Hva er den minste Porsche SUV?

Per nå tilbyr Porsche Porsche Cayenne som Porsche SUV-flaggskip. Den er tilgjengelig som en vanlig SUV eller i coupe form. Den eneste andre SUV som for tiden tilbys av Porsche er den mindre Macan SUV, som kommer med ulike trims og motoralternativer.

Mellom de to er Cayenne merkbart større, og det kommandoer også en mer alvorlig veitilstedeværelse, spesielt i kupéformen. Macan er kjekk utseende og godt proporsjonert, akkurat som alle andre Porsche. Cayenne er en mellomstor SUV, mens Macan er kompakt.

Porsche Macan koster rundt $ 52k, noe som er ganske dyrt sammenlignet med resten av det tyske kompakte SUV-segmentet. Og det er bare inngangsprisen, hvis du vil ha Macan S eller Macan GTS, ser du på en økning på henholdsvis $ 10-20k.

Hvis du vil ha toppmoderne Macan Turbo Model, vær klar til å bruke nesten $ 85k, uten noen alternativer. Macan er en flott bil, men den er veldig dyr. Men ifølge MotorTrend beholder Macan fortsatt så mye som 61% av verdien etter 5 år, noe som faktisk er klasseledende.

Porsche Macan på begynnernivå

Porsche Macan er en flott all-around pakke, og uten tvil er Macan den beste Porsche du kan kjøpe akkurat nå hvis du vil ha den perfekte blandingen av luksus, størrelse, sportiness og til og med mulighetene til mild til moderat off-roading.

Macan på startnivå er utstyrt med en 2,0 L 4-sylindret motor som tar sikte på å kombinere hastighet og effektivitet. Ved 245hp og 370Nm dreiemoment, Macan er i stand til å sprinte 0-60mph i 6.7 sekunder, og til slutt kan nå en elektronisk begrenset topphastighet på 140mph.

  Hvorfor er Porsches så dyre

Macan er relativt godt utstyrt, men du ser på et par grands verdt oppgraderinger hvis du vil dra nytte av all dagens Porsche-teknologi. Og Porsche er Porsche, slike alternativer er rikelig og ganske dyre.

Kommer inn til en $ 52k utsalgspris, Macan er et klart skritt opp sammenlignet med Audi Q5 som koster rundt $ 45k, Mercedes GLC som koster rundt $ 43k, eller BMW X3 som koster mer eller mindre det samme som GLC.

Mellomtone Porsche Macan S/Porsche Macan GTS

Hvis du er villig til å bruke rundt $ 61k, er Macan S veien å gå. Macan S tilbyr en betydelig støt i ytelse takket være en 3.0L V6-motor utstyrt med 354hp og 480 NM dreiemoment. Disse krafttallene gjør det mulig for Macan S å nå 60 mph på 5.3 sekunder, og Macan S til slutt topper seg på 155mph.

Macan GTS, derimot, er den mest sporty Macan-modellen uten å komme inn på $ 80k + Turbo-modeller. GTS tilbyr samme motor, men kraften økes til 380hp. Tiden på 0-60 mph er nå under 5 sekunder, og topphastigheten er 160 mph.

Mellom de to virker Macan S som en bedre verdi, og muligens velger verdien ut av hele spekteret. Det er også verdt å nevne at mange bilmagasiner har timet Macan S til å være mye raskere i sin 0-60 mph hastighet.

Den samme historien gjelder også for GTS, så vær trygg på at du ikke vil mangle strøm hvis du velger noen av disse. GTS-pakken ser mye mer aggressiv og målrettet ut, men verdimessig er Macan S det beste valget ut av hele serien.

  Beste SUV-er for en første bil

Toppmoderne Macan Turbo

Hvis du vil ha den beste Porsche Macan-modellen som for øyeblikket er tilgjengelig, bør du vurdere Porsche Macan Turbo. Selv om Turbo koster $ 85, forblir motoren den samme, og strømøkningene er ikke så store, men du får noen tilleggsfunksjoner inkludert.

Når det er sagt, en 3.0L V6-motor paret til Porsches legendariske PDK girkasse gjør det mulig for Macan Turbo å sprinte 0-60 mph på en hevdet 4.5 sekunder, men de sanne 0-60mph ganger er mer som et sekund mindre enn det.

Macan Turbo tilbyr 440hp, 550 NM dreiemoment og en topphastighet på 170 mph. Men det største med Macan Turbo er måten bilen kjører på. Hele Macan-plattformen er sannsynligvis den mest dynamiske kompakte SUV-plattformen på markedet, bar Alfa Romeo Stelvio.

Og det er virkelig imponerende, men ikke så overraskende. Det er Porsche vi snakker om likevel. Avskrivningsmessig gjør alle Macan-modeller bedre enn resten av det kompakte luksus-SUV-segmentet. De eneste grepene er de høye inngangsprisene og prisene på ekstra alternativer som alltid er dyre, men nødvendige.

Andre ting å vite om Macan

Er Porsche Macan-modeller godt utstyrt fra fabrikken?

Egentlig ikke. Du får en 10,9-tommers infotainment-berøringsskjerm, Apple Car Play, Bluetooth håndfri tilkobling, Wi-Fi-hotspot, satellittradio, LED-frontlykter og et 10-høyttaler surround-lydsystem som standard.

Hvis du velger Premium-pakken, vil du også få oppvarmede for- og bakseter, automatisk dimmespeil, adaptive frontlykter og et 14-høyttaler lydsystem. Interiøret i Macan er fint, men det begynner å vise sin alder litt. Du kan løse dette ved å velge en full skinnpakke, som koster en ublu $ 2330.

  Er en brukt Porsche Boxster et godt kjøp?

Hvor pålitelig er Porsche Macan?

Oftere enn ikke er Porsches pålitelige. Men Macan er ikke så pålitelig som la oss si en 911. J.D. Power rangerer Macan med en pålitelighetspoengsum på 77 av 100. Dette betyr at Macan er bedre enn gjennomsnittet, men ikke bra.

Imidlertid har mange andre undersøkelser en tendens til å plassere Macan litt høyere. Når det er sagt, avhenger alt av hvor godt bilen har blitt vedlikeholdt, og dette er forskjellig fra den ene eieren til den andre. Men vær trygg på at Macan vil tjene deg godt hvis du tar godt vare på det.

Er Porsche Cayenne en bedre SUV sammenlignet med Macan?

Porsche Cayenne er flaggskipet SUV-modellen, og Porsche ønsker at flaggskipene skal være overlegne i nesten alle aspekter. Så ja, en Cayenne er en bedre SUV sammenlignet med Macan, men den kommer til en heftig prispremie.

Cayenne tilbyr flere motoralternativer, er bedre off-road, er tilgjengelig i enten en kupé eller en SUV-versjon, er betydelig kraftigere og er bedre utstyrt. Forskjellene mellom Cayenne og Macan er noe sammenlignbare med forskjellene mellom 911 og Boxster / Cayman-modellene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter