Er det verdt det å bytte ut et hybridbatteri?

Hvis du vil ha en bil som bruker veldig lite drivstoff og en som faktisk kan spare deg for penger i det lange løp, bør du vurdere en hybrid. Imidlertid, hvis du er i det i lang tid, er sjansen stor for at du mer enn sannsynlig må bytte batteriet på et tidspunkt.

Selv om nye hybridbilbatterier kan koste flere tusen dollar, bør de vare minst 100 000 kilometer før de begynner å forverres. Når det er sagt, hvis du kjøper en hybrid nå, bør du ikke bekymre deg for potensielle batteribytter snart.

Faktum er at erstatningsbatterikostnadene sannsynligvis vil gå ned etter hvert som flere og flere hybrider utvikles. I tillegg til å bytte ut batteriet, kan du også prøve å reparere det. Hvis du klarer  å  reparere den, ser du på en betydelig lavere regning.

Når batteriet til slutt dør, må du kontrollere om garantien fortsatt er aktiv. Noen ganger kan løsningen være ganske effektiv og billig, noen ganger kan det være dyrt, rettidig,  og bare en kortsiktig løsning.

Kjøpe et nytt batteri

Noen ganger er det ingenting du kan gjøre enn å investere i et nytt batteri. Det kan skyldes at de potensielle batterireparasjonene er like kostbare som et nytt batteri, eller at du vil ha en bil i OEM-tilstand.

Vær det som mulig, et helt nytt batteri vil mest sannsynlig være det beste alternativet å gå for, men det er også det dyreste alternativet i de fleste tilfeller. Mest anerkjente kilder anslår at et helt nytt hybridbilbatteri koster mellom $ 3000 og $ 8000 uten å vurdere lønnskostnader.

  Hvor mye bakkeklaring trenger du for fartshumper?

Et annet alternativ kan være å velge et brukt batteri hvis du kan. Selv though det er ikkemange hybrider på veiene i disse dager, hvem vet, kanskje noen få brukte hybridbatterier  ligger rundt ditt lokale verksted eller hybrid / EV spesialist.

Et brukt batteri koster mindre, men ikke så mye som du kanskje tror. Mange kilder på nettet anslår at et brukt hybridbatteri til $ 2500 faktisk er billig. Du må også vurdere det faktum at et brukt hybridbatteri også kan være etgodtbrukt, så husk å sjekke om det er noen garantidekninger tilgjengelig.

Reparere et hybridbatteri

I dag lever vi i en merkelig verden, noen smarttelefonselskaper mener at vi ikke bør reparere noe hvis det går i stykker, vi bør bare erstatte det helt. Selv om du kan tegne noen paralleller mellom smarttelefoner og hybridbiler / elbiler, kan ingen si at reparasjon av et batteri kan være det rette å gjøre i visse tilfeller.

Etter hvert som hybrider fortsetter å hope seg opp, ser mange nye selskaper også en mulighet til å tjene noen få dollar ved å reparere skadede hybridbilbatterier.  Alt dette avhenger imidlertid av hvilken type skade batteriet har utholdt. Noen ganger kan skaden være altfor alvorlig til å bli reparert.

Andre ganger kan batteriet faktisk være en perfekt kandidat for en reparasjonsjobb. Hvis du er i stand til å reparere batteriet uten at det ikke er i stand til å holde en lading eller uten at hele prøvelsen ikke er noe annet enn en  kortsiktigløsning, bør du definitivt prøve det.

Ikke desto mindre, vær forsiktig med batterireparasjoner, da de noen ganger kan være vanskelige å bedømme riktig. Selv om batteriet kan virke greit for de følgende par hundre eller til og med thousands av miles,  er det  en sjanse for at batteriet kan dø i morgen. Som sådan, sørg for å be om en garanti av noe slag.

  Beste hybrid for tauing

Ting du bør vurdere hvis du velger å reparere batteriet

Som tidligere nevnt, kan en batterireparasjonsjobb like gjerne være det beste handlingsforløpet. Likevel bør du huske på noen få ting. Først av alt må du velge et erfarent verksted som vet en ting eller to om batterireparasjoner.

Reparasjon av et batteri er en vanskelig oppgave, som sådan er det nødvendig med mange spesielle diagnose- og reparasjonsverktøy. Videre bør du alltid se etter et verksted som kan tilby deg en slags garanti som kan vare minst et år eller to.

Til slutt vil en batterireparasjonsjobb alltid være verreenn etheltnytt batteri. Dette kan skade videresalgsverdien av bilen, og det kan også noen ganger  være en kortsiktigløsning i beste fall. For å komme opp med en smart økonomisk beslutning, må du undersøke så mye som mulig.

Delen Vanlige spørsmål

Hva skjer hvis jeg ikke skifter ut batteriet?

Når batteriet begynner å avta, må forbrenningsmotoren kompensere for at bilen skal kunne kjøres. Dette resulterer vanligvis i dårlig drivstofføkonomi som understreker hele poenget med å kjøpe en hybridbil i utgangspunktet.

Selv da, når batteriet fortsetter å forverres, vil bilens ytelse også lide til batteriet dør helt. Når batteriet til slutt dør, kan det hende du ikke kan kjøre bilen  lenger, og du kan også skade resten av hybridsystemet i prosessen.

  Hva skjer når en hybridbil går tom for batteri?

Bør jeg alltid bytte ut batteriet hvis jeg ikke kan reparere det?

Dette avhenger av hvor verdifull bilen er i utgangspunktet. Hvis du for eksempel trenger $ 5000 for et nytt batteri, og selve bilen ikke er verdt så mye mer, bør du åpenbart la den være som.

Mange forhandlere,servicebutikker  eller til og med skraphauger kan tilby deg en anstendig sum penger for deler eller til og med hele bilen. Alt avhenger av hva som trengs og hva bilen er, men oftere enn ikke, hvis bilen ikke er verdt så mye, bør du ikke investere i et nytt batteri.

Kan jeg kjøre hybrid uten batteri?

De fleste hybrider i disse dager kan ikke kjøre uten et fungerende batteri, men noen få av dem kan. Toyota Prius for eksempel kan kjøre uten batteri, men slike situasjoner er bare reservert for nødtider.

Kjøring uten arbeidsbatteri kan forårsake alvorlig skade på hybridsystemet, og det er derfor de fleste hybrider ikke kan kjøres uten en. Hvis du ender opp strandet på grunn av en terminal batterifeil, bør du ringe en flatbed og ikke kjøre eller skyve bilen om ikke helt nødvendig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter