Er hybrid bedre enn elektrisk?

Siden 1885 har ICE-biler dominert markedet. Men i 1997 ble Toyota Prius født, og verden ble prydet med enda en type bil, en hybrid. Nesten 10 år senere introduserte Tesla den slående Model S som startet den nåværende EV-trenden.

I dag i 2021 har vi mange forskjellige elbiler og hybrider på markedet, men for å velge en fremfor en annen må vi dykke dypere inn i hva som gjør en EV og hva som gjør en hybrid så ønskelig. Selv om disse to virker ganske forskjellige, er de ikke en  verden bortsett fra hverandre.

Elbiler eller elbiler utvikles rundt en elektrisk motor som  drives av høyspentbatterier fra 30-ish kWh helt opp til 120 kWh. De avgir ingen skadelige utslipp eller lyd, men å eie en i 2021 er fortsatt  tvilsomt for de fleste.

På den andre siden er hybrider springbrettet mellom ICE-biler og elbiler fordi de tilbyr en elektrisk motor og en tradisjonell forbrenningsmotor. For tidener detmye mer praktisk å leve med en hybridbil på daglig basis, men å si at den ene er bedre enn den andre krever videre undersøkelser.

De viktigste aspektene ved hybridbiler

For å ringe en bil en hybrid, må den ha flere former for fremdrift, som i dette tilfellet er enten en bensin eller endieselmotor parret med en elektrisk motor. Hele ideen bak hybridbiler er å komme med et system som gjør at begge motorene kan fungere   optimalt når som helst.

Som sådan fungerer forbrenningsmotoren best på motorveihastigheter i lengre perioder, men den mangler når det gjelder dreiemoment og langsom stopp-og-gå-bytrafikk. På den annen side bruker den elektriske motoren regenerativ bremsing for å bremse bilen mens du lader opp batteriet som fungerer best ved sakte trafikk.

  Hva betyr det når en motor er superladet?

Dette betyr at den elektriske motoren ikke er designet for motorvei cruising som innebærer lite eller ingen bremsing. Hele poenget med en hybridbil er å bytte smart mellom disse to motorene for å oppnå overlegen drivstoffeffektivitet.

For tiden er det tre hovedtyper hybridbiler kalt »fulle hybrider», »milde hybrider» og »Plug-in hybrider» Fullhybrider er noen ganger kjent som selvladende hybrider, men de tilbyr ikke så mye rekkevidde. Påden annen side kan en plug-in hybrid kobles til, og det er den vanligste typen hybrid.

De viktigste aspektene ved elektriske biler

Som tidligere nevnt begynte vanlige elbiler i 2008 med Model S, selv om konseptet først ble introdusert nesten 200 år før det. Med Tesla alene forårsaker en revolusjon i transportteknologi, mange andre tradisjonelle bilprodusenter var snart å følge.

En elbil er bygget rundt en eller flere elektriske motorer som bruker elektrisk energi lagret inne i høyspenningsbatterier. Den største fordelen med elbiler er at de er mer avanserte, mer effektiveog  langt mindre skadelige for miljøet som sammenfaller med en bedre og sunnere fremtid for transportrasjon.

Selv om elbiler har mange fordeler, er de fortsatt nye, og du må inngå flere kompromisser for å bruke en som din daglige sjåfør. Først av alt tar en elbil så mye som 10 timer å lade gjennom en vanlig hjemmeplugg, men ladetidene kan være så lave som 20-30 minutter gjennom en level 3 hurtiglader.

  Hva er de beste elbilene for sikkerhet og pålitelighet?

Hvorfor bør du velge den ene fremfor den andre?

Vi må først sammenligne dem med daglig pendling i tankene, og i dette tilfellet er det lite mellom de to. En hybrid kan bare kjøre i elektrisk modus, og den kan også stole på forbrenningsmotoren om nødvendig. På den annen side er en EV utelukkende avhengig av elektrisitet, noe som er en god ting og en dårlig ting.

Fordelen med en elbil er det faktum at de  avgir nesten ingen skadelige utslipp sammenlignet med en hybrid, men dette betyr at du ikke har noen alternativer til elektrisitet. Når det gjelder langdistansecruising, er en hybrid med større  forbrenningsmotor  best, i andre tilfeller er en EV bedre.

Vedlikehold og pålitelighetsmessig, elbiler er bedre fordi de faktisk er enklere i design. Dette betyr at det er færre ting som kan gå galt. Videre trenger du ikke å bruke penger på drivstoff når du eier en elbil, men du må vente lenger når du lader en elbil.

En annen god grunn til å velge enten en hybrid eller en EV er at  du  kan stole på  flere  statlige insentiver og skattekutt. Selv om disse varierer mellom forskjellige land,  er det mer sannsynlig at du får mer hvis du velger en EV.

Delen Vanlige spørsmål

Er elektriske motorer mer påliteligemed forbrenningsmotorer?

Elektriske motorer tilbyr færre bevegelige deler, som sådan trenger de ikke så mye vedlikehold som tradisjonelle forbrenningsmotorer gjør. Dette betyr at det er mindre sjanse for at noe skal gå i stykker. Videre bruker de ingen motorolje, noe som betyr at du ikke trenger å bruke penger på olje.

  Luksusbiler med lave vedlikeholdskostnader

Hvis du følger alt det vanlige vedlikeholdet, bør en elektrisk motor vare i mange år. Det største problemet med elbiler er imidlertid røren  y.

Hvor lenge varer hybrid-/EV-batterier?

Hvis vi tar en titt på de fleste batterigarantier som tilbys av vanlige EV-produsenter, bør du være dekket i minst 7 til 8 år. Dette kan imidlertid noen ganger bare bety at batteriet ikke skal falle under 70% av sin opprinnelige kapasitet.

Miles-wise, du ser på rundt 80k-150k miles per batteri før det begynner å forringes betydelig.

Er elbiler fremtiden?

Ifølge de fleste nåværende estimater er elbiler faktisk fremtiden for forbrukertransport. Det erimidlertidvanskelig å forutsi når vil verden gå helt over til elbiler. Det  er trygt å si at infrastrukturen og teknologien fortsatt mangler bak forbrenningsmotorer.

Per nå kan du bruke en elbil hvis du kan bruke den tildetden erlaget for. Hvis du kan, kan en hybrid være en perfekt springbrett før en eventuell EV-overgang.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter