Vanlige problemer med Mercedes GL450

Mercedes GL450 Problemer

Mercedes GL/GLS-modellene representerer toppen av Mercedes luksus-SUVer i full størrelse laget for ytterste komfort for alle syv passasjerene. Disse bilene er store, brede, tunge og lange, noe som betyr at de ikke er de enkleste bilene å kjøre, men de er noen av de mest komfortable.

Med så stor masse kommer noen få forskjellige advarsler, hvorav mange er direkte forbundet med alle problemene GL450-modellene opplever. GL450 var i produksjon mellom 2007 og 2017, og på den tiden har GL kontinuerlig forbedret seg til den ble erstattet med GLS.

Den første generasjonen av GL450 (X164) ble introdusert i 2006, og den lider hovedsakelig av kollisjonsputeproblemer, suspensjonsproblemer og styringsproblemer.  Andre generasjon av GLE450 (X166) ble introdusert i 2013. Denne GL450-modellen er mye mer oppdatert, og den er mer pålitelig enn den første generasjonen.

De  mest irriterende problemene som plager den andre generasjonen av GL450 er elektriske problemer, seterelaterte problemer og motorproblemer.  Det er trygt å si at alle GL-modeller er komplekse og dyre å vedlikeholde, noe som gjør dem utsatt for alle slags problemer hvis de ikke blir tatt vare på riktig.

Mercedes GL450 (X164) kollisjonspute problemer

X164 GL450 var også en del av den fryktede Mercedes Takata-tilbakekallingen som inkluderte alle slags defekte kollisjonsputer og defekte kollisjonsputedistribusjonssystemer i praktisk talt alle Mercedes-modeller fra den tiden. Problemet her er at så mange Mercedes-modeller ble berørt, og dermed er  det fortsatt mange Mercedes-modeller med uløste kollisjonsputerelaterte problemer ut og om.

Hvis du er interessert i å kjøpe en brukt X164 GL450, eller en annen Mercedes fra den tiden, bør du undersøke om bilen du ser på har alle disse problemene sortert. Hvis ikke, risikerer du potensielt dødelige konsekvenser, da du aldri er trygg på kollisjonsputene dine.

  Hva er forskjellen mellom Mercedes-klassene?

Mercedes GL450 (X164) suspensjon problemer

GL450 er flaggskipet Mercedes syv-seters full størrelse SUV som betyr at det får Mercedes AIRMATIC luftfjæring system. Dette systemet er ikke så ille som alle tror, men det er bare tilfelle hvis systemet faktisk ble opprettholdt riktig.

De vanligste problemene med GL450-luftfjæring inkluderer synkende og luftkompressorproblemer. Noen ganger begynner trykket å lekke, noe som resulterer i at bilen enten synker helt eller synker til den ene eller den andre siden.

Mercedes GL450 (X164) styreproblemer

Tidlige GL450-modeller er kjent for noen ganger å oppleve ganske alvorlige problemer med styresystemet. Problemer som servostyringslåsing under kjøring er ikke noe du vil oppleve, men dessverre gjorde mange GL450-eiere det.

Videre rapporterte mange eiere også et tungt ratt og inkonsekvent rattkraftassistanse.

Mercedes GL450 (X166) elektriske problemer

Den andre generasjonen av GL450 ser ut til å være mye mer pålitelig enn første generasjons modell, men det er trygt å si at selv denne full størrelse SUV er ikke uten sin andel av problemer. Et av de vanligste X166-problemene er elektrisk, for eksempel et defekt blindsonehjelpsystem, ledningsseleproblemer eller noen particularly interessante vannrelaterte problemer.

Alt i alt kommer disse i en rekke forskjellige problemer, noe som betyr at du kan oppleve problemer med vindusviskeren din, mens en annen eier kan utviseproblemer med en annen elektrisk gjenstand.

Mercedes GL450 (X166) sete relaterte problemer

Både den første og spesielt andre generasjonen av GL450 er kjentn for å ha helt dumme nakkestøtterelaterte problemer. Ettersom GL450 for det meste brukes til å sjåfør store familier, klaget mange eiere over at de ikke klarer å fjerne hodestøttene  på andre rad helt for å kunne montere et barnesete riktig.

  Vanlige problemer med Ford Kuga

Eiere oppgir at disse nakkestøttene gjør yngre passasjerer på andre rad ubehagelige, mens andre oppgir at GL450 er ekstremt usikker på grunn av dette. Mercedes har aldri helttenkt på dette problemet, og de tilbyr heller ikke en løsning.

Mercedes GL450 (X166) motor problemer

GL450 er ikke en  bil kjent for en stor  mengde motorrelaterte problemer, men noen eiere rapportererom oljelekkasjer, sporadiske motorkjølerelaterte problemer eller radiatorlekkasjer.  Det er noen tilfeller der få eiere klaget over at motoren helt døde selv uten at bilen krysset 50k mile-merket.

De fleste rapporter indikerte at disse var ned til menneskelig feil ved monteringsanlegget, og at disse ikke er knyttet til alle GL450-modeller. Alt i alt er motorene i disse behemotene relativt pålitelige, men bare hvis du opprettholder dem riktig og i tide.

Delen Vanlige spørsmål

Er X164 GL450 bedre enn X166 GLE450?

Den senere X166 GLE450 er den bedre bilen å kjøpe fordi den er mye mer moderne og fordi den også er mye mer pålitelig. Første generasjon X164 GL er nå en relativt gammel bil, noe som betyr at mange potensielle problemer kan oppstå ved å eie en så kompleks og gammel bil.

På den annen side er X166 fortsatt rimelig oppdatert, noe som betyr at den kan fås med det meste av moderne teknologi.  GLS var faktisk bare en oppdatert X166, noe som betyr at den siste generasjonen av GL er mer eller mindre den samme som den første generasjonen av GLS.

  Beste Mercedes V8-motor

Er Mercedes GL450 dyrt å vedlikeholde?

Alle premium tyske luksus store SUVer er dyre å vedlikeholde fordi de bruker store motorer, store dekk, store bremser og de er ganske tunge, noe som betyr at alle disse trenger å håndtere vekten. Mange nettsteder oppgir at du bør være forberedt på å betale oppover $ 2,000 hvert år for GL-vedlikehold.

Dette kommer ikke som noen overraskelse da disse bilene er store og fullpakket med alle slags teknologi og komfort gadgets.

Er Mercedes GL450 trygg?

Begge generasjonene av GL450 er trygge, men den nyere X166-generasjonen er enda tryggere. Mercedes prøvde det beste for å gjøre disse bilene så trygge som mulig fordi de ofte brukes til familietransportoppgaver. Takata-tilbakekallingen og alle seterelaterte problemer ødelegger imidlertid bildet litt.

Uansett, hvis du er interessert i å kjøpe en brukt GL-modell, må du ta den for en grundig inspeksjon før kjøp og sørge for at alle de nevnte problemene blir løst under den inspeksjonen.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter