Hvorfor blinker biler lysene mot meg?

Årsaken til at folk har en tendens til å raskt blinke frontlyktene på andre sjåfører, er ganske tvetydig. Noen ganger kan det være en kourteous gest, eller det kan noentimes det kan være en handling av veien raseri.  For å kunne skille årsaken riktig, må du vurdere noen viktige  faktorer.

Hvis noen tailgating   deg i  en fast kjørefelt på  motorveien, blinkende frontlykter sannsynligvis indikerer at drivers bak du vil at du skal flytte over og la dem passere.   Det kan også noen ganger bety at noe kan være galt med bilen din, og de prøver å advare deg.

Det kan også noen ganger bety at det er en fare fremover, så sørg for å bremse, spesielt hvis du nærmer deg et hjørne. I mange land rundt om i verden, hvis den møtende trafikken blinker lysene sine, kan det også bety at det er patruljebiler eller fartsfeller fremover.

Blinkende frontlykter kan imidlertid også representere en handling av vei raseri. Hvis personen blinker lysene sine i rask succession mens han også bruker hornet, er personen sannsynligvis frustrert. Hvis dette er tilfelle, flytt over fordi det å engasjere seg i trafikkvei raseri hendelser er både ekstremt uvitende og farlig.

Høflige bevegelser – Økende bevissthet om omgivelsene dine

Det er viktig at du vurderer situasjonen riktig når noen blinker på deg.  Oftentimes, det kan tyde på at noe er galt med bilen din. For noen år siden kjørte jeg på en offentlig vei, og bilnummeret mitt falt av. I det øyeblikket det skjedde, varslet sjåføren bak meg meg med et par blink.

Imidlertid betydde de fleste gangene da noen blinket frontlyktene bak meg at de vil overta meg, hvis dette er tilfelle, kan du alltid signalisere til retten til å fortelle dem at de kan overta deg trygt.  Hvis du prøver å slå sammen på en større vei, kan noen som blinker med frontlyktene også bety at de lar deg slå sammen.

  Hvordan bestemmer jeg hvilken bil jeg skal kjøpe?

Hvis du er på en strammere landevei eller en annen enkeltfeltsvei, hvis noen blinker lyset før de går ut av hjørnet, er det vanligvis for å signalisere deg om møtende trafikk.  Andre tilfeller der møtende sjåfører kan blinke deg hvis det er hastighetsfeller fremover, eller bare for å si hei.

Road Rage – Plutselige voldsomme utbrudd av sinne i trafikken

Ikke alle tilfeller der folk blinker du skal advare deg eller si hei, de kan ofte bety det motsatte. Noen ganger har folk en tendens til å handle aggressivt hvis noen kutter dem off, eller hvis du er sent ute til å fusjonere på en større vei, eller du bare savnet sjansen til å passere gjennom grønt / gult lys.

Hvis dette skjer, prøv å vurdere om du gjør alt riktig, og sørg for å holde deg kjølig og samlet fordi veien raseri kan ofte bli tragisk. Mange people har en tendens til å bli egoistiske mens de er bak rattet, og flertallet av disse menneskene tror at de er gode sjåfører, selv om de ikke er det.

Som sådan er det aldri en god ide å teste noens tålmodighet, spesielt etter at de handlet aggressivt. Hvis du ikke er klar over hva veien raseri er, må du huske å sjekke ut noen Få YouTube-videoer om emnet. Det er en fare for deg, den involverte personen og alle rundt deg, så sørg for å holde vettet om deg.

  Hva får en bil til å sette pris på i verdi?

Lover om å blinke frontlyktene dine – Ulovlig i de fleste tilfeller

Moderne biler er ofte utstyrt med LED, Laser frontlykter som avgir ekstremt lyst og kraftig lys, så mye at de kan easily blind møtende trafikk.  Dette kan være ganske farlig, da folk kan tåle så kraftig lys annerledes.

To gjør offentlige veier til et tryggere miljø, offentlig forvaltning kom opp med et sett med regler i et forsøk på å forhindre unødvendig og farlig blinking.  I noen stater er det lovlig å blinke frontlyktene mot møtende trafikk fordi det regnes som en form for ytringsfrihet i henhold til det første tillegget.

Imidlertid er det for det meste ulovlig å blinke frontlyktene dine, spesielt hvis du gjør det på offentlige motorveier med flere baner. I mange stater er frontlyktblinking ulovlig selv om den ikke samsvarer med flere eksisterende statskoder. Så sørg for å bruke den bare når det er ekstremt nødvendig.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor blir jeg blinket av semi-lastebilsjåfører?

Semi-lastebiler og »veitog» er ekstremt lange, og lastebilsjåfører har en tendens til å blinke forbikjøringsbiler for å fortelle dem at de har passert lastebilen i sin helhet. Noen ganger kan det være vanskelig å måle om du passerte hele lengden på lastebilen mens du ser fra hytta, og de gjør dette av bekvemmelighets- og sikkerhetsmessige årsaker.

Dette kan imidlertid skje med vanlige sjåfører i sine mindre biler fordi disse lastebilsjåførene har en tendens til å tilbringe mye tid på veien, og de kan noen ganger gjøre dette mot alle som passerer dem.

  Beste hybridbil for bilturer

Kan jeg alltid kjøre med fjernlys slått på?

Du bør aldri bruke fjernlysene dine hvis det ikke er nødvendig, men det er moderne, vanligvis tyske biler i disse dager som tilbyr frontlysenheter som muliggjør konstant fjernlysfunksjonalitet. Disse frontlyktene er vanligvis støttet av Audi-merket »Matrix Technology», og har vært noe av en standard i det tyske high-end premium sedan segmentet.

Disse frontlyktene består av sterke LED-bjelker som går gjennom mange små speil. Dette betyr at denne typen frontlykter delvis kan blokkere høye bjelker hvor og når de oppdager møtende trafikk eller fotgjengere og cyclists for ikke å to blende dem.

Kan sivile bruke strobelys på bilene sine?

Strobelys er bare lovlige for biler som tjener en viktig offentlig funksjon, for eksempel de første respondentene, trafikkassistanse, hæren eller hemmelig tjeneste eller ekstremt lange kjøretøy. Denne typen lys kan ikke brukes av sivile utenfor deres private eiendom.

Det er noen tilfeller og typer strobelys som kan brukes selv på offentlige veier, men det er alltid best å ikke bruke dem for å unngå noen form for forvirring mens du kjører.  Røde og blå lys er nesten alltid ulovlige, og alle andre som kan etterligne politiet, brannmenn eller ambulansen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter