstrekkelig pålitelige da de reduserer mengden hjulkant og tiden det tar å parkere en bil. Etter hvert som disse teknologiene utvikler seg, vil vi sannsynligvis se at systemer blir mer og mer pålitelige.

Kan en parkeringsplass i seg selv helt?

Det er forskjellige stadier av parkassistanse. Den mest grunnleggende vil styre bilen for deg, og du må kontrollere gassen og bremsepedalen. Mer avanserte systemer kan til og med kontrollere akselerasjon og retardasjon for deg.

De aller beste-endesystemene kan parkere seg helt, og du trenger ikke å gjøre noe. Noen manufacturers som Mercedes og Tesla har utviklet systemer  som kan finne, parkere og gå ut av en utpekt parkplass uten behov for en sjåfør.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter