Porsche Boxster – Alt du trenger å vite

Porsche Boxster

Porsche Boxster er inngangsnivå 2-seters sportsbil laget av det legendariske Porsche-merket for å tilby en klassisk mellommontert, bakhjulsdrevet sportsbil som kan konkurrere med slike som BMW Z4, Mazda MX-5 og Alpine A110. Detteer kompakt 2-seters sportsbil er laget for de som ønsker å nyte en Porsche sportsbil uten å betale Porsche 911 penger.

Boxster-oppstillingen sporer røttene tilbake til 90-tallet da den første (986) generasjonen ble avslørt.  986 var i produksjon frem til 2004 da den ble erstattet av 987 som opphørte produksjonen i 2012. De to siste generasjonene av Boxster (981 og 718) er de to beste Boxster-generasjonene fordi de tilbyr den mest moderne og spennende opplevelsen.

Drivverket du vanligvis finner i de fleste Boxster-modeller er en 6-sylindret Boxster-motor, men de nyere 718 Boxster-modellene kommer også med relativt mangelfulle 4-sylindrede modeller.  Boxster ser ut til å være en relativt pålitelig modell, men noen problemer er verdt å nevne.

Verdimessig er Boxster kjent for å holde verdien veldig bra, mens praktisk er det du forventer av en kompakt 2-seters sportsbil. Det er ikke så mye plass noe sted i Boxster fordi bilen aldri var ment å være praktisk.

Porsche Boxster – Drivverket

986 Boxster og 987 Boxster leveres begge med 6-sylindrede motorer utelukkende. Den kraftigste 986 Boxster-motoren er 3.2L 6-sylinder med 260hp mens 3.4L Boxster Spyder med 320hp er den kraftigste Porsche 987-modellen. Alle disse leveres med RWD og en manuell girkasse, eller en PDK / Tiptronic som et alternativ.

981 Boxster tilbyr uten tvil den beste standard motorserien med opptil 375hp i 3.8L flat-6 engine.  718 Boxster-serien starter med 2.0L 4-sylindrede motorer som ikke er så populære, mens range-topping 718 GTS- og Spyder-modellene får den beste Boxster-motoren gjennom tidene, en 911-hentet 4.0L flat 6 med opptil 420hp.

Alle disse motorene er laget for å være spennende, responsive  og høy-revving, noe som betyr at Boxster powertrain er perfekt for de som ønsker en sportsbil som alltid er klar til å fly.  Effektivitet er ikke så bra, men ingen kjøper Boxster for drivstoffeffektivitet eller driftskostnader.

Porsche Boxster – Design og chassis

Porsche Boxster bruker en 2-seters bakhjulsdrift, korthjulsbasedesign som sitter lavt og bredt. Dette er en klassisk oppskrift på  en 2-seters sportsbil som betyr at Boxster ser spennende, slem og klar til å gå. Interiørmessig mangler den nåværende Boxster litt sammenlignet med resten av Porsche-serien, men den generelle designen er full av materialer av høy kvalitet.

Det beste med alle Boxster-generasjoner er fjæringen, og spesielt chassiset. Boxster tilbyr en perfekt vektfordeling takket være en midtmontert motor, noe som betyr at Boxster-kabinettet er balansert, kontrollerbart og fullt av selvtillit. Det er lett å kjøre Boxster raskt uten å bekymre deg, jegender opp i en grøft.

Porsche Boxster – Pålitelighet og vanlige problemer

Porsche Boxster har alltid vært en anstendig pålitelig bil, mens de nyeste Boxster-modellene er pålitelige over hele linjen. Imidlertid er ingen bil perfekt, og de vanligste og potensielt mest alvorlige problemene knyttet til alle Boxster-generasjoner er ned til oljelekkasjer, IMS-bærende problemer, timingkjeder problemer, PDK-problemer og overoppheting.

Det er verdt å nevne at problemene som er oppført her, først og fremst er de med høyest grad av alvorlighetsgrad og ikke nødvendigvis er de vanligste. Uansett må disse løses nøye hvis du er interessert i å kjøpe en Boxster.

Porsche Boxster – Verdi og praktisk

Du kan kjøpe en brukt Porsche Boxster for så lite som $ 7,000, men disse er egentlig ikke så ønskelige eller pålitelige fordi de er høy kjørelengde, gamle og trege.  De beste Boxster-modellene går lett over $ 100,000 XNUMX, som er 911 territory, noe som betyr at de fleste sannsynligvis vil velge en 911 i stedet.

Boxster er praktiskmessig en kompakt 2-seters sportsbil med et relativt romslig lasterom med tanke på størrelsen. Men i den store tingenes ordning er Boxster ekstremt upraktisk, da den mangler både sitteplass og lasterom.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken Porsche Boxster-generasjon er best?

Det kommer an på hva du vil ha mest. Hvis du vil ha verdi over noe annet, er de to første generasjons Boxsters rimelige. Imidlertid er begge ikke på langt nær så gode som de senere modellene. Den nåværende 718 Boxster er veldig dyr, men den kommer ikke med 6-sylindrede motorer for de nedre modellene.

  Er Porsche en superbil

Som sådan er det søte stedet for både verdi og ytelse, de 981 modellene som kommer med 6-sylindrede motorer, er ganske moderne, ser bra ut og er ikke så dyre som sammenlignbare 718-modeller. Videre er 981 også en pålitelig bil som gjør den enda bedre.

Hvilken Porsche Boxster-generasjon er verst?

Den første generasjonen 986 Boxster er hendene ned den verste Boxster-modellen som noen gang har sett dagens lys av noen få forskjellige grunner. For det første kom 986 med mange problemer fra fabrikken som var så alvorlig at Porsche nesten avviklet bilen helt. For det andre er 986 snart 30 år gammel, selv om det ikke er en klassiker.

Sjansen er stor for at det aldri vil bli en klassiker fordi ingen er så imponert over 986. Det er også derfor man kan få 986 for dumme lave priser.

Er Porsche 911 bedre enn Porsche Boxster?

Porsche 911 er den bedre bilen fordi den tilbyr mer av alt. Noen foretrekker faktisk dedikerte Porsche Boxster / Cayman-modeller som GT4, GTS, Boxster Spyder og GT4 RS fremfor selv de mest dedikerte 911-modellene som GT3, GT3 RS eller til og med GT2 RS.

Det er noe veldig spesielt med det midtmonterte motoroppsettet i Boxster, men det er rett og slett ikke nok til å slå 911 som bare er en av, om ikke den beste sportsbilen i bilindustriens historie.

Er Porsche Boxster verdt det i 2022?

Porsche 718 Boxster er en utmerket luksus sportsbil. Denne roadsteren har den mest drivende appellen til enhver bil i sin klasse takket være sine kraftige motorer, blemmer akselerasjon og smidig håndtering. Interiøret er mer i kategorien «fin».

Er Boxster en fattig manns Porsche?

Nei, Boxster er ikke en fattig manns Porsche. Det er bare en annen type Porsche. Boxster er et godt valg for de som ønsker en morsom sportsbil til en rimelig pris.

Hva er galt med Porsche Boxster 986?

Den gode nyheten om Boxster 986 pålitelighet er at den har en MoT pass rate 78% som er godt over gjennomsnittet for biler i denne alderen. Mindre hodelyktfeil og slitte dekk er de vanligste årsakene til feil. Det er mange ting som kan gå galt med Boxster 966, og de kan være dyre.

Er en Boxster en ekte Porsche?

Ja, Boxster er sikkert en ekte Porsche. Porsche Boxster og Cayman midtmotor to-seters sportsbiler er produsert av Porsche og markedsført over fire generasjoner. De ble laget som en 2-dørs 2-seters roadster (Boxster), og som en 3-dørs 2-seters kupé (Cayman).

Er en Boxster en jentebil?

Vi ble stilt spørsmålet: Er Porsche Boxster en «kyllingbil»? Noen mente det var rettet mot kvinnelige sjåfører. Andre, inkludert meg, hevdet at det ikke var det. Stemmene ble splittet etter at ingen sa entydig: «Nei, denne bilen er ikke et kyllingkjøretøy.»

Hvilket år er Porsche Boxster den mest pålitelige?

Porsche Boxster ble først utgitt i 1996. Det hadde problemer de neste årene, som alle nye kjøretøyopplevelser. Etter noen redesign fant Porsche sin søte plass i 2012, som var det beste året for Porsche Boxster.

Blir det en klassiker?

Porsche Boxster, til tross for sin tilsynelatende upopularitet, vil være en klassisk bil på grunn av sin eksepsjonelle håndtering og brukervennlighet. Den unike plassen i Porsches tidligere historie vil også gjøre den til en klassisk bil. Porsche har allerede erklært at Boxster er en «morgendagens klassiske bil».

Er Porsche Boxster S kul?

Boxster er en liten, velbalansert to-seters kupé som håndterer godt og ser bra ut med toppen ned. Boxster er enkel å kjøre, parkere og nyte. Selv om kjørekvaliteten og håndteringen har blitt bedre med hver versjon, er Boxsters originale design fortsatt smidig og morsom.

Kan du få plass til et sett golfklubber i en Porsche Boxster?

Ha det gøy på Porsche Boxster og ikke vær redd for å ta med golfklubbene dine. Du vil fortsatt være i stand til å bære golfbagen og klubben din, selv om vi vil anbefale poser med smalere baser.

  Skal jeg kjøpe en Porsche Cayman?

Er det en god daglig sjåfør?

Porsches Boxster-modell er kanskje ikke den dyreste eller mest ettertraktede sportsbilen på markedet, men som moderne kupéer vi alle kjenner og elsker, er Boxster det perfekte eksempelet på en pålitelig og stilig sportsbil som også er flott for daglig kjøring.

Hva er forskjellen mellom en Porsche Boxster og en Porsche Boxster S?

Porsche 718 Boxster S tilbyr mer ytelse og en sterkere motor. Den starter på $71,400 MSRP. 718 Boxster S-funksjonene og spesifikasjonene inkluderer alle 718 Boxster-funksjoner pluss en 5L turboladet Boxer 4-sylinder som produserer 350 HK.

Hvilket år har Porsche Boxsters IMS-problemer?

Boxster-, Cayman- eller 911-kjøretøy produsert mellom 2006 og 2008 har en IMS som ikke kan vedlikeholdes. Det anbefales at du fjerner fetttetningen slik at oljen kan smøre lagrene på riktig måte.

På hvilken kjørelengde har Porsches problemer?

Porsche-biler vil vare i opptil 250.000 miles. Den gjennomsnittlige bilens forventede levetid er avhengig av mange faktorer, inkludert kjørevaner og servicehistorikk. Porsche er et kjent merke for sin holdbarhet, og bilene holdes i god stand i mange år etter at de er kjøpt.

Er Porsche Boxster en superbil?

Det er bare noen få 911-modeller som kan betraktes som superbiler. Selv om Boxster/Cayman-plattformen fra Porsche er den ultimate sportsbilplattformen, mangler den den eksotismen som er nødvendig for å bli betraktet som en superbil. I motsetning til populære tro biler som Porsche 918 eller Carrera GT er ikke bare sportsbiler.

Hvorfor avskriver Porsches så mye?

Porsches er dyrere å vedlikeholde enn andre modeller, noe som får nye modeller til å sette pris på raskere enn vanlig. Også bruktbilkjøpere vil ikke bruke for mye på gamle luksusbiler, så etterspørselen etter disse bilene forblir lav.

Hva er bedre Mercedes eller Porsche?

Pålitelighetsindeksen rangerer Porsche som nummer to blant luksusbilprodusentene, mens Mercedes er nummer 31. Mercedes’ pålitelighet er under gjennomsnittet, mens Porsches pålitelighet overstiger Mercedes’ pålitelighet. Porsche kan oppnå et nivå som få andre bilprodusenter kan matche.

Hva er den fineste Porsche?

 • Porsche 356.
 • Porsche 911 2,7 Carrera RS.
 • Porsche 930 Turbo.
 • Porsche 959.
 • Porsche 911 GT1
 • Porsche Carrera GT.
 • Porsche 918 Spyder.
 • Porsche Taycan.

Hvor pålitelig er en Boxster fra 1999?

1999 Porsche Boxster Pålitelighet vurdering er 2.0 ut 5 Den rangerer 32nd av 32 på tvers av alle merker.

Hva er en Porsche Boxster T?

Boxster T er den ultimate bilen som er grunnleggende. Dette Porsche 718-kabinettet er en kraftig ytelsesbil som ikke fokuserer på hastighet eller kraft, men heller viser den iboende glansen og kraften til Porsche Boxster T.

Når skiftet Porsche Boxster kropp?

Den andre generasjonen av Boxster ble oppdatert med ny teknologi og økt kraft i 2008. Andre generasjon Boxster S hadde nesten samme effekt som den forrige Boxster S. Verden trakk seg fortsatt tilbake etter den økonomiske krisen i 2008. Porsche klarte å få Boxster til å se bra ut med ansiktsløftningen.

Kan en stor fyr passe inn i en Porsche Boxster?

Hvis du velger manuelle seter (som er litt lavere), bør du ha det bra. Jeg er 6’3 » høy og 270lbs, og min 987 BS har power seats passer meg godt. Også 981 er litt større.

Har Porsche oppvarmede seter?

Standard oppvarmede seter i første rad av 2021 Porsche Cayenne har blitt erstattet av en med minneskum. Bakre rad har imidlertid et alternativ for å ha oppvarmede seter. Porsche Cayenne interiøret i 2021 har fire-sone klimakontroll, som regulerer temperaturen.

Er Porsche Boxster vannkjølt?

M96 er en vannkjølt horisontalt motsatt («flat») sekssylindret motor som driver 986 Boxster. Det var Porsches første ikke-front-vannkjølte vannkjølte motor. Den er plassert midtmotor i Boxster mens den er i 911.

Hvordan fjerner du et Porsche Boxster-ratt?

 1. Koble batteriet fra dekkterminalen.
 2. Ta ut førerens kollisjonspute. For å gjøre dette, bruk en skrutrekker for å løsne festeskruene for intern Torx T30.
 3. Fjern sekskantmutteren fra bolten og fest fjærskiven.
 4. For å komme til rett frem-posisjon, drei hjulene.
  Vanlige problemer med Porsche Boxster

Hvordan bytter du ratt på en Porsche?

Video: Porsche Ratt Oppgradering og Ettermontering DIY

Hvor stor er en drivstofftank på en Porsche Boxster?

Porsche Boxster har en 64-liters drivstofftankkapasitet. Porsche Boxter, en futuristisk sportsbil fra luksusbilprodusenten, er utstyrt med en beskjeden stor drivstofftankkapasitet, 64 liter.

Er Porsche-motorer direkte injeksjon?

I 2007 ble Porsche med i det økende antallet bilprodusenter som bruker direkte injeksjon for å drive bensinmotorene sine. – Porsche AG’s Cayenne crossover/nyttekjøretøy er tilbake i ’08 etter å ha måttet hoppe over et modellår. Den har nylig reviderte kraftverk som har den mest avanserte teknologien for bensinmotorer, direkte injeksjon.

Er direkte injeksjon bedre enn drivstoffinnsprøyting?

Direkte injeksjon øker forbrenningseffektiviteten, drivstofføkonomien og reduserer utslippene. Begge systemene bruker elektronisk drivstoffinnsprøyting for å injisere drivstoff i motoren. Forskjellen ligger i hvor drivstoffet sprøytes.

Hva er Porsche DFI?

Porsche introduserte sin DFI (Direct Fuel Injection), et fullstendig redesignet inntakssystem som ble designet for å forbedre ytelse, drivstofforbruk og utslipp. Det optimaliserer luftbrenselblandingen direkte i forbrenningskammeret.

Hva er ulempene med å bruke direkte drivstoffinnsprøyting?

Plakk kan bygge seg opp i arteriene dine og redusere blodstrømmen. Dette kan forårsake hjerteinfarkt. Karbonoppbygging på bilens inntaksventiler kan også redusere drivstoffstrømmen og forårsake motorsvikt. Direkte drivstoffinnsprøyting kan forårsake karbonfylling av motoren og blokkering av drivstoffsystemet. Dette er det største problemet.

Video: Porsche Boxster luftinntak mod

Hva gjør Porsche aktiv suspensjonshåndtering?

PASM er en elektronisk dempingskontrollenhet. Basert på kjørestil og veiforhold justerer den hvert hjuls dempingskraft kontinuerlig. Dette reduserer kjøretøyets kroppsbevegelse, og forbedrer komforten for alle fire passasjerene.

Hva er Porsche VarioCam pluss?

VarioCam Plus øker løfte- og forsinkelsesventilens timing for å forbedre kaldstartresponsen. For å bidra til å redusere drivstofforbruket og utslippene senkes ventilløftet og timingen ved middels omdreininger og med lav belastning. Heisen økes og timingen avansert for å maksimere kraft og dreiemoment.

Er anti-roll barer verdt det?

For racing og veiytelse er anti-roll bar en «god» ting. Det er ingen ulemper med det. Den eneste begrensningen på hvor stiv du er i stand til å gå er den samme som begrensningene for hvor stiv fjæring fjærer av bilen din.

Er Porsche Boxster rask?

Akselerasjonsytelse: Porsche hevder at Boxster og Boxster T er i stand til å sprinte fra null til 60 mph ved 4,9 til 4,5 sekunder, avhengig av overføringen.

Er en Porsche Boxster morsom å kjøre?

Selv om Boxster har en mindre og kraftigere motor, betyr ikke dette at det er mindre morsomt eller tregere å kjøre i det virkelige liv. Faktisk er motoren i stand til å generere all kraften du trenger, slik at du kan nyte motoren så lenge du vil og fortsatt ha samme moro som en 911.

Video: Topp 5 Boxster 986 ytelsesmods

Forbedret ytelse:

Hva er Porsche dreiemoment vectoring?

Hvordan fungerer Porsche Dreiemoment Vectoring? PTV fungerer sammen med bakre differensiallåsesystem ved intelligent å stoppe bakhjulene når det er nødvendig. Denne funksjonen bruker moderat bremsetrykk inne i bakhjulet for å tillate tett svinging.

Hvordan fungerer elektronisk spjeldkontroll?

Elektronisk dempingskontrollsystem: Basert på informasjonen som mottas fra akseleratorsensorene på hjulene og kroppen, beregner den elektroniske kontrollenheten hvordan spjeldinnstillingene justeres. Den justerer dempingen i henhold til bilens hastighet så vel som veibanen.

Kommer Porsche Boxster i bruk manuelt?

Manuelle girkasser finnes på 718- og 911-baserte modeller. 6-trinns manuell girkasse vil være tilgjengelig på Boxster- og 718 Cayman-modeller.

Kan du sette et barnesete i en Porsche Boxster?

Video: Porsche Cayman/Boxster Baby Car Seat

https://youtu.be/Y4z8eANqKpA

Kan du legge til parkeringssensorer bak i en bil?

Kan jeg legge til parkeringssensorer i bilen min? Det er mulig å legge til parkeringssensorer i bilen din ved hjelp av smarte metoder fra mange produsenter.

Andre ting å være klar over:

Komfortorientert servostyring

Gjeldende veiforhold

Blinde flekker

Maksimal belastning

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter