Er det en 5 passasjer kabriolet?

Kabrioleter med fem seter er ekstremt sjeldne fordi karosseriet og chassisdesignet til en kabriolet gjør det slik. Det bakre sitteområdet er vanligvis smalere i alle typer kabriolet fordi det må være slik for at taket skal lukkes ordentlig.

Videre har kabrioletbiler også forsterket sidevegger som også begrenser den bakre passasjeravdelingen for å nå et bestemt nivå av strukturell integritet.  Foruten tykkere og sterkere sidevegger, er kabrioleter ofte utstyrt med en sentral stråle som går mellom setene som også forsterker kroppen.

Alt dette betyr at det krever betydelige justeringer for å gjøre en 5-seters kabriolet, noe som betyr at det ikke er noen nye 5-seters kabrioleter på markedet i tillegg til Jeep Wrangler. Hvis du er villig til å kjøpe en brukt 5-seters kabriolet, sjekk ut 2007 Audi A4 kabriolet eller 2008 Chrysler Sebring.

En annen grunn til at det ikke er noen 5-seters kabrioleter er at ikke nok folk er interessert i å kjøpe dem. Hvis det ikke er noe marked stort nok for en bestemt vare, forgår selve varen vanligvis etter en stund, og det var tilfelle med 5-seters kabrioleter.

Strukturelle kompromisser av en kabriolet

Det kan virke lett å lage en kabriolet fra en vanlig hardtopvariant ved et første øyekast, men det er mye mer komplisert enn bare å kutte taket av og få det til å se fint ut.  Mange aspekter må håndteres nøye før en viss kabriolet er klar for den åpne veien.

To gjør en kabriolet, du må først kutte taket som i seg selv ikke virker som en vanskelig oppgave, men etter at du har gjort det, må du sørge for at bilens chassis er sterkt nok til å tåle daglig mikrofleksing. Dette er ganske vanskelig å gjøre uten å legge til too mye vekt eller redusere det praktiske for mye.

  Hva er det mest upålitelige bilmerket?

Fordi det ikke er tak, er den strukturelle integriteten sterkt kompromittert, og det betyr at mange forsterkninger er nødvendige for å gjøre chassiset stivere.  De fleste produsenter har en tendens til å gjøre det ved å legge steel på dørtetningene og ved å gjøre den sentrale delen av bilen beefier enn før.

2/4/5-seters kabrioleter – Hvilke du skal gå etter og hvorfor

Mellom disse tre typene kabrioleter er en 2-seters kabriolet det mest populære alternativet, og det er derfor det er så mange 2-seters kabrioleter der ute. 4-seters kabrioleter er populære nok, men markedets etterspørsel etter en 4-seters kabriolet er langt mindre enn den er for en 2-seters kabriolet.

Når det er sagt, er det nesten ingen etterspørsel etter en 5-seters kabriolet, pluss at det er vanskeligere å gjøre en 5-seters kabriolet uansett. Selv de fleste kabrioleter med fire seter er ekstremt trange i den bakre passasjeravdelingen fordi bakbenken er langt smalere enn den vanligvis er med en hardtop.

Når det er sagt, er en 2-seters kabriolet vanligvis et sporty alternativ som hovedsakelig bør imøtekomme sjåfører who ønsker ytelse og håndtering. En 4-seters kabriolet er vanligvis designet for å være komfortabel og avslappende, noe som også ville være hovedmålet for en 5-seters hvis den eksisterte.

Når det er sagt, er en annen grunn til at 5-seters konvertibler ikke eksisterer, at 4-seters kabrioleter gjør det, og forskjellen mellom disse to er måte å gjøre lite for å skape et eget 5-seters konvertibelt marked.

  Beste luksusbiler for høye personer

5-seters kabrioleter – En døende rase

For noen tiår siden var det mange 5-seters kabrioleter på markedet fordi bilsikkerhetsregulering var litt av en vits den gangen. Biler som 1972 Ford LTD kabriolet var ekstremt berømte, men de var også ekstremt massive og usikre sammenlignet med til og med biler fra 80- og 90-tallet.

Når det er sagt, er den eneste relativt moderne konvertible bilen som fremdeles tilbyr 5 seter Jeep Wrangler Unlimited fordi den er bygget på et eget chassis.  Dette er ekstremt sjeldent i disse dager, da de fleste biler bruker en såkalt monocoque design som integrerer kroppen og chassiset under produksjonen.

Wrangler Convertible har komfortabelt plass til 5, men den er ikke laget for alle. Videre er det nærmeste til en ekte 5-seters kabriolet i disse dager 2007 Audi A4 kabriolet eller 2008 Chrysler Sebring Convertible, men begge disse er altfor too gamle for de fleste.

Delen Vanlige spørsmål

Er kabrioleter verdt det?

Det er et spørsmål om personlig perspektiv, men objektivt sett er de fleste kabrioleter måte too kompromittert for å være egnet for alle.  De mangler når det gjelder innvendig fotplass for både for- og bakpassasjerene. Videre lider de av dårligere nivåer av takhøyde også, så mye at det noen ganger gjør baksetene ubrukelige.

De er tyngre som ikke drar nytte av drivstoffeffektivitet eller aerodynamikk, og de  frarøver deg ofte  lasterommet når taket er nede fordi takmekanismen  vanligvis lagres i bagasjerommet. Videre er de ikke så strukturelt sunne, noe som betyr at de ikke er så smidige som deres hardtop-kolleger.

  Kan fete mennesker kjøre sportsbiler?

Er soft-top kabrioleter bedre enn hardtops?

Det avhenger av den aktuelle bilen, men de fleste biler har det bedre med en anstendig myk topp fordi det gir mer mening. På den ene siden bruker supersportsbiler som McLaren 720S Spyder en hardtop-mekanisme som bedre isolerer sjåføren selv om den veier mer.

720S Spyder legger imidlertid ikke mer vekt gjennom kabinettstyrke fordi chassiset er laget av karbonfiber som gjør it langt sterkere enn vanlig stålkabinett og dermed rettferdiggjør beslutningen.  På den annen side beveger nesten alle «vanlige» biler i disse dager seg mot myke topper fordi de gir mer mening generelt.

Er kupéer bedre enn kabrioleter?

Hvis du verdsetter ytelse, håndtering  og en spennende stasjon, er det bedre å velge en kupévariant, da den vanligvis er mye mer smidig, lett og den ser finere og mer aerodynamisk ut. På den annen side er en kabriolet for det meste skreddersydd for de som liker motorisk prosess og ikke er i et så stort rush.

Når det er sagt, er det et par kabrioleter der som klarer å kombinere spenningen til en kupé, og spesialiteten til en kabriolet, men disse er ganske sjeldne og dyre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter