Er en brukt Porsche Boxster et godt kjøp?

En brukt Porsche Boxster kan være en flott kjøpsbeslutning fordi Porches ikke mister så mye verdi sammenlignet med andre merker. I tillegg tilbyr en Porsche Boxster en fantastisk kjøreopplevelse påfyll, eller ovenfra og ned.

Den dynamiske kapasiteten til Boxster / Cayman-plattformen er ganske imponerende. På grunn av lett konstruksjon og punchy motoralternativer, er de fleste nyere Boxster-modeller i stand til seriøst tempo, så mye at du kan følge med på mange 911-modeller.

Det er mange modeller å velge mellom. Hvis du vil ha en kompakt røverkjøp sportsbil som fortsatt ikke lider av dårlig pålitelighet, er en eldre 986 Boxster et godt valg. Andre generasjon 987 Boxster tilbyr mange oppgraderinger, men 3rd-gen 981 Boxster er sannsynligvis den beste generasjonen å kjøpe.

Minimal avskrivning og høy verdi

Hvis du kjøper en bruktbil, er budsjettet sannsynligvis din største bekymring. Men du vil også sørge for at pengene du ender opp med å bruke ikke fordamper etter noen års eierskap. Og i hele det kompakte sportsbilsegmentet er Boxster den med den mildeste avskrivningen.

Det er anslått at en Porsche Boxster mister rundt 26% av sin opprinnelige verdi i de første 3 årene av eierskapet. For en flekk av kontekst, en Audi TT mister ca 37%, og Mercedes SLC mister ca 33% av sin opprinnelige verdi.

A 1st– gen 986 Boxster er så billig som Porsches får, og du kan skaffe en anstendig 986 for ca $ 15k. En 987 er litt dyrere enn en 986, men den tilbyr fortsatt god valuta for pengene. En 981 Boxster koster betydelig mer enn de to første generasjonene på rundt $ 30 000, men det tilbyr mange oppgraderinger.

  Audi Q5 mot Porsche Cayenne

Porsche 718 Boxster er helt på slutten av sin livline, og en ny femte generasjon Boxster er rundt hjørnet. Dette betyr at 718, og alle tidligere generasjon Boxster-modeller sannsynligvis vil ta et merverdidykk så snart den nye kommer. Når det er sagt, kan en anstendig 718 kjøpes for rundt $ 40k.

En Boxster har sportsbil stamtavle

En av hovedårsakene til at du ville kjøpe en Boxster i utgangspunktet er det faktum at en Boxster tilbyr baby 911 kjøreegenskaper. Selv om Boxster-plattformen er en mellommotor, og motoren i 911 sitter bak, er kompetansen til Boxster / Cayman-plattformen ikke langt fra en 911-plattform.

De fleste Porsche Boxster-modeller tilbyr en flat-seks-motor som ligner den som finnes i mange 911-modeller. De tidligste Boxster-modellene kunne skyve ut 200-300hp, og de senere dunket utgangseffekten mot 420hp-merket.

Det er verdt å nevne at noen nyere 718-modeller tilbyr en mer vanlig 4-sylindret motor som er mye mer miljøvennlig, men ikke så elsket som den naturlig aspirerte flat-seks. På grunn av dette ser 981-generasjonen ut til å være det beste valget av gjengen uten å gå til de nyeste naturlig aspirerte GTS / Boxster Spyder-modellene.

Cayman/Boxster-plattformen har konsekvent vunnet mange overlegne sportsbilpriser, inkludert prisen «Årets Evo-bil», som er en av de mest prestisjefylte bilmagasinprisene i hele sportsbilentusiastsamfunnet.

Boxsters krever regelmessig vedlikehold for å holde seg pålitelig

Selv om noen Boxster-modeller kan kjøpes for peanøtter, koster de 3-årige vedlikeholdskostnadene forbundet med mange Porsche-modeller noen ganger mer enn selve bilen. Dette er fordi de fleste Porsche-modeller er bygget for å vare med fantastiske pålitelighetsresultater, og du må vedlikeholde bilen riktig av den grunn.

  Er det verdt å kjøpe en brukt BMW 3-serie?

De fleste eiere har en tendens til å være enige om at en årlig vedlikeholdskostnad på $ 1,000 – $ 2,000 er ganske nøyaktig. Dette er forståelig fordi alle sportsbiler trenger mer øm kjærlighet og omsorg sammenlignet med vanlige biler. Men hvis du betaler denne prisen for regelmessig vedlikehold, sitter du igjen med en sømløs skuddsikker bil som vil vare lenge.

De fleste Porsche-spesialister anbefaler at du alltid bruker originale Porsche-deler, og det bør du absolutt. Når det gjelder vedlikeholdsbutikker, krever ikke noe regelmessig vedlikehold at du tar Boxster til en spesialist, men for seriøst arbeid anbefales en Porsche-spesialist på det sterkeste.

FAQ

Bør jeg kjøpe en brukt Boxster eller en Cayman?

Boxsters og Caymans deler mesteparten av sine deler, så den endelige opplevelsen er ganske sammenlignbar, men det er noen bemerkelsesverdige forskjeller mellom de to. Først av alt gir Boxster deg muligheten til å sette taket ned, så hvis du liker ovenfra og ned kjøring, er en Boxster en no-brainer.

Men hvis du lever i et klima som ikke favoriserer konvertible biler så mye, har du det bedre med en Cayman fordi Cayman-modeller vanligvis er det morsommere og mer praktiske alternativet. Verdimessig er de også ganske sammenlignbare, og de tilbyr også stort sett samme pålitelighet.

Bør jeg kjøpe en brukt Boxster eller bør jeg gå med en BMW / Mercedes / Audi alternativ?

Selv om Audi TT, BMW Z4 og Mercedes SLC tilbyr en flott opplevelse, spiller de alle for det meste med Porsche Boxster. De er ikke så dyktige eller prestisjetunge som Porsche Boxster-modeller er, så du bør sannsynligvis holde deg til Boxster.

  Er brukte BMWs pålitelige?

Den høyeste trim Audi TT alternativet er Audi TT RS, og den nyeste TT RS tilbyr en sonorøs baby R8 5-sylinder motor, men 911 hentet flat 6 i Boxster Spyder er like imponerende. Motorene i de høyeste trim Z4- og SLC-modellene er ikke i nærheten så spennende.

Hvilken generasjon av Boxster bør jeg kjøpe?

Det beste valget av gjengen er avhengig av dine ønsker og budsjettet ditt. Hvis du kan bruke topp penger, bør du sannsynligvis gå for den nyeste Boxster Spyder fordi den tilbyr den beste Boxster-opplevelsen noensinne. Hvis du er mer budsjett begrenset, er en 3rd-gen Boxster også et levedyktig alternativ.

Første generasjon Boxsters er ikke så spesielle, men med tanke på prisen kan de faktisk være det beste alternativet, i noen tilfeller. Andre generasjon tilbyr også mange alternativer til en relativt rimelig pris. Det er også verdt å nevne at 718 GTS også er et flott 718 Boxster-alternativ.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter