Er Peugeot 3008 Hybrid4 en god bil?

Peugeot 3008 Hybrid4

Peugeot 3008 Hybrid4 er en PHEV-versjon av Peugeot 3008 som først ble introdusert tilbake i 2008. Hybrid4-modellen kom senere i 2012 og var verdens aller første masseproduserte dieselhybrid.  3008 Hybrid4 støttes av et ganske mindre 13,2 kWh batteri, men det gjør bilen mer effektiv enn den vanlige 3008.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt du trenger å vite om 3008 Hybrid4, og vi starter med spørsmålet: Er Peugeot 3008 Hybrid4 en god bil? Det korte svaret er ja, men det er ikke så enkelt som 3008 Hybrid4 har sine oppturer og nedturer. Drivlinjen er interessant og ganske effektiv på den  ene siden, men relativt conflicted og ikke så pålitelig på den annen side.

Designet er stort sett det samme som den vanlige 3008, noe som betyr at den ser moderne ut og har et veldig pent lagt ut interiør.  Kjøreopplevelsen er ikke noe å skryte av da 3008 Hybrid4 kjører som en SUV/MPV og ikke er altfor luksuriøs eller dynamisk.

Pålitelighetsdelen er over alt, men helhetsinntrykket er greit. Verdimessig har 3008 Hybrid4 en stor pris fra fabrikken, men avskrivninger har gjort det veldig rimelig i disse dager. Endelig er det praktiske også veldig bra med nok sitteplasser til 4 personer og en anstendig størrelse bagasjerom.

Peugeot 3008 Hybrid4 – drivlinjen

Peugeot 3008 Hybrid4 er for tiden støttet av en 1.6L turboladet inline 4-sylindret motor som skyver ut 197hp og 221lb-ft dreiemoment som er et anstendig tall for en Peugeot.  Imidlertid er denne motoren også parret med en elektrisk motor, noe som betyr at den kombinerte effekten av 3008 Hybrid4 er 300hp end 358lb-ft dreiemoment.

  Alt om 2023 Peugeot e-208

Den eldre 3008 Hybrid4 pleide å ha en dieselhybridmotor med mye mindre kraft som egentlig ikke ga for mye mening for en hybrid.  Denne drivlinjen er parret med en effektiv og relativt sømløs 8-trinns automatgir med FWD.   Dette er nok til å skyve Hybrid 4 fra 0-60mph på omtrent 5.9 sekunder, noe som er en rask tid for en så stor bil.

Når det gjelder effektivitet, kan du forvente at Hybrid 4 kommer tilbake omtrent 181MPG kombinert hvis alt går etter planen.  Imidlertid er den virkelige world MPG mye verre enn det,  og den svinger vanligvis rundt 40MPG.

Peugeot 3008 Hybrid4 – Design og kjøring

Utformingen av 3008 Hybrid4 er i tråd med resten av Peugeot lineup som betyr at Hybrid4 ser moderne og er en mye bedre utseende bil enn forgjengeren.  Den nye 3008 faktisk ser ut som en  SUV i motsetning til enn MPV av noe slag som var tilfelle for de tidligere modellene. Interiøret  er veldig attraktivt som tilfellet er med de fleste Peugeot-modeller i dag.

Driving-klok Hybrid4 egentlig ikke skiller seg fra resten av lineup bortsett fra det faktum at det er raskere. Det betyr at bilen er relativt sammensatt og komfortabel og ikke prøver å være sporty eller dynamisk.

Peugeot 3008 Hybrid4 – Pålitelighet og vanlige problemer

Den første generasjonen av Hybrid4 hadde flest problemer, hvorav mange var knyttet til dieselmotoren. Den andre generasjonen av Hybrid4 var en start forbedring mens 3rd gen Hybrid4 er langt den beste. Peugeot lærte å lage pålitelige biler de siste fem årene, da merket kontinuerlig får bedre rangeringer i de fleste pålitelighetsdiagrammer.

  Alt om 2023 Peugeot 2008

De vanligste 3008 Hybrid4-problemene er knyttet til de elektriske systemene, A / C, EV-området  og overføringen, og DPF-filteret for 1st gen Hybrid4. Problemer med EV-serien kan bli et stort problem når bilen blir eldre, mens elektriske problemer er en vanlig forekomst, spesielt for 1st og 2nd gen av Hybrid4.

Peugeot 3008 Hybrid4 – verdi og praktisk

Når det gjelder verdi, er £ 31,185 – £ 48,140 prisen du må betale for en  3008 generelt mens Hybrid4-modeller lever i det siste £ 40k territorium som er en heftig pris for en Peugeot.  Imidlertid ser de fleste ut til å være fornøyd med 3008, noe som betyr at bilen faktisk er en veldig hyggelig opplevelse totalt sett.

Praktisk sett er bagasjerommet stort, men åpningen er ganske smal.  Forsetene tilbyr mange justeringer mens baksetene   er romslige, men er ikke romslige nok til at tre voksne kan sitte komfortabelt.  Bilen har mange USB-porter og mange nyttige lagringsområder med god oversikt over hele verden og enkel inngang.

FAQ-seksjon

Hvorfor sluttet Peugeot å lage 3008 Hybrid4 som diesel?

Grunnen til at Peugeot valgte en bensin hybrid i stedet for en hybrid dieselmotor er at dieselmotorer er langsomt avviklet og fordi de fleste biler i disse dager er utstyrt med bensin hybridmotorer. Bensinmotorer er ikke så forurensende og er elsket av de fleste på grunn av hvordan de føler å kjøre.

  Alt om 2023 Peugeot e-Rifter

En liten bensinmotor kan fortsatt produsere nok hestekrefter til å drive en stor bil, mens dieselmotorer trenger mer slagvolum for å tilby lignende ytelse. Dessuten er ytelse egentlig ikke noe dieselmotorer er kjent for uansett.

Avvikler Peugeot alle dieselmotorer?

Peugeot pensjonerer faktisk alle sine dieselmotorer fra og med 2023, da de tar sikte på å fokusere på en renere fremtid med bare elbiler og hybrider. Peugeot forpliktet seg til å være et av de aller første store vanlige bilmerkene som fullstendig omfavner elbiler, og dette er bare en vei til den ideen.

Noen er sikker på å savne dieselmotorer som det fortsatt er mange fordeler for dieselmotorer, i hvert fall fra et teknisk synspunkt. Uansett må CO2-utslippene senkes og miljøet må vinne, så det er derfor dieselmotorer forsvinner .

Er Peugeot 3008 en luksusbil?

Gitt prislappen, kan noen godt tro at 3008 Hybrid4 er en luksusbil, men i virkeligheten er det langt fra det.   Selv om 3008 tilbyr en overflod av funksjoner og teknologier, innebærer det å være en luksusbil mye mer enn det, da den generelle finishen og oppmerksomheten på detaljer ganske enkelt ikke erder.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter