Er Mercedes AIRMATIC pålitelig?

De siste tiårene har Mercedes utstyrt sine toppbiler med et komplekst og sofistikert luftfjæringssystem kalt AIRMATIC.  Mange potensielle Mercedes-kunder frykter at AIRMATIC-systemet kan begynne å forårsake problemer og dermed koste tusenvis av kroner å fikse.

I virkeligheten er dette nesten aldri tilfelle, da disse systemene ikke er så upålitelige eller så dyre å fikse som de fleste tror. Indeed, eldre Mercedes AIRMATIC-systemer var langt fra perfekte, og du bør forvente at en 20 år gammel bil har problemer som stammer fra komponentslitasje, det er realiteten av ingeniørarbeid.

AIRMATIC-systemet erstattet konvensjonelle spolefjærer tilbake i år 2000 med W220 S-klasse, og siden den gang har Mercedes forbedret systemet med hver nyere iterasjon.  Faktum er at AIRMATIC er både kompleks og utrolig nyttig.

Det er ikke det mest pålitelige systemet på planeten, men det er heller ikke det mest upålitelige. Hvis du tar godt vare på det og ikke kjører bilen din som en galning, bør systemet kunne tjene deg i lang tid.  Det er mye informasjon om dette systemet overalt, og nyere Mercedes-biler tilbyr faktisk bedre iterasjoner av dette systemet.

Mercedes AIRMATIC funksjoner og fordeler – Grunner til å velge AIRMATIC

En ekte luksusbil er ikke så luksuriøs eller komfortabel uten et sofistikert luftfjæringssystem, og det er et faktum. Imidlertid er det mange flere fordeler med et grundig luftfjæringssystem i tillegg til bare komfort, det lar deg også automatisk utjevne bilens kjørehøyde avhengig av hvor mange passasjerer som er i bilen.

Dette sikrer at bilen alltid har en perfekt kjørehøyde som øker effektiviteten og gjør bilen mer stabil. Bilen er i stand til å tilpasse seg spesifikke kjøremiljøer som motorveikjøring ved å senke seg selv for å sikre en mer komfortabel, mer effektiv og roligere kjøreopplevelse.

  Kan en feit person kjøre en Mercedes?

Med AIRMATIC kan du  heve fjæringen med et trykk på en knapp, noe som betyr at du enkelt vil kunne fjerne lave fortauskanter og andre veihindringer som bratte ramper.  AIRMATIC finnes også på ytelsesorienterte AMG-modeller fordi det lar deg justere stivheten til fjæringen som forbedrer håndteringen.

En av de mest imponerende funksjonene systemet tilbyr er automatisk demping som hindrer bilen i å lene seg mens du akselererer, senker eller under hardt hjørne.

Mercedes AIRMATIC ulemper – Hvorfor du ikke bør velge AIRMATIC

Selv om AIRMATIC-systemet er utrolig nyttig og det helt endrer hvordan en Mercedes oppfører seg, er det ikke perfekt. Vanlige problemer knyttet til AIRMATIC-systemet inkluderer luftkompressorproblemer, reléproblemer, luftlekkasjer eller luftstrukkfeil.

De fleste av disse kan lett bli lagt merke til på forhånd hvis bilen lener seg til den ene siden eller den andre, eller den mister kjørehøyde uansett kjøremodus.  Hvis dette skjer, vil bilen din bli mye mindre effektiv og mye mindre kontrollerbar.

AIRMATIC-systemet koster så mye som $ 5000 å erstatte helt, selv om dette sjelden er tilfelle. De nasjonale gjennomsnittskostnadene forbundet med å fikse AIRMATIC er ikke så ille som alle tror på $ 800 inkludert både arbeidskraft og deler.

Systemet koster noen tusen fra fabrikken, men det hjelper videresalgsverdien din ganske mye.

Mercedes biler som drar nytte av AIRMATIC mest

Det finnes tre typer Mercedes-biler når det gjelder AIRMATIC luftfjæringssystem. Noen Mercedes-modeller er ikke engang tilgjengelige med AIRMATIC-systemet i det hele tatt, eller fordi noen markeder rundt om i verden ikke får det.

  Dodge Caliber pålitelighet

Noen Mercedes-modeller kommer heller ikke med AIRMATIC-systemet from fabrikken, men du er i stand til å få det hvis du er villig til å betale for det.  Til slutt kommer de svært avanserte Mercedes-bilene med AIRMATIC fra fabrikken.

Det gir ingen mening å kjøre en Mercedes Benz S-klasse eller en Mercedes Benz GLS uten den. Den samme historien gjelder for ytelsesorienterte modeller som GT 63 AMG.  Noen biler er ikke på langt nær så komfortable uten AIRMATIC-systemet og bør derfor aldri fås uten en.

Når det er sagt,  er en Mercedes A-klasse eller B-klasse ikke ofte utstyrt med AIRMATIC fordi de ikke  er i stand til å konkurrere med slike som S-klasse, GLS eller AMG GT.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor lenge varer et Mercedes AIRMATIC-system?

Det avhenger av den aktuelle bilen, måten du kjører den på, og hvor godt vedlikeholdt den er. Du bør imidlertid kunne nyte AIRMATIC-systemet uten problemer i minst 100 000 miles. Det er mange tilfeller der disse systemene kan vare mye mer enn det.

For å maksimere levetiden til AIRMATIC-systemet, må du alltid vedlikeholde bilen når det er nødvendig og alltid velge originale deler når du trenger å bytte ut noe. Sørg også for å ta bilen til et lisensiert Mercedes-verksted, ellers vil du sannsynligvis møte problemer mye snart.

Er luftfjæringssystemer verdt det?

Mercedes er ikke det eneste merket som tilbyr luftfjæring fra fabrikken fordi nesten alle premiummerker tilbyr en eller annen form for luftfjæring.  Disse systemene koster ofte noen tusen dollar fra fabrikken, så mange mennesker er usikre hvis de er villige til å bruke den typen penger hvis den aktuelle bilen allerede er komfortabel nok.

  Dodge Dart pålitelighet

Det er bunnen av det, hvis du anser en bil komfortabel nok uten luftfjæring, er luftfjæringen sannsynligvis ikke verdt det. Imidlertid vil ingen bil der ute være så komfortabel eller sofistikert uten et kvalitetsfremstilt luftfjæringssystem.

Kan jeg ettermontere bilen min med et luftfjæringssystem?

Det er mange selskaper der ute som tilbyr oppgradering av luftfjæring til biler som ikke kommer med luftfjæring. Disse kan noen ganger være verdt det, men mesteparten av tiden vil disse systemene ødelegge bilens videresalgsverdi og kanskje til og med gjøre den mye mindre pålitelig.

Mercedes biler som ikke kommer med luft suspension er ikke kvalifisert for AIRMATIC ettermonteringer, så ikke tro noen som forteller deg noe annet. Dette er fordi AIRMATIC system fungerer sammen med mange andre viktige bilkomponenter som alle er designet med tanke på luftsuging.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter