Forbedrer Teslas byggekvalitet seg?

Siden elbiler har færre bevegelige deler (20), er de ment å være mer pålitelige enn bensindrevne biler med mer enn 2000 bevegelige deler. Imidlertid rapporterer elbiler som Tesla om flere kvalitetsproblemer enn noen ICE-biler. Uansett, er Teslas byggekvalitet bedre? 

Den gode nyheten er at Teslas byggekvalitet blir bedre. Etter at Tesla-sjef Elon Musk innrømmet at Tesla har bygget kvalitetsproblemer i et intervju med ingeniørkonsulent Sandy Munro, har Tesla jobbet med å forbedre sin bygde kvalitet. 

Det viktigste Tesla gjør er å redusere kompleksiteten i produksjonsprosessen. Etter at etterspørselen etter Tesla steg, har selskapet jobbet døgnet rundt for å sikre at det samsvarer med etterspørselen, men dette resulterte i at biler hadde byggekvalitetsproblemer. 

Hvilke Tesla-modeller har byggekvalitetsproblemer?

Gjennom årene har forskjellige Tesla-modeller hatt flere byggekvalitetsproblemer. En av Tesla-modellene som var populære blant byggekvalitetsproblemer var Tesla Model 3. De fleste problemene var forbundet med passform og finish. Imidlertid ble de fleste av disse problemene endret, og Model 3-eiere klager ikke lenger på dem. 

En annen Tesla-modell med byggekvalitetsproblemer er Tesla Model Y. Denne modellen har aldri fått en vurdering på mer enn en av fem fra Consumer Reports. Dette viser bare hvor veldig upålitelig denne bilen er når det gjelder byggekvalitet. 

Sist, men ikke minst, kommer Tesla Model X også med en håndfull byggeproblemer, men de er ikke voldsomme som på Tesla Model 3 og Y. De fleste utfordringene med byggekvalitet inkluderer ujevne panelhull, malingsfeil og feiljusterte trims. 

Imidlertid har noen Tesla-modeller som Tesla Model Y rapportert langt mer alvorlige problemer som taket som flyr av, vannlekkasje og bakseter og sikkerhetsbelter som ikke er ordentlig festet. Så før du kjøper noen av disse Tesla-modellene, må du sørge for å inspisere den og sikre at den ikke har noen av problemene ovenfor. 

  Krever Teslas mye vedlikehold?

Hvilke Tesla-modeller har minst byggekvalitetsproblemer?

Dessverre har alle Teslaer blitt rapportert å ha noen byggekvalitetsproblemer gjennom årene. Likevel har Tesla Model S rapportert de minste problemene. Som et resultat gjør dette det til den mest pålitelige Tesla når det gjelder konstruksjon eller kroppsdesign. 

I tillegg rapporterte Tesla Model X 2017 og 2019 færre utfordringer med byggekvalitet, noe som gjør dem også pålitelige sammen med Tesla Model S. Tesla Model S-bilene med minst byggeproblemer er 2013- og 2017-modellene. Begge disse bilene har fått minst en vurdering på fire av fem fra Consumer Reports. 

Hvordan rangerer Tesla med andre konkurrenter når det gjelder byggekvalitet?

Når det gjelder eiernes tilfredshetsvurderinger, er Tesla den beste bilen. Til tross for at de er upålitelige, er Tesla-eiere fortsatt helt fornøyd med bilene sine og er glade for å ha dem. På toppen av det ville de gjerne kjøpt en ny modell fra Tesla hvis de måtte. 

Men når du sammenligner byggekvaliteten til Tesla og konkurrentene, rangerer Tesla bunnen. Ifølge J.D Power Initial Quality Survey fra 2020 rangerer Tesla sist blant 32 merker. Dette er fordi Tesla registrerte 205 problemer per 100 biler, noe som gjør det til det høyeste blant bilprodusenter. 

De gjennomsnittlige problemene per 100 biler var 166, noe som gjorde Tesla til det minst pålitelige bilmerket når det gjelder kvaliteten på konstruksjonen. Det ble fulgt tett av Range Rover, mens Dodge og Kia er noen av bilmerkene med minst byggekvalitetsproblemer. 

  Er Tesla-biler bra for bilturer?

Den gode nyheten er imidlertid at Tesla rangerte godt når det gjelder infotainment, drivlinjefunksjonalitet og kontroller. Den eneste utfordringen var med kvaliteten på utvendige deler. Det er en av grunnene til at mange Tesla-eiere er fornøyde og fornøyde med bilene sine til tross for byggekvalitetsproblemene de vanligvis kommer med.  

Hvorfor har Tesla byggekvalitetsproblemer?

Tesla har bygge kvalitetsproblemer fordi det haster for å møte den stadig økende etterspørselen og jage leveringstallene. Som et resultat har det blitt et stort problem å holde tritt med kvalitetskontroll. For eksempel bygget Tesla bare titusenvis av biler hvert år, men i 2020 bygger den over 500.000 biler, noe som er et massivt hopp. 

Hvordan har Tesla tenkt å forbedre byggekvaliteten?

Etter at Tesla-sjef Elon Musk innrømmet å ha feil i byggekvaliteten, jobber Tesla med å forbedre problemene. En av måtene de forbedrer kvalitetsproblemene på er ved å redusere kompleksiteten i produksjonen og øke stivheten ved å gjøre selve batteripakken strukturell for bilen. 

For eksempel har Tesla fjernet bakstøpingen på Tesla Model 3 som har gjort dem i stand til å kvitte seg med 300 roboter fra linjen. Dette har spilt en stor rolle i å redusere kompleksitet og potensielle kilder til kvalitetsproblemer. 

FAQ

Er Teslas byggekvalitet dårlig?

Det er trygt å være trygg på at Tesla har noen uoverensstemmelser når det gjelder å bygge kvalitet. Dette er fordi ikke alle Teslaer er bygget med problemer, men noen modeller som Model Y og Model 3 har hatt byggekvalitetsproblemer nesten årlig. Så før du kjøper en Tesla, finn ut om det aktuelle året har bygge utfordringer eller ikke. 

  Er Teslas firehjulsdrift verdt det?

Er det verdt å kjøpe en Tesla?

Til tross for å ha bygge kvalitetsutfordringer, er Tesla fortsatt en god bil for folk som ønsker en miljøvennlig bil. Det er også svært avansert og morsomt å kjøre. Dessuten tilbyr Tesla den beste teknologien og rekkevidden blant helelektriske biler. Dessuten har ikke alle Teslas kvalitetsproblemer. 

Hvorfor liker Tesla-eiere fortsatt bilene sine, selv om de har byggekvalitetsproblemer? 

De fleste Tesla-eiere elsker bilene sine fordi de rangerer godt når det gjelder teknologi, komfort, stil og veitester. I tillegg er Teslas svært avanserte og trygge biler. Og når det gjelder status, er Tesla blant de beste luksusbilmerkene og den beste elbilen på markedet. 

Konklusjon 

Alt i alt forbedrer Teslas byggekvalitet seg ettersom de har fjernet de fleste komplekse prosessene i produksjonen som forårsaker de fleste av deres byggekvalitetsproblemer. Som et resultat vil Teslas byggeproblemer være en ting fra fortiden snart, selv når de øker produksjonen på grunn av høy etterspørsel. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter