Er Renault Sandero en god bil?

Renault Sandero

Renault/Dacia Sandero er en småbil som produseres i samarbeid mellom Renault og Renaults rumenske datterselskap Dacia. Sandero er tenkt å være en virkelig rimelig liten kombi som er tilgjengelig for en stor del av befolkningen, uansett inntektsnivå, men er Renault Sandero en god bil?

Renault/Dacia Sandero er faktisk en veldig bra bil for det den er, noe som blir enda mer sant med tanke på at det er solgt massevis av dem over hele verden. Sandero tilbyr et greit utvalg av motorer som er designet for å være økonomiske og enkle å vedlikeholde, men man kan neppe kalle dem spennende eller noe lignende.

Designet er også ganske enkelt, og kommer ikke til å støte noen. Interiøret er så enkelt som det kan bli, men det er perfekt for dem som ikke ønsker noen som helst distraksjoner. Å kjøre Sandero får deg til å føle deg så ordinær som det er mulig å kjøre bil, ettersom den først og fremst er designet for å være et transportmiddel fra A til B, noe som betyr at den ikke er dynamisk eller overdrevent komfortabel.

Når det gjelder pålitelighet, har Sandero noen problemer som er verdt å diskutere, men alt i alt klarer den å være ganske pålitelig. Praktiske egenskaper er også gode, mens prisen er utmerket ettersom du kan få disse veldig billig, både nye og brukte.

Drivlinjen

Renault/Dacia Sandero kan fås med flere motorer, fra mindre 3-sylindrede rekkemotorer på 65 hk og 999 cm³ til større 3-sylindrede bensinmotorer på 100 hk. Andre generasjon Sandero er også tilgjengelig med en 1,15 4-sylindret rekkemotor på 72 hk og to dieselmotorer, en mindre kraftig 1,5 liter på 75 hk og en kraftigere 1,5 liter på 90 hk.

  Er det en 7-seters Renault?

Alle disse motorene er konstruert for å være effektive, og derfor kan du forvente å kjøre opptil 50 km/t med de mest effektive bensinmotorene, mens de mest effektive dieselmotorene kan kjøre opptil 65 km/t. Alle modellene leveres med manuell girkasse fra fabrikken, men du kan betale mer for å få automatgir, som er inkludert på noen av de større motorene i visse regioner.

Alt i alt har Dacia/Renault Sander en ganske god drivlinjepalett med små, men effektive motorer som gjør jobben sin mer enn godt nok.

Design og kjøreopplevelse

Designmessig er Renault/Dacia Sandero en pen bil for det den er, ettersom Renault/Dacia har forsøkt å gjøre den mer tiltalende i 3. generasjon av Sandero. Du kan få den med LED-frontlykter, noe som får den til å se mer premium ut, mens Sandero Stepway-modellene har et mer bruksorientert designspråk som får Sandero til å se mer målrettet ut.

Interiøret er ganske enkelt, men du kan få noen infotainment-fargede skjermer som løfter opplevelsen litt. Tøyseter og hardplast er en selvfølge, men du kan ikke be om mer til denne prisen. Kjøreopplevelsen er sikker, men ikke dynamisk i det hele tatt. Sandero er rimelig stillegående, men den er på ingen måte noen luksusbil.

Pålitelighet og vanlige problemer

Sandero har hatt sine opp- og nedturer i pålitelighetssegmentet, noe som betyr at det er en rimelig pålitelig bil, men den lider også av visse problemer som må løses på en mer detaljert måte. Dette omfatter problemer som rust/korrosjon, problemer med bremsene, elektronikken, DPF-filteret og hjulopphenget.

  Vanlige problemer med Renault Kangoo

Hvis du tar godt vare på din Sandero, kan du forvente at den vil vare ganske lenge. Men hvis du skal kjøpe en brukt, bør du gå for en som har en god servicehistorikk, da du ikke vil spare på mindre modeller som vanligvis ikke er så godt vedlikeholdt.

Mer om problemer med Renault Sandero.

Priser og praktiske egenskaper

I Frankrike, Renaults hjemland, koster Sandero under 9 000 euro, noe som gjør den til en av de rimeligste bilene på markedet. Brukte eksemplarer kan fås for bare noen få tusenlapper, noe som gjør Sandero til en populær bil i utviklingsland og enkelte industriland. Du kan se mange av disse brukes som budbiler og drosjer over hele verden.

Praktiske egenskaper er faktisk ikke så verst med tanke på bilens fotavtrykk, noe som betyr at det er god plass baki og at Sandero kan transportere flere personer samtidig uten problemer.

FAQ-seksjonen

Hvor mye koster en Sandero i Tyskland?

I Tyskland må du regne med å betale rundt 10 000 euro for en splitter ny Sandero, noe som gjør den til en av de billigste bruksbilene du kan kjøpe i Tyskland. Dette inkluderer ECO-G-modellen eller TCe 90-versjonen, som koster omtrent like mye.

Dacia TCe 100 ECO G bi-fuel-varianten koster litt mer, men den gir deg til gjengjeld nesten 100 hk, som uansett er det meste man kan få ut av Sandero. Til en slik pris kan du ikke forvente å få så mye, men Sandero er virkelig en brukbar bil som klarer alle daglige gjøremål uten problemer.

  Vanlige problemer med Renault Zoe

Hva er Dacia?

Bilselskapet Dacia ble grunnlagt i 1966 i Romania som et selskap som skulle lage billige og tilgjengelige biler for massene, noe som viste seg å være en god idé i overgangsland der kjøpekraften fortsatt var ganske lav for folk flest.

Renault gikk inn i 1999 og kjøpte Dacia med omtrent samme idé – å gjøre billige biler tilgjengelig for alle i Europa og store deler av Asia. Etter at Renault tok over, ble Dacia et mye mer kjent merke, spesielt på slutten av 2000-tallet da modeller som Sandero, Logan og Duster begynte å selge ganske bra.

Bruker Dacia Renault-motorer?

Ja, Dacia-biler bruker Renault-motorer, og det er ofte det mange Dacia-eiere sier når de kjøper en Dacia, som en måte å vurdere kvaliteten Dacia leverer. Motordeling mellom merker er ikke noe nytt, og de fleste er ikke klar over at Renault delte motorer med både Dacia og Mercedes på et tidspunkt.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter