Kan en feit person kjøre en Porsche

De fleste tror at overvektige sjåfører ikke har noen sjanse til å være komfortable i sportsbiler, men dette gjelder bare for visse merker og visse modeller. Noen kompakte sportsbiler som Mazda Miata er ganske utilgivelige både for høye og for fete sjåfører fordi de er altfor stramme.

Porsche lager derimot ganske mange store biler som Porsche Cayenne, Porsche Panamera, Porsche Macan og EV Taycan. Alle fire av disse er lett i stand til å imøtekomme både overvektige og lanky drivere uten problemer.

Det større spørsmålet er om du er i stand til å passe inn i en 911 eller til og med Cayman / Boxter. Gitt det faktum at Porsche lager ekstremt funksjonelle og ergonomiske biler, bør du kunne passe inn i begge disse. En 911 kan se liten og ubehagelig ut, men det er faktisk en av de mest komfortable sportsbilene der ute.

Cayman/Boxster er den tetteste Porsche av dem alle fordi den ligner den nevnte Miata. Men selv disse to er betydelig større enn en Miata på innsiden, noe som betyr at bare de største driverne der ute vil slite med disse to.

Store Porsche-modeller – Cayenne, Panamera, Taycan, Macan

Noen av disse fire er mer enn nok for 99% av folk der ute fordi de er like romslige som alle andre biler fra segmentene sine. Den Cayenne er en mellomstor SUV som konkurrerer med slike som Mercedes GLE, BMW X5, og Audi Q7 som betyr at den ikke mangler plass.

Porsche Panamera er en firedørs sedan som uten tvil tilbyr den største sitteplassen ut av alle Porsche-modeller der ute. Panamera ligger betydelig lavere ned til bakken sammenlignet med Cayenne som kan hemme enkel inngang. Totalt sett er Panamera sannsynligvis mer enn nok for deg.

  Beste sykkelstativ for Porsche 911

Porsche Taycan er den aller første Porsche EV som deler sin plattform med Audi e-Tron GT. Space-wise, Taycan er nær Panamera, men Panamera er litt mer romslig på innsiden. Uansett bør Taycan lett kunne imøtekomme opptil fire personer, uansett hvor overvektig du er.

Til slutt, Macan er «entry-level» Porsche som konkurrerer med slike som Audi Q5, Mercedes GLE, og BMW X1. Macan er også rikelig romslig for de fleste der ute, men det er ikke så romslig som Cayenne, Taycan eller Panamera.

Porsche sportsbiler – 911 og Cayman/Boxster

Som tidligere nevnt, bør du ikke bekymre deg så mye for å kunne passe inn i Porsches større modeller fordi de er på nivå med resten av bilindustrien. 911 og Cayman/Boxster er litt vanskeligere fordi de er mye lavere til bakken med mindre hoderom.

911 er større enn Cayman, men ikke på langt nær som en Panamera. Likevel ser 911 ut til å imøtekomme både høyere og overvektige sjåfører uten problemer, mens Cayman / Boxster noen ganger sliter med høyere sjåfører, ikke nødvendigvis overvektige sjåfører.

Disse Porsche sportsbilene er for det meste kompromittert når det gjelder headspace og skulderplass , noe som betyr at setene er på den strammere siden. Tross alt er dette ekte sportsbiler, noe som betyr at setene er sterkt styrket for å holde deg gjemt mens du svinger.

Boxster er den tetteste Porsche av dem alle fordi stofftaket spiser i hoderommet mer enn det faste taket på Cayman.

Fete mennesker i sportsbiler – Får de plass?

Det avhenger av de spesifikke modellene, da de pleier å tilby forskjellige nivåer av innvendig plass over hele serien. For eksempel er 911 og R8 mer imøtekommende sammenlignet med Mazda Miata eller en Lamborghini Huracan. Du kan til og med se på disse bilene hvilke som kommer til å bli mer romslige totalt sett.

  Er Porsche-skinn ekte 

Hvis du er overvektig og vil kjøpe deg en sportsbil, bør du gjøre din due diligence og teste dem alle ut i relativt lang tid. Det tar ganske mange kilometer bak rattet for å finne ut om en bestemt bil er i stand til å passe deg, men de første inntrykkene er viktige.

Det avhenger også av om du planlegger å transportere passasjerer i baksetene fordi hvis du gjør det, glem 911 og gå for Panamera eller Cayenne.  Sportsbiler blir kompromittert når det gjelder plass, og det er mer eller mindre standard på tvers av alle sportsbiler.

Hvis du vil ha en sportsbil som kan ta opptil fire passasjerer til enhver tid, kan du gå for noe som Audi RS6, da RS6 enkelt kan imøtekomme passasjerer i alle former og størrelser, samtidig som du konkurrerer med de fleste sportsbiler for ytelse.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke sportsbiler er verst for fete mennesker?

Det er ganske mange sportsbiler der ute som faktisk er veldig stramme for alle som er overvektige eller ekstremt høye. Lamborgini lager ekstremt kompromitterte superbiler, noe som betyr at du bør glemme å kjøpe Aventador eller Huracan hvis du virkelig er feit.

SUV Urus er en helt annen historie som det er mer eller mindre det samme som Porsche Cayenne. Mazda Miata er åpenbart en no-go og så er Alpine A110, Alfa Romeo 4C, og Fiat 124 Spyder.

  Er Porsche Cayenne god off-road

Hvorfor er sportsbiler så stramme på innsiden?

For en bil for å være rask både i en rett linje og i hjørnene, må den være lett, lav til bakken og bred. Mindre vekt betyr at mindre trekkraft er nødvendig for å få bilen til å gå fort. Et lavere tyngdepunkt forbedrer aerodynamisk effektivitet samtidig som bilen blir flatere i hjørnene.

Bredere biler har et bredere spor, noe som betyr at vektfordelingen er bedre, noe som også gjør bilen mer stabil.

Bør jeg kjøpe en Porsche?

Etter min mening lager Porsche de beste bilene på planeten fordi de er pålitelige, raske, luksuriøse, teknologisk avanserte og de holder verdien ekstremt bra.  En godt ivaretatt Porsche kommer til å vare ekstremt lenge, og Porsches er kjent for å tilby interiørmaterialer som er i stand til å tåle tidens prøve.

Jeg hadde muligheten til å nyte en Porsche Cayenne i 2013 her om dagen med mer enn 150 000 miles på kilometertelleren, og hvert stykke trim, lær  og aluminium ser fortsatt plettfritt ut. Bilen opplever ingen knirk, ingen rattles, og alt fungerer uten problemer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter