Er Renault Modus en god bil?

Renault Modus

Renault Modus er en kompakt MPV (multi-purpose vehicle) som først ble introdusert for modellåret 2004 og deretter sluttet å produseres i slutten av 2012. I løpet av den relativt korte perioden Modus var i salg, viste den seg å være en ganske populær familiebil, men er Renault Modus en god bil?

I forhold til hva den er og hva den koster i dag, er Renault Modus faktisk en veldig bra bil. Den prøver ikke å være påkostet, sportslig eller luksuriøs, men gjør det grunnleggende veldig bra. Den tilbyr et godt utvalg av bensin- og dieselmotorer, et relativt moderne design både innvendig og utvendig, og en trygg og behagelig kjøreopplevelse.

Driftssikkerheten til Modus kan være god hvis du tar godt vare på den, og hvis du bare går etter et brukt eksemplar med relativt kort kjørelengde. Det er noen vanlige problemer vi bør diskutere, så følg med for å finne ut hvilke.

Prisene er veldig attraktive, siden Modus har mistet det meste av sin verdi i løpet av årene og fortsatt synker raskt i verdi. Praktiske egenskaper er utmerket i forhold til størrelsen, da Modus enkelt kan transportere fire voksne med god plass til både ben og hode. Bagasjerommet er også veldig stort, og sikten og inn- og utstigningen er også veldig god.

Drivlinjen

Som nevnt i innledningen har Modus en rekke drivlinjealternativer å velge mellom. Disse starter med den mindre 1,2 liters 4-sylindrede sugemotoren med enten 65 hk, 75 hk eller 101 hk. Du kan også velge den 4-sylindrede 1,4-liters motoren på 98 hk eller den største 4-sylindrede 1,6-liters motoren på 112 hk.

  Vanlige problemer med Renault Arkana

Dieselmotorene er alle basert på den samme 4-sylindrede 1,5-litersblokken med tre forskjellige trinn, 65 hk, 82 hk eller 106 hk. Alle Modus-modellene er utelukkende forhjulsdrevne. Når det gjelder girkassen, har innstegsmodellene 5-trinns manuell girkasse som standard, mens toppmodellene også kan leveres med 5-trinns automatgir.

Når det gjelder drivstofforbruk, kan du forvente å kjøre opptil 35 km/t med bensinmotorer og opptil 50 km/t med de mest effektive dieselvariantene. Alt i alt er Modus en ganske effektiv bil med anstendig sofistikerte motorer som kommer til å være mer enn nok for de fleste.

Design og kjøreopplevelse

Når det gjelder design, er det lett å si at Renault Modus ikke kommer til å vekke oppsikt med det første, spesielt ikke innvendig, der den ser kjedelig og ganske utdatert ut. Det som er bra er at det er noen ganske funky interiørfarger å velge mellom, og at materialene kan føles veldig bra hvis du går for en dyrere modell.

Kjøreopplevelsen er så ordinær som den kan bli, for Modus er bare en liten MPV, ikke en sportsbil, ikke en luksusbil. Det betyr at den lener seg mye inn i svingene og at den ikke foretrekker å bli kjørt hardt. Hvis du vil ha en avslappet familiecruiser, er Modus god nok, noe mer enn det kommer ikke til å skje.

Pålitelighet og vanlige problemer

Det er vanskelig å si noe om hvor pålitelig Modus er i seg selv. Vi kan si at velholdte modeller har en tendens til å klare seg bra, mens modeller som har blitt misbrukt, har en tendens til å gå i stykker mye tidligere. Når det er sagt, vil du bli fornøyd med Modus hvis du velger en velholdt modell med god servicehistorikk.

  Er Renault Kadjar en god bil?

De vanligste problemene med Modus er vanninntrenging, elektriske problemer, problemer med motoren, problemer med girkassen og eventuelle problemer med karosseri og utstyr.

Priser og praktiske egenskaper

Prismessig er Renault Modus nå en ganske billig bil, noe som betyr at du kan få den for bare noen få tusenlapper. Men hvis du vil ha en som er godt vedlikeholdt og ikke har gått for mange kilometer, må du lett betale det dobbelte, noe som er å forvente.

De praktiske egenskapene er svært gode for bilens størrelse og segment, og Modus har plass til fire voksne, et stort bagasjerom og god sikt hele veien rundt. Modus er veldig enkel å stige inn og ut av, og den leveres med mye familievennlig utstyr fra fabrikken.

FAQ-seksjonen

Hvor sikker er Renault Modus?

Modus er designet med tanke på sikkerhet og er utstyrt med blant annet flere kollisjonsputer, blokkeringsfrie bremser og stabilitetskontroll. De nøyaktige sikkerhetsfunksjonene og -klassifiseringene kan imidlertid variere avhengig av årsmodell og modell av Modus.

Når det gjelder kollisjonstester, fikk Renault Modus fire av fem stjerner i Euro NCAP-testene for beskyttelse av voksne passasjerer og tre stjerner for beskyttelse av barn. Disse karakterene anses som gode for en bil i denne størrelsen og klassen.

Bør jeg kjøpe Renault Modus?

Hvis du er interessert i en rimelig, romslig, relativt sikker og lett å leve med kompakt MPV, er Renault Modus et godt valg. Den har kanskje ikke like god plass som den større Renault Espace, men du vil neppe føle deg trangbodd i Modus, siden Renault har gjort sitt beste for å maksimere plassen i den relativt lille bilen.

  Vanlige problemer med Renault Zoe

På den annen side, hvis du er vant til å kjøre luksusbiler og biler i full størrelse, kommer ikke Renault Modus til å føles på nivå med noen av dem. Så det beste ville være å finne en og prøvekjøre den før du bestemmer deg, for du kan aldri vite om du liker bilen eller ikke før du setter deg bak rattet.

Kommer Renault til å returnere Modus til markedet?

Helt siden Modus ble lagt ned, har Renault ikke kommet med noen offisielle uttalelser om Modus-merket og om det noen gang kommer tilbake. Vi kan enkelt konkludere med at navnet Modus ikke er særlig populært i Renaults modellverden, og derfor er det vanskelig å tro at den kompakte MPV-modellen Modus noen gang kommer tilbake.

På den annen side er Renault kjent for å bringe tilbake noen av sine eldre merkenavn, men hvis det noen gang skjer, blir det sannsynligvis en crossover eller en liten SUV.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter