Er Mercedes bedre enn Cadillac?

Når en europeer anser noe som det beste i sin klasse, vil du ofte høre ordene «Mercedes av dette og det.» For eksempel vil en god smarttelefon bli kalt «Mercedes av smarttelefoner», eller en god TV som «Mercedes av TV-er.»

I USA er det mer vanlig å si ting som «The Cadillac of smartphones.» Det er ubestridelig at disse to merkene representerer noe av en nasjonal stolthet begge steder, men Cadillac kan rett og slett ikke matche den store skalaen som Mercedes opererer i.

For ytterligere å gjenta forskjellen mellom markedsandelen til disse to imponerende merkene solgte Mercedes mer enn 2,3 millioner biler i 2019. På den annen side klarte Cadillac bare å selge rundt 156 000 biler.

La oss analysere de forskjellige kjøretøykategoriene for å sammenligne Mercedes og Cadillac side om side.

SUV-er

Trendene i bilindustrien endrer seg kontinuerlig. Fra sent begynner folk å foretrekke SUVer fremfor sedans, og både Mercedes og Cadillac tilbyr eksepsjonelt utformede SUVer. Men tilnærmingen og utførelsen er det som skiller dem fra hverandre.

Mercedes SUV-er

De beste og mest populære SUV-ene Mercedes tilbyr for øyeblikket er GLE (standard- eller Coupe-versjonen), GLS og G-Klasse / G-Wagon. Når det gjelder bil-SUV-ikoner, er G-klassen i en egen liga. Den boksete formen, plysjinteriøret og kraftige motorer ga G-klasse et merke av et ekte ikon.

GLE og GLS er en mer konservativ tilnærming til å bygge SUVer i middels til full størrelse. De er godt utstyrt som standard og tilbyr mange forskjellige sikkerhets- og teknologifunksjoner. GLB og GLC er et par mindre SUV-er, for det meste solgt i Europa. De tilbyr det meste av tingene de større SUVene gjør, til en mer oppnåelig pris.

  De sjeldneste Mercedes Benz-modellene

Cadillac SUV-er

Når det gjelder Cadillac, er det 5 forskjellige SUV-er å velge mellom. XT5- og XT6-modellene er også ganske godt utstyrt som standard, og de tilbyr mye forskjellig tilleggsutstyr.

Cadillac XT5 og XT6 kan imidlertid ganske enkelt ikke matche nivåene av raffinement, design og byggekvalitet på Mercedes GLE, og spesielt GLS.

I 2020 ga Cadillac ut den nye Escalade. Escalade er en full størrelse flaggskip SUV av Cadillac, og tilbyr også kultlignende status blant sine følgere. Escalade tilbyr også en boxy form, samtidig som den moderniseres og er lett i stand til å tilfredsstille selv de mest krevende kjøperne, så langt teknologien vurderes.

Vinneren: Mercedes

Cadillac Escalade kan sammenlignes med Mercedes G-klasse, men det kommer til kort i kvalitetsavdelingen. Mens Escalade er litt romsligere, vinner G-klassen fortsatt når det gjelder klasse og kvalitet.

I SUV-avdelingen ble det gitt en klar fordel til Mercedes. Mens Cadillac også tilbyr fantastiske SUV-er, spesielt den nylig utgitte Escalade, er Mercedes et klart skritt over.

Sedan

Mercedes har seieren på SUV-fronten, og når det gjelder sedanavdelingen, er det enda mer en klar seier for Mercedes.

I Mercedes-hjørnet er C-klassen, E-klassen og S-klassen. Disse 3 modellene har vært stoltheten og gleden til Mercedes-merket i flere tiår. Alle disse tre modellene tilbyr et sterkt merkebilde, flotte motorer, moderne design og nydelig interiør. Mercedes fortsetter stadig å oppdatere bilene sine slik at de aldri føler seg siste generasjon eller datert.

I Cadillac-hjørnet er CT4 og CT5. De er de to beste Cadillac-modellene fordi de er de eneste to sedanene Cadillac for øyeblikket tilbyr. Både CT4 og CT5 tilbyr moderne design, potente motorer og vellaget interiør. Imidlertid er de enkle ingen kamp for den tyske trioen i stort sett hvilken som helst avdeling.

  Hvorfor Mercedes er dårlige biler

Hatchbacks

Hatchbacks er mye mer populære i Europa sammenlignet med USA. Årsaken bak dette er at hatchbacks er godt egnet for små bygater, som er ganske vanlige i de fleste europeiske byer. Og på grunn av dette, og det faktum at Cadillac selger noen få biler i Europa uansett, er Mercedes uovertruffen i hatchback-avdelingen.

Elektriske biler

Både Mercedes og Cadillac er akkurat i gang i EV-segmentet, så det er for tidlig å si hvilket merke som tilbyr bedre elbiler. Den eneste helelektriske frittstående modellen av Mercedes er EQC, som i utgangspunktet er en glorifisert versjon av GLC, så den frittstående delen er ganske tvilsom.

Cadillac tilbyr for tiden null elbiler, men snart kan den slående LYRIQ SUV-en treffe produksjonen. LYRIQ ser utrolig futuristisk ut, og det vil angivelig gjøre mer enn 300 miles på en enkelt lading.

FAQ

Tilbyr Mercedes bedre pålitelighet og sikkerhet enn Cadillac?

Mercedes er litt mer pålitelig enn Cadillac, men det er ikke noe stort annerledes. Mercedes kom på 20.-plass i USA Todays mest pålitelige bilmerkekart, og Cadillac fulgte på 21.-plass. Både Mercedes og Cadillac klarer å plassere ganske lavt sammenlignet med andre luksusbilmerkenavn.

Når det gjelder sikkerhet, er sikkerhetskrasjforskriftene utrolig strenge, og både Mercedes og Cadillac regnes som trygge biler. Men så langt som krasjtesting går, kommer Mercedes vanligvis ut på toppen sammenlignet med de fleste bilmerker, ikke bare Cadillac.

  Er det en dårlig idé å kjøpe en brukt Mercedes?

Hvorfor er Mercedes så overlegen Cadillac?

Mercedes opererer på en skala som er langt større enn Cadillac. De rene tallene rundt Mercedes som et globalt merke er langt større enn Cadillacs. Cadillac selges primært i USA og Canada. Å se en Cadillac i Europa er litt av en enhjørning.

På den annen side opererer Mercedes globalt, og Mercedes-biler er ganske vanlige i nesten alle deler av kloden. Mercedes kan bruke mer penger på å utvikle biler enn Cadillac fordi Mercedes er noe av en mammut av bilindustrien, mens Cadillac bare opptar en liten prosentandel av bilmarkedet.

Og i dette segmentet er eksklusivitet ikke en så viktig faktor. Eksklusiviteten til Cadillac er mer en konsekvens av dårlig salg enn det er faktisk «eksklusivitet» som vanligvis er forbundet med de mest premium merkene på markedet.

Kan den amerikanske bilindustrien matche den tyske bilindustrien?

Vel, den amerikanske bilindustrien klarer sikkert å slå den tyske bilindustrien i USA. Og det er delvis fordi europeiske biler lider streng importbeskatning. Videre tilbyr tyskere ingen hentinger, mens Ford F150 for tiden klarer å ta førsteplassen i nybilsalget i USA.

Mercedes tilbød X-klassen en stund, og prøvde å ta den delen av markedet F150 okkuperer. Men det mislyktes elendig å gjøre det fordi Mercedes ikke har noen historie med å lage pickups.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter