Er hybridbiler billigere å forsikre?

Hybridbiler er faktisk dyrere å forsikre av et par grunner. Først av alt kan hybridbiler koste så mye som 20% mer enn deresbensindrevnekolleger. Hybrider koster ganske enkelt mer penger å utvikle fordi de tilbyr flere deler og programvareløsninger  som er komplekse og dermed øker forsikringsprisene.

Hvis disse komponentene går i stykker, betyr det at forsikringen din skal dekke den, som alle ytterligere øker kostnadene. For det andre tilbringer hybrider mesteparten av tiden i urbane bymiljøer, og dette påvirker også forsikringskostnadene fordi byer er knyttet til de høyeste forsikringsprisene.

Videre er hybrider langt vanskeligere å reparere, og de er mer utsatt for fotgjengerulykker fordi de noen ganger kan være helt stille. I tillegg til det er hybridbiler for det meste forbundet med folk som gjør mange bymil, noe som betyr at det er et høyere potensial  for  ulykker.  

Selv om hybrider kan spare deg for litt penger hvis du fullt ut   kan bruke hybrid drivverket, kan noen ganger forsikrings- og vedlikeholdskostnadene lett overgå det. Vær det som mulig, bør du gjøre  beregningenedine, og hvis en hybrid fortsatt gir mening, fortsett og kjøp en.

Vanlige gassbiler sammenlignet med hybridbiler

For å visualisere de sanne forskjellene mellom å eie og betale for en hybrid eller å eie og betale for en bensinbil, bør vi tenke litt. Først av alt er hybrider ikke utviklet for motorveikjøring som vanligvis er minst forbundet med ulykker og bilskader.

På den annen side er  et urbant  kjøremiljø som  rush-timestopp-og-gåtrafikk for det meste forbundet med bilulykker. Forsikringsselskaper vet dette, og de innlemmer dette i forsikringspremiekalkulatorene sine for å komme med en akseptabel og gjennomførbar  forsikringssats.

  Beste hybridbiler for høye sjåfører

Noen estimater tyder på at hybridbiler er 6-10% dyrere åforsikre sammenlignet med bensinbiler, men tallene varierer sterkt avhengig av de aktuelle bilene. Pålitelighet er også et viktig aspekt fordi bensinbiler nesten alltid er enklere i konstruksjon.

Dette betyr at det er færre deler som kan gå galt, noe som også indikerer en lavere forsikringssats. I tillegg til disse er noen billigere hybridbiler som er designet for urbane bymiljøer ikke laget for å vare så mye som noen like prisede bensinbiler.

Trafikksikkerhet: Hybrider vs bensinbiler

Selv om hybrider koster mer penger å forsikre, er de tryggere i de fleste tilfeller. Hovedårsaken er at de er tyngre og dermed i stand til å utøve mer kraft  sammenlignet med enbensindrevetbil. Mange estimater tyder på at gjennomsnittlige hybrider veier så mye som 300-500 pund mer enn en sammenlignbar bensinvariant.

Hvis den aktuelle hybriden også kommer med et relativt stort batteri som vanligvis plasseres under gulvet, betyr det at batteriet også fungerer som en ekstra strukturell del. I tillegg til å være tyngre, tilbyr hybrider også mer avanserte sikkerhetssystemer fordi de følger en innovasjonstrend satt av elektriske biler.

Hvor de er forskjellige er fotgjengersikkerhet fordi noen hybrider, spesielt eldre, noen ganger er helt stille, noe som gjør dem vanskeligere å legge merke til i høye urbane miljøer. Som sådan er hybrider kjent for å forårsake flere skader på fotgjengere og syklister, som alle tas  i betraktning  når de bestemmer seg for forsikringssatsen.

  Beste hybridbil for vinterkjøring

Vedlikehold og pålitelighet: Hybrider vs bensinbiler

Vedlikehold og pålitelighet viser også flere forskjeller mellom hybrider og bensinbiler. Som tidligere nevnt er hybrider eksponentielt mer komplekse i design og utførelse. De tilbyr vanligvis deler  som  ikke finnes i de fleste bensinbiler, bortsett fra kanskje noen få mild-hybrid bensinvarianter.

En elektrisk motor, en batteripakke, mange ledninger, beefed-up colling systemer, massevis av avanserte programvare overvåking systemer er alle pakket inn i en hybrid bil, og hver eneste en av disse kan bryte. Hvis de bryter,er delens tilgjengelighet heller ikke så sterk som den er når en bil trenger en vanlig ikke-hybrid systemdel.

Dette driver også forsikringssatsen opp ganske mye. Videre krever vedlikeholdsmessig, hybrider noen ganger spesielle diagnostiske verktøy som ikke er så allment tilgjengelige som noen diagnostiske systemer som brukes til vanlige bensinbiler. Alt dette kan forlenge servicefrister og gjøre det vanskeligere å reparere en hybridbil.

Delen Vanlige spørsmål

Kommer hybridbiler alltid til å bli dyrere å forsikre?

Det er høyst sannsynlig at hybrider og bensinbiler i fremtiden skal koste omtrent det samme. Alt som trengs er litt mer mainstream hybridbiler som stadig er i produksjon, og alle forsyningskjedene skal fungere stort sett på samme måte som med vanlige bensinbiler. Det er imidlertid ennå uklart når dette kommer til å skje.

Noen estimater antyder til og med at hybrider om 10 eller 20 år vil dominere markedene, og hvis dette skjer, kan hybrider til og med koste mindre enn vanlige bensinbiler.

  Er en BMW hybrid verdt det?

Sparer hybrider deg penger?

Hybridbiler kan spare deg for penger hvis du er i stand til å utnytte hybrid drivlinjen helt. Dette betyr at du bør koble bilen til når deter nødvendig, og at du tilbringer mesteparten av kjøretiden i bygatene som er fylt med trafikk for å bruke regenerativ bremsing så mye som mulig.

Imidlertid, hvis du for det meste gjørlangdistansecruising, vil en hybrid ikke spare deg for penger, tvert imot kan du til og med tape ganske mye penger.

Koster elbiler mer å forsikre?

Ja, det gjør de. Elbiler er ennå ikke mainstream, og det er hovedårsaken til at de koster så mye. Stort sett alle har hørt at Tesla for eksempel ikke er den beste produsenten når det gjelder tilgjengelighet av deler, og det er noe forsikringsselskaper ikke liker fordi tiden virkelig koster penger.

Selv om elbiler har færre bevegelige deler som  trenger konstant vedlikehold og har mindre sannsynlighet for å gå i stykker, er andre EV-komponenter faktisk mer utsatt for brudd. Alle elbiler leveres med regenbremsing som bruker trekkraftmotorer  som lett kan brytes, og en vanlig bil har dem ikke i det hele tatt.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter