Hva er bedre en hybrid eller plug-in hybrid?

I løpet av det siste tiåret eller så har hybrider blitt noe av en norm for mange produsenter som ønsker å senke sine generelle CO2-utslipp over hele linjen, men er de faktisk et godt kjøp, og er en konvensjonell hybrid (HEV) bedre enn en plug-in hybrid (PHEV)?

En konvensjonell hybrid bruker et mindre batteri sammen med en overveiende gassmotor for å oppnå bedre MPG-resultater. Denne typen hybrider tilbyr sjelden noen elektrisk rekkevidde, og hvis de gjør det, er det området nesten alltid ubetydelig.

På den annen side bruker en plug-in hybrid et mye større batteri som også kan lades via enten et vanlig hjemmeuttak eller et kraftigere uttak for raskere lading. Som sådan tilbyr denne typen hybrider et elektrisk utvalg, men de er dyrere å kjøpe enn en konvensjonell hybrid.

Når det er sagt, hvis du er i stand til og villig til å bruke en plug-in hybrid for hva det er, noe som betyr at du stadig kobler den til for å lade, er en plugin-modul et bedre alternativ. Imidlertid, hvis du ikke kan bry deg om å koble til  en plug-in hybrid regelmessig, vil en konvensjonell hybrid sannsynligvis være et bedre alternativ.

Konvensjonelle hybrider (HEV)

En konvensjonell hybrid ble først introdusert med den merkelige Honda Insight, men det ble senere popularisert av Toyota Prius. Disse to japanske produsentene var de første til å ta i bruk en mer hybrid bilvennlig tilnærming og ble senere etterfulgt av resten av forbrukerbransjen.

For illustrasjonsformål vil vi bruke Toyota Prius som referanse for dagens HEV-teknologi. Med en startpris på rundt $ 24k, toyota Prius tilbyr 58 MPG i byen og 53MPG på motorveien som er et anstendig resultat, for å si det mildt.

  Beste hybridbiler for pendling

Denne konvensjonelle hybridbilen kan ikke kobles til fordi batteriet lades mens du kjører. Den vanlige Prius tilbyr et 0,75 ganske lite kWh batteri, og dermed gir det ikke muligheten til å koble det til. Når det er sagt, er bilen hovedsakelig avhengig av forbrenningsmotoren, og den elektriske motoren er bare der for assistanseformål.

Hybrider for plugin-moduler (PHEV)

Tilbake i 1899 designet en berømt tysk ingeniør kalt Ferdinand Porsche et konsept av en plug-in hybrid kalt System Lohner-Porsche Mixte. Imidlertid ble den første kommersielle plug-in hybrid introdusert i 2010 av GM, og den ble kalt Chevy Volt.

For illustrasjonsformål, vil vi bruke Toyota Prius Prime som referanse for moderne plug-in hybrid teknologi som sin eneste rett til å sammenligne den med den vanlige Toyota Prius. Når det er sagt, koster Prius Prime så mye som $ 4k mer enn den vanlige Prius.

Videre tilbyr Prius Prime an 8,8 kWh batteri som gjør at Prius Prime kan gå så langt som  40 km uten å bruke en dråpe drivstoff.  MPG-resultatene er like mellom de to, men med den elektriske modusen i tankene, sies MPGe-resultatene av Prius Prime-modellen å være rundt 133 MPGe.

Konvensjonell hybrid kontra plug-in hybrid

For å komme til en rettferdig konklusjon om hvilken av disse som er bedre enn den andre, må vi fokusere på hvordan du planlegger å bruke an HEV / PHEV.  For de som kan plugge inn en PHEV, og er villige til å gjøre det, kan de ekstra kostnadene forbundet med en PHEV enkelt gjenopprettes  etter et år eller to.

  Hvorfor gassmotorer er bedre enn elektriske?

Som sådan er plug-in hybrider bedre enn konvensjonelle hybrider fra et effektivitetssynspunkt, og det betyr at de er bedre all-around fordi effektivitet er hovedfaktoren når det gjelder hybridbiler.  Selv om de noen ganger går på akkord når det gjelder lasterom eller reparasjonskostnader, er de dyrere av en grunn.

Konvensjonelle hybrider er for det meste designet for de som egentlig ikke vil bry seg med å plugging bilen i, men de ønsker også å dra nytte av  en eller annen form for drivstoffbesparende teknologi.  De koster mindre og de er ikke så komplekse, men mange tror at de ikke gir mening i det hele tatt, og at de ikke engang skal eksistere.

Delen Vanlige spørsmål

Er en plug-in hybrid bedre enn en EV?

Svaret på dette spørsmålet avhenger også av hvordan du pleier å bruke bilen din. Hvis du maksimerer potensialet til den elektriske motoren i din plug-in hybrid, bør du velge en EV fordi en EV er et allsidig bedre alternativ når det gjelder effektivitet og utslipp.

Men hvis du fortsatt liker å bli bevoktet av forbrenningsmotoren, bør du holde deg til en hybrid en stund.  Det er alltid bedre å eie en hybrid før du vurderer å hoppe for en EV fordi den viser deg hva du trenger å gjøre på daglig basis for å nyte unødvendig pendling.

  Har alle nye biler  ryggekameraer ?

Hva er den beste plug-in hybrid på markedet akkurat nå?

Den beste plug-in hybrid i verden akkurat nå må være Hyundai Ioniq fordi den tilbyr mye av alt for an tilnærmet pris. Ioniq er god nok for 50+ MPG både på motorveien og i byen, har 7 forskjellige trimnivåer, og tilbys også enten som en PHEV, HEV eller en full-on EV.

Toyota Prius Prime er også en flott PHEV, og det samme er Volvo XC60 Recharge. Hvis du ønsker en mer luksuriøs følelse, men sporty sedan, sørg for å sjekke ut BMW 330e.

Hvem lager de beste elbilene på markedet?

De beste elbilene på markedet blir laget av Tesla fordi Tesla spesialiserer seg på elbilmarkedet, og ingen annen bilprodusent har tilgang til Teslas avanserte superladernettverk. Merker som Porsche, Audi, Mercedes designer og bygger høyere kvalitet og mer avanserte elbiler, men de er ikke så praktiske å bruke som Teslas.

Hvis du parer det med den mest avanserte autonome kjøre-, stemmegjenkjennings- og infotainmentsystemteknologien, er det trygt å si at alle Teslas glans i disse tilfellene. Imidlertid, hvis ladeevnen forbedres for ikke-Tesla-kjøretøy, kan merker som Porsche eller Audi enkelt slå de fleste Tesla-modeller når det gjelder kvalitet og raffinement.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter