Er Mercedes fortsatt laget i Tyskland?

Mercedes-Benz er et av de mest populære luksusbilmerkene i verden. Selskapet har hovedkontor i Stuttgart, Tyskland, men med flere produksjonsanlegg rundt om i verden.

Mercedes-Benz lager fortsatt biler i Tyskland. Selskapet har imidlertid åpnet opp andre produksjonsanlegg i 22 land rundt om i verden. Noen av disse landene inkluderer USA, Østerrike, Argentina, Frankrike, Brasil og Ungarn. Alle Mercedes-produksjonsanleggene utenfor Tyskland oppfyller Mercedes’ strenge kvalitetskontrollprosesser.

Opprinnelsen til Mercedes

Den tredelte stjernen på Mercedes-biler symboliserer selskapets mål om global motorisering med motoren som dominerer land, sjø og luft. Dette trestjerners emblemet er forbundet med klasse, komfort, ytelse, pålitelighet, pålitelighet og luksus. Det er det som skiller Mercedes fra andre luksusbiler.

Carl Benz’ Benz patentmotorvogn fra 1886 var en av de mest eksepsjonelle oppfinnelsene i bilfeltet. I 1901 produserte Gottlieb Daimler et kjøretøy som han kalte Mercedes. Daimler, medgrunnlegger av Mercedes-Benz, får også ros for å ha laget den første gassdrevne motoren som er ideell for bruk i biler.

Fusjonen av Benz &cie. og Daimler-Motoren-Gesellschaft i 1925 produserte Daimler-Benz motorselskap, som senere ble endret til den anerkjente Mercedes-Benz.  I løpet av tiårene har selskapet introdusert eksepsjonelle innovasjoner til kjøretøyene sine som mange andre selskaper også har brukt, inkludert mange teknologiske og sikkerhetsfunksjoner.

Hvor er Mercedes-Benz biler laget?

Mercedes-Benz biler er fortsatt laget i Tyskland, men selskapet har også utvidet til andre deler av verden. Dette er et resultat av høy etterspørsel og strenge importrestriksjoner i andre land, som USA. Nedenfor er noen av de viktigste Mercedes-Benz produksjonsanlegg over hele verden:

Mercedes-Benz planter i Tyskland

Mercedes-Benz har fortsatt hovedkontor i Stuttgart Tyskland, hvor hovedproduksjonsanlegget ligger. Stuttgart er grunnleggeren av Mercedes-Benz. Stuttgart-anlegget ble etablert i 1904, og det sysselsetter mer enn 19.000 mennesker i dag, noe som gjør det til et av de største Mercedes-anleggene.

  Hvilke Mercedes-modeller har AIRMATIC?

Stuttgart-anlegget produserer også originale Mercedes-Benz-deler som transmisjoner, motorer og aksler. Anlegget er også hjem til forsknings- og utviklingsteamet, og det vil være å lage elbilbatterier i årene som kommer.

Bortsett fra Stuttgart-anlegget, er det flere Mercedes-anlegg i forskjellige deler av Tyskland, som inkluderer:

 • Affalterbach – dette anlegget spesialiserer seg på å lage AMG-motorer, og det er vert for AMG performance studio. Det har rundt 1700 ansatte. 
 • Berlin – anleggsmajorene i å lage motorer, deler og mye mer. Det kan skryte av rundt 2500 ansatte.
 • Bremen – Bremen-anlegget er en av de største og produserer en rekke bilmodeller. Anlegget lager Mercedes-Benz C-klasse (sedan, vogn, coupe &cabriolet), E-klasse (coupe &cabriolet), GLC-klasse, GLC Coupe, SL-klasse og SLC.
 • Hamburg – dette anlegget gjør ulike Mercedes-Benz deler, inkludert ratt kolonner, aksler &aksel deler, eksos utslipp teknologi deler, og mye mer.
 • Kamenz – produksjonsanlegget i Kamenz er populært for å lage litium-ion-drivbatterier. Den har ca 600 ansatte.
 • Kolleda og Arnstadt – de fleste Mercedes-Benz-motorer og AMG-motorer er laget i dette anlegget. Den har 1400 ansatte.
 • Rastatt – Rastatt produksjonsanlegg har rundt 6.500 ansatte og lager Mercedes-Benz A-klasse, B-klasse og GLA.
 • Sindelfingen – sist men ikke minst, Sindelfingen-anlegget har flest ansatte, og det er også det største Mercedes-anlegget over hele verden. Med 25.000 ansatte lager Produksjonsanlegget Sindelfingen ulike kjøretøy. Disse inkluderer Mercedes-Benz CLS, E-klasse (Sedan &Wagon), S-klasse (Sedan, Coupe &Cabriolet), Mercedes-AMG GT, AMG GT Coupe og Mercedes-Maybach.

Mercedes-Benz-anlegg i USA

I USA er det bare ett Mercedes-Benz-anlegg, og det er basert i Tuscaloosa, Alabama. Dette Mercedes-produksjonsanlegget sysselsetter rundt 3700 personer. Noen av Mercedes-kjøretøyene som er laget her er Mercedes-Benz SUVer, for eksempel Mercedes GLE-klasse, GLE Coupe og GLS-klasse.

  Hvilken modell er den minste Mercedes SUV?

Tuscaloosa-anlegget var det første store Mercedes-Benz produksjonsanlegget utenfor Tyskland. Det ble grunnlagt i 1995, og det første kjøretøyet ble produsert i februar 1997. Anlegget er også kjent for produksjon av den populære Mercedes C-klasse sedan.

Andre Mercedes-Benz-anlegg rundt om i verden

 • Beijing Kina – dette er et av de største Mercedes-anleggene utenfor Tyskland og USA. Det gjør Mercedes C-klasse, E-klasse, GLA-klasse, GLC-klasse, og motorer. Den har ca 11.500 ansatte.
 • Hambach, Frankrike – dette anlegget i Hambach, Frankrike er populært for å lage den «smarte ForTwo» modellserien av Mercedes-biler.
 • Kecskemet, Ungarn – dette anlegget lager Mercedes B-klasse, CLA-klasse og CLA Shooting Brake. Det sysselsetter rundt 4000 personer.
 • Øst-London, Sør-Afrika – Den produserer Mercedes C-klasse og har 3300 ansatte.
 • Magna Steyr, Graz, Østerrike – Magna Steyr Graz sysselsetter rundt 9500 personer. Den produserer Mercedes-Benz G-klasse

Spørsmål om Mercedes-produksjon over hele verden

Er Mercedes laget i Tyskland bedre?

Nei, det er de ikke. Dette er fordi Mercedes har strenge kvalitetsstandarder som den oppfyller på tvers av alle sine anlegg rundt om i verden. Så det spiller ingen rolle om Mercedes-bilen er laget i Tyskland, USA, Østerrike, Brasil, Kina eller til og med Sør-Afrika. Alle bilene er laget av kvalitetsdeler og engineering.

Hvilke Mercedes-biler er laget i Tyskland?

Mercedes-Benz har hovedkontor og hovedfasiliteter i Stuttgart, Tyskland. Imidlertid har den forskjellige fabrikker som ligger i forskjellige områder over hele landet. Alle disse fabrikkene lager forskjellige bilmodeller, som inkluderer: Mercedes A-klasse, B-klasse, C-klasse, E-klasse, GLC-klasse, GLA-klasse, SL-klasse, S-klasse, AMG GT, AMG GT Coupe og Mercedes-Maybach.  

  Kan du bytte grill på en Mercedes?

Hvor ligger Mercedes-fabrikkene?

Mercedes har kanskje fortsatt hovedkontor i Stuttgart, Tyskland, men har fabrikker rundt om i verden. Mercedes-Benz har spredt seg mye, og det kan skryte av produksjonsanlegg i 22 land. Bortsett fra Tyskland, har den fabrikker i land som USA, Canada, Brasil, Kina, Argentina, Østerrike, Mexico, Sør-Afrika og mye mer.

Er det noen Mercedes laget i USA?

Ulike Mercedes-Benz modeller er produsert på Mercedes-Benz US International industrianlegg basert i nærheten av Vance, Alabama. Dette anlegget produserte sitt første kjøretøy i februar 1997. Noen av modellene som produseres på dette nettstedet er den populære Mercedes-Benz C-klasse, GLE-klasse og GLS-klassen.

Tysk kvalitet over hele verden

Økningen i etterspørselen etter Mercedes-Benz-biler internasjonalt har gjort det mulig å åpne opp mange Mercedes-fabrikker rundt om i verden. Imidlertid er hovedproduksjonsanlegget og hovedkvarteret fortsatt lokalisert i Tyskland. Så Mercedes er fortsatt laget i Tyskland med produksjonsanlegg i 22 land.

Alle Mercedes-biler laget utenfor Tyskland oppfyller fortsatt tyske kvalitetskontrollprosesser. De har avanserte sikkerhetsfunksjoner, yter på et høyt nivå, og kommer med alle de avanserte funksjonene og komforten som Mercedes-Benz-biler laget i Tyskland har. Det er ingen forskjell bortsett fra den geografiske basen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter