Er Renault Talisman en god bil?

Renault Talisman

Renault Talisman er en stor familie sedan som først ble introdusert for modellåret 2015. Den ble introdusert som en etterfølger til den elskede Renault Laguna som var en av de mest suksessrike Renault sedan-modellene gjennom tidene. Så, er Renault Talisman en god bil?

Renault Talisman er faktisk en veldig god bil, men det kom ut i en tid der mainstream publikum begynte å ta en betydelig smak til crossovers og Suv-er. Dette betyr at selv om Talisman har mye å tilby, det bare kom ut i en tid der sedaner var egentlig ikke så populært. Dette til slutt føre til Talisman blir avviklet, etter bare noen få år på markedet.

Den Talisman tilbyr en anstendig utvalg av diesel-og bensinmotorer, som alle er ganske sofistikert og effektiv. Designet er en av sine sterke sider som Talisman ser futuristisk innvendig og utvendig. Kjøreopplevelsen er avslappet, komfortabel og veldig enkel.

Pålitelighet-messig, Talisman ser også ut til å gjøre det bra, men det har et par problemer som er verdt å nevne. Praktisk er på nivå med noen av sine sterkeste rivaler, mens priser og avskrivninger har gjort Talisman en virkelig populær bil på 2. hånd markedet.

Drivlinjen

Tilbake i 2015, Talisman kom ut med tre forskjellige bensinmotor alternativer. Den minste 1.4L 4-sylindret er bra for rundt 160hp, 1.7L 4-sylindret skyver ut 150hp til 200hp mens top-spec 1.8L er bra for ca 225hp. I 2020 kvittet Renault seg med alle disse motorene bortsett fra 1.4L som skyver ut 140 hk til 160 hk for modeller etter 2020.

  Vanlige problemer med Renault Talisman

Så langt som dieselmotorer er bekymret, fire kraftverk er tilgjengelig med Talisman. Den minste er 1.5L 4-sylindret med 110hp etterfulgt av 1.6L 4-sylindret med 131hp. Den neste i rekken er 1.6L diesel med 130hp eller 160hp, og top-spec 2.0L 4-sylindret diesel med 200hp. Post-2020 Talisman modeller kommer bare med 2.0L enhet, men med en 160hp til 190hp konfigurasjon.

Alle disse modellene sende kraft til forhjulene bare, og er tilgjengelig med enten en automatisk eller en manuell girkasse. Den mest effektive bensin-modellen er 1.4L med opp til 42MPG kombinert, mens 160hp 2.0L diesel variant er bra for opp til 45MPG.

Design og kjøreopplevelse

Renault Talisman er faktisk en kjekk bil som er grunnen til at de fleste er interessert i å kjøpe en. Eksteriøret er preget av store foran og bak Lysdioder mens interiøret er elegant, smart, og virkelig pen. Du kan nyte ting som en premium audio system, ambient belysning, en digital cockpit, og et utvalg av ganske mange trim berører laget av tre, svart piano plast, eller aluminium.

Kjøreopplevelsen er i tråd med hva du forventer fra en mellomstor familie sedan fordi Talisman føles veldig godt kalibrert og komfortabel. Det gjør ikke prøve å være dynamisk eller stiv, noe som gjør den perfekt for en sedan daglig driver.

Pålitelighet og vanlige problemer

Renault Talisman klarer å være en ganske pålitelig bil som ikke er så vanlig når det kommer til splitter nye biler på markedet. Likevel, Talisman er langt fra perfekt, noe som betyr at det er ting som må sees på når du kjøper en brukt.

  Peugeot e-208 vs Renault Zoe - Som er bedre

Turboladeren på 1.6L diesel kan lide av trykk-relaterte problemer. AdBlue-systemet er også en plage for mange mens batteriet er kjent for å noen ganger dø for tidlig. Drivstofflekkasjer med 2018 og 2019 modeller er også en bekymring, mens A/C problemer bør også bemerkes.

Praktiske egenskaper og priser

Startprisen på en Renault Talisman er rundt €30,000 i Europa med de høyeste spesifikasjoner modeller går så høyt som €50,000 +. Heldigvis, de siste årene var ikke så snill på Talisman som betyr at du kan kjøpe relativt godt utstyrt modeller for rundt halvparten av den prisen.

Praktisk er i tråd med noen av sine viktigste rivaler som Skoda Superb og Peugeot 508 som betyr at Talisman er mer enn nok for en familie på fire med en anstendig mengde av bagasjerommet. Sikten er også veldig bra, mens interiør cubby mellomrom og oppbevaringsbokser er mer enn nok.

Ofte stilte spørsmål

Hvor sikker er Renault Talisman?

Renault Talisman er en 5-stjerners sikkerhetsklassifisert bil, noe som betyr at du ikke bør bekymre deg for sikkerheten med Talisman. Med en sikkerhetsklassifisering på 86 % for beskyttelse av voksne, ligger Talisman helt i toppen av segmentet. Beskyttelse av barn på 84% er også veldig bra, mens en aktiv sikkerhetsassistanse på 76% er ok, men langt fra den beste.

Du kan få alle de vanlige sikkerhet ting som adaptiv cruise, lane keep assist, trafikk varsel, og automatisk bremsing, men du kan ikke få avansert adaptiv cruise control og noen av de nyeste sikkerhet tech funnet i 2023 modell-år biler.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedre?

Hvorfor avviklet Renault Talisman?

Med avviklingen av Renault Talisman ble Renault helt kvitt sedaner fra hele sortimentet. Renault Megane sedan var også en av de aller siste Renault sedanene som ble solgt og ble avviklet av samme grunn som Talisman var.

Det har å gjøre med popularitet, motoreffektivitet, konkurranse og hvor bilverdenen beveger seg i de kommende årene. SUV-er og crossovere er alle raseri akkurat nå, mens utvikling av nye motorer for sedans er kostbart og ikke altfor lønnsomt siden flere og flere mennesker beveger seg mot EVs. Til slutt, konkurransen i dette segmentet er veldig hard, selv om salgstallene ikke er der.

Er Renault Talisman en luksusbil?

Med en startpris på € 30,000, Talisman er langt fra den sanne mellomstore luksus sedan-segmentet som vanligvis er preget av BMW 5-Serie, Mercedes Benz E-klasse, Audi A6, Volvo S90, og Jaguar XF.

Den Talisman sitter på broen mellom økonomi-nivå mellomstore sedaner og luksus sedaner som også er markedssegmentet av den avdøde VW Passat sedan, den nåværende Peugeot 508, og Skoda Superb, som alle kan også bli avviklet i den kommende fremtiden.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter