Er Mercedes ML 270 en god bil?

Mercedes ML 270

Mercedes ML 270 CDI (W163) er den første ML-klassen som noensinne har kommet ut, og mange anser den også for å være den aller første ekte luksuriøse mellomstore SUV-en. ML 270 CDI er også den billigste og minst kraftige versjonen av W163, noe som også gjør den til den billigste og minst kraftige Mercedes ML-modellen som noen gang har kommet ut. Så er Mercedes ML 270 en god bil?

ML 270 CDI er en god bil, og det er ingen vei rundt det. Det er kanskje ikke den nyeste og mest kapable SUV-en der ute, men kostnadene gjør det absolutt til god valuta for pengene. Dette er imidlertid bare fornuftig hvis du er i stand til å finne en som har blitt holdt i god stand og en som ikke vil tørke ut lommeboken din på service- og vedlikeholdskostnader.

Denne ML-modellen kommer med en inline 5-sylindret dieselmotor som er kjent for å vare lenge. Den er også parret med en 5-trinns automatgirkasse og 4MATIC AWD rett fra fabrikken. Utformingen av W163 er datert, men det ser fortsatt bra ut.  Interiøret i ML 270 er virkelig datert, men noen mennesker elsker blusset.

Reliability-klok, kommer ML 270 med en av de mest pålitelige MB-motorene noensinne, men den lider av andre problemer som fjæringsproblemer, elektriske problemer, rustproblemer,  problemer med overføring  og problemer med servostyringen. Verdien av disse er stor, og det er også praktisk.

Mercedes ML 270 CDI – drivlinjen

Mercedes ML 270 CDI leveres med en 2.7L diesel inline 5-sylindret motor med 163hp og 295lb-ft dreiemoment. Dette er nok for ML 270 CDI å sprinte fra 0mph til 60mph på mindre enn 12 sekunder, noe som ikke er veldig raskt på noen måte. ML 270 CDI er imidlertid designet for cruising, ikke racing.

  Vanlige problemer med Mercedes GL450

Denne motoren er parret med en 5-trinns automatgirkasse som ikke er den raskeste eller mest avanserte automaten som finnes. Kraften sendes permanent til alle fire hjul, noe som gjør ML 270 CDI til en relativt  kapabel SUV, selv med en relativt svak motor.

Effektiviteten er relativt dårlig for en 2.7L inline 5-sylindret diesel fordi 270 CDI er i stand til å returnere rundt 25MPG. Dette er fordi Mercedes ikke var hardt rammet på å lage de mest effektive motorene tilbake på slutten av 90-tallet, og fordi teknologien ikke tillot det heller.

Mercedes 270 CDI – Design og chassis

Mercedes 270 CDI W163 er nå en 25 år gammel bil, noe som betyr at den ser utdatert ut og at den ikke liker noen moderne teknologi. Dette er åpenbart både innvendig og utvendig, men noen liker å kjøre en eldre bil fordi de føler seg mer mekaniske og mer knyttet til veien. Alt i alt er W163 ikke en klassisk SUV, men utseendet alene kan definitivt rettferdiggjøre det.

Fjæringen og chassisinnstillingen til W163 er innstilt for komfort, og  det er ingen måte å komme seg rundt det.  Karosseriet ruller mye inn i svinger og bilen dypper og dykker under akselerasjon og hard bremsing. W163 føles som en båt å kjøre fordi den ikke er dynamisk i det hele tatt.

Mercedes 270 CDI – Pålitelighet og vanlige problemer

W163 kan være en pålitelig bil, men bare hvis den ble vedlikeholdt godt i løpet av levetiden.  Det er mange av disse rundt som nesten dør av mangel på omsorg, men hvis du klarer å komme over et velholdt eksempel, vil det sannsynligvis tjene deg i lang tid. De vanligste 270 CDI-problemene er relatert til overføring, rustflekker, elektro, servostyringssystem og fjæring.

  Hvilken Mercedes kjører seg selv

Å kjøpe en brukt ML 270 CDI kan være både en veldig hyggelig opplevelse og en som vil hindre deg i å kjøpe en brukt luksusbil for livet. En inspeksjon før kjøp er et must, og det samme er omfattende servicehistorikk og vedlikeholdsposter.

Mercedes 270 CDI – Verdi og praktisk

Du kan få en W163 270 CDI for lite eller ingen penger, da disse har svekket seg mye siden de kom ut.  Imidlertid er driftskostnadene fortsatt sammenlignbare høye fordi ML bruker kraftige dekk, forsterket fjæring og noen ganger til og med vanskelig å finne deler. Dette betyr at de totale service- og delebyttekostnadene er høye.

W163 er en veldig praktisk bil, da den gir nok plass til opptil fem personer. Bagasjerommet er stort som deter tilfelle med alle biler fra dette segmentet. ML 270 CDI  er også lett å komme inn og ut av, og sikten er også flott.

FAQ-seksjon

Er Mercedes ML270 CDI verdt det?

Mercedes ML 270 CDI kan være verdt det hvis du er i stand til å finne en i anstendig stand og en som har blitt holdt i gode hender gjennom årene. Fordi disse er billige, mange mennesker kjøpe  dem, og kjøre dem, men egentlig ikke vedlikeholde dem, og det er derfor andre-hog markedet er full av trashed biler.

En av grunnene til at ML 270 CDI er så billig er fordi det ikke er så mange som er interessert i å kjøpe 25 år gamle luksus-SUVer.

  Hvor god er Mercedes EQS?

Er ikke Mercedes ML270 CDI kraftig nok?

Vi lever i en tid der mellomstore familie-SUV-er kan tilby i overkant av 700 hk, noe som er rett og slett sprøtt. Imidlertid er 163hp ML 270 CDI tilbyr mer eller mindre det samme, men på den andre motsatte siden. Derfor er ML 270 CDI ikke kraftig nok, og de fleste som kjører moderne biler vil si at ML 270 CDI er veldig treg.

Men hvis du vil ha en cruiser og du ikke bryr deg om raske akselerasjoner og dynamisk kjøring generelt, er ML 270 CDI nok.

Er Mercedes ML 270 CDI trygt?

ML 270 CDI er en 25 år gammel bil, noe som betyr at den ikke kan matche moderne biler for sikkerhet. Mercedes var imidlertid alltid interessert i å lage trygge biler, uansett hvor gamle de er.  Dette betyr at W163 er trygg,  og det viser at en utpekt og erfaren sjåfør er mye viktigere enn mange programvareaktive sikkerhetsfunksjoner.

Alt i alt er W163 robust og bygget som en tank. Det gode er at det også er en tung SUV, noe som betyr at kollisjonstesting har bevist at W163 er en ekte 5-stjerners sikkerhetsvurdert bil.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter