Er Renault Kangoo en god bil?

Renault Kangoo

På slutten av 1990-tallet lanserte Renault Kangoo, en liten 4/5-dørs varebil med mange bruksområder. Siden starten har Renault konsekvent produsert Kangoo, som nå er inne i sin tredje iterasjon. Nylig lanserte Renault også den elektriske Kangoo Z.E., noe som tyder på at Renault har som mål å beholde Kangoo.

Er Renault Kangoo en god bil? Kort sagt, ja, Renault Kangoo er en god bil fordi den klarer å kombinere en lang rekke fordeler i en enkelt pakke. For det første tilbyr den et bredt utvalg av drivlinjer i kommersiell klasse, inkludert den elektriske versjonen som ennå ikke er så vanlig i dette markedssegmentet.

Designet på den nyeste 3. generasjons Kangoo er oppdatert både innvendig og utvendig, noe som gjør den til en av de mer attraktive bilene på markedet. Kjøreopplevelsen er så ordinær som den kan bli, noe man kan forvente av en MPV. Påliteligheten ser ut til å være veldig god, men det er noen problemer som er verdt å snakke nærmere om.

Prisene er attraktive over hele spekteret, og det finnes også et stort utvalg av brukte modeller å velge mellom. De praktiske egenskapene er like gode som hos alle de andre MPV-ene i dette segmentet, men Kangoo slår de fleste av dem ettersom den er tilgjengelig som mannskapsbil, kassebil og persontransport.

Problemer med Renault Kangoo.

Drivlinjen

Renault Kangoo leveres med et bredt utvalg av bensin- og dieselmotorer, men Renault lanserte også Z.E. EV for noen år siden. Til å begynne med var Kangoo tilgjengelig med en 4-sylindret bensinmotor på 1,2 liter med 60 hk, 75 hk eller 112 hk, men utvalget ble senere utvidet med 1,5 liter med 106 hk og til slutt en 4-sylindret 1,4 liter med enten 100 hk eller 130 hk.

  Er Renault Fluence en god bil?

Dieselmotorene er enda flere og omfatter en 1,5-liters diesel på mellom 75 og 115 hk, en 1,9-liters 4-sylindret med 80 hk eller en ny 1,5-liters 4-sylindret med 75, 95 eller 115 hk. Til slutt kan vi nevne at elbilversjonen av Kangoo drives av et 33 kWh-batteri som gir en rekkevidde på opptil 89 km.

Når det gjelder drivstoffeffektivitet, er du heldig hvis du kan kjøre rundt 35MPG med de nyeste bensinmodellene, mens dieselmodellene kan kjøre 45MPG. Alt i alt tilbyr Kangoo mer variasjon enn de fleste andre MPV-er når det gjelder drivlinjer, noe som absolutt er bra.

Design og kjøreopplevelse

Fronten har en stor Renault-logo på en svart grill, flankert av rektangulære frontlykter. Bakdørene kan åpnes for å gi enkel tilgang til lasterommet. Interiøret i Kangoo er funksjonelt og romslig, med plass til opptil fem passasjerer i passasjerversjonen og god lasteplass i lasteversjonen.

Hjulopphenget er konstruert for å absorbere ujevnheter og ujevne veier, noe som gir en jevnere kjøretur for både fører og passasjerer. Men ikke forvent at Kangoo skal være altfor dynamisk, for det er ikke en sportslig MPV, hvis noe slikt i det hele tatt finnes.

Pålitelighet og vanlige problemer

Renault Kangoo klarer å være relativt feilfri hvis du vedlikeholder den godt nok. Det betyr at du må gjøre alle de vanlige tingene som oljeskift og lignende. Nyere Kangoo-modeller er også mye bedre enn de to første generasjonene, spesielt den første som var kjent for å bryte sammen ganske lett og ofte.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedre?

De vanligste problemene med Kangoo er elektriske problemer, som for eksempel feil på dashbordet eller sviktende elektriske låser. Andre problemer inkluderer en skjør tannremstrammer, problemer med dørene, problemer med servostyringen og problemer med varmeapparatet.

Priser og praktiske egenskaper

De to første generasjonene av Renault Kangoo kan nå fås for en slikk og ingenting, mens 3. generasjon Kangoo koster mellom 16 000 og 23 000 pund som ny. Til denne prisen får du virkelig mye for pengene, for Kangoo har alt du trenger av en moderne kompakt MPV.

Kangoo har et stort og allsidig lasterom, noe som gjør den ideell til å frakte en rekke forskjellige gjenstander. Med baksetene nedfelt kan lasterommet romme opptil 2800 liter, noe som gjør den til en av de mest romslige bilene i sin klasse.

FAQ-seksjonen

Hvilke biler konkurrerer med Renault Kangoo?

De mest kjente konkurrentene til Renault Kangoo er Citroen Berlingo, som er svært lik Kangoo, og Mercedes Benz Citan, som er en varebil i premiumklassen. Fiat Doblo er en annen kompakt varebil med et praktisk og romslig interiør, effektive motorer og avanserte sikkerhetsfunksjoner, mens Volkswagen Caddy er en av de mer populære varebilene i dette segmentet.

Dette er bare noen av de viktigste konkurrentene til Renault Kangoo i segmentet for kompakte varebiler, og det konkrete valget vil avhenge av kjøperens behov og preferanser, inkludert faktorer som pris, drivstoffeffektivitet, lastekapasitet og kjøreegenskaper.

  Er det en 7-seters Renault?

Er Renault Kangoo tatt ut av produksjon?

Renault har nylig lansert en ny versjon av Kangoo, så den er ikke utgått. Den forrige generasjonen Kangoo ble imidlertid avviklet i 2020 etter å ha vært i produksjon i 12 år. Den nye versjonen, som ble lansert i 2021, er en helt ny modell og er basert på en annen plattform enn den forrige generasjonen.

Nye Kangoo har et nytt design, forbedret teknologi og mer effektive motorer sammenlignet med den forrige modellen. Nye Kangoo er tilgjengelig i både personbil- og nyttekjøretøyversjon, og målet er å videreføre forgjengerens suksess som en praktisk og allsidig bil for både bedrifter og familier.

Kan man sove i Renault Kangoo?

Ja, det er mulig å sove i en Renault Kangoo, spesielt i passasjerversjonen som har et romslig interiør. Med noen modifikasjoner kan Kangoo gjøres om til en komfortabel campingbil med plass til en seng og andre nødvendige bekvemmeligheter.

Baksetene i Kangoo kan fjernes eller legges ned for å skape en flat og komfortabel soveplass. I tillegg gir skyvedørene på begge sider av kjøretøyet enkel tilgang og ventilasjon. Ved å legge til gardiner eller persienner kan interiøret i Kangoo gjøres privat og koselig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter