Hva er den raskeste måten å beskytte en bil mot hagl?

Naturen gjør hva naturen ønsker, og som sådan kan tornadoer, orkaner, jordskjelv og hagl håndtere betydelige mengder skade på biler, bygninger, avlinger og hva ikke. Men hvis du tar vare på bilen din riktig, kan noen av disse unngås.

En fin måte å holde bilen trygg fra elementene er å investere i overbygd parkering. Hagl er mer enn i stand til å bryte vinduer og ødelegge maling, men hvis du parkerer inne i en garasje, er du helt trygg mot en haglstorm.

Hvis du ikke har tilgang til en personlig garasjeparkeringsplass, kan du alltid finne midlertidig ly inne på en parkeringsplass på et kjøpesenter, men sørg for at du gjør det før stormen treffer.  Midlertidig lagring av bilen under alle typer deksel er en god ide.

Et dedikert bildeksel eller til og med et teppe bør være din siste utvei hvis du ikke har tid til å gjøre noen av de nevnte metodene. I tillegg til disse, sørg for at du får spesielle forsikringsdekninger som inkluderer haglstormskader   og andre værrelaterte  skader.

Overbygd personlig parkering – Den aller beste måten å holde bilen trygg på

Noen ganger kan haglstormer være skremmende. De kan vises ut av ingensteds, og de kan vokse opp til å være 6-8 tommer i diameter. Som sådan er det alltid best å unngå dem uansett størrelse eller varighet, fordi du aldri vet hva som virkelig kommer før det til slutt  gjør det.

Derfor synes overbygd parkering å være det best mulige alternativet å velge når slike værforhold dannes. Enten det er din egen lille personlige garasje som en del av eiendommen din eller et stort parkeringshus med flere etasjer, bør begge disse lett forbli intakte under en haglstorm.

  Hvordan bestemmer jeg hvilken bil jeg skal kjøpe?

Det er alltid en god idé å investere i parkering overbygd fordi den holder bilen trygg mot alle værelementene, men den beskytter også mot biltyverier. Hvis området ditt er kjent for å få mange haglstormer i løpet av året, er detenda mer tilrådelig ågjøre det.

Overbygd parkering er den aller beste måten å holde bilen ren, trygg,  og alltid lett tilgjengelig når du trenger å gå hvor som helst. Bruktmarkedetverdsetter også garasjebiler mye mer sammenlignet med gateparkerte biler.

Midlertidig ly – Bensinstasjoner, undergangerog parkeringshus

Hvis du ikke har tilgang til en personlig overbygd parkeringsplass, bør du ta bilen din til nærmeste mulige midlertidige ly. Dette kan godt være den raskeste måten å beskytte bilen din mot en haglstorm hvis du bor i et urbant miljø, og det er mange potensielle tilfluktsrom  i nærheten.

En av de mest populære er  en  kjøpesentergarasje som lett kan gi ly for dusinvis om ikke hundrevis av biler, bare sørg for at den aktuelle garasjen faktisk åpnes. Foruten kjøpesentergarasjer er bensinstasjoner overalt, og de er nesten alltid dekket.

Under en stor haglstorm kan bensinstasjoner bli overfylt på et øyeblikk, så sørg for å gå til din nærmeste så snart som mulig.  Et annet flott alternativ er å finne en undergang, eller til og med en overgang hvis mulig.

Uansett hvor du bestemmer deg for å ta bilen din, må du sørge for at alle de andre sikkerhetsaspektene også er anstendige. Underganger er utsatt for ran og biltyveri, så ikke parker bilen i en svakt opplyst og bortgjemt undergang.

  Beste elbiler for høye personer

Dedikerte bildeksler og tepper – siste utvei

Den raskeste måten å beskytte bilen din mot haglstorm er å dekke den med et dedikert bildeksel som er i stand til å motstå haglstormer. Dette er ikke dine typiske innendørs bildeksler, de er mye tykkere og de skal dekke hele bilen din.

Videre bør disse også være i stand til å motstå kraftig vind som kan oppstå under en haglstorm. Hvis du bruker et vanlig bildeksel, kan vinden enkelt rive av dekselet og eksponere bilen helt for elementene.

Et vanlig teppe kan også brukes i en klemme, men sørg for at du teiper  teppet til bilen. Dette kan etterlate limmerker på bilen din som i teorien kan skade malingen din. Hvis du rengjør restene med dedikerte limrester, kan du unngå det.

Delen Vanlige spørsmål

Er det verdt å få en omfattende forsikringspolise som dekker værskader?

Det avhenger av hvor du bor, den aktuelle bilen,  og selve forsikringspolisen. Billigere, allerede skadede biler dekkes ikke ofte med slike forsikringer av åpenbare grunner. På den annen side, hvis du kjører en nyere bil, er det en god ide å velge en slik politikk.

Den viktigste avgjørende faktoren er stedet du bor. Hvis du sjelden noen gang støter på haglstormer eller andre ekstreme værforhold, kan det å velge en slik politikk være unnecesary.  Especially så hvis du eier en overbygd personlig parkeringsplass.

  Beste bil for kneproblemer

Hva skal jeg gjøre før en storm sparker?

Hold bilen i gang når som helst. Du vet aldri hva som kan skje når en storm treffer, og hvis du ikke har noe drivstoff i bilen din, kan det være et stort problem. Forsikre deg om at alle bilvinduene dine er forseglet, og prøv å ta bilen din et trygt sted.

Deter best å alltid ha de riktige forsikringsdekningene uansett hva som skjer, og dette er svært avhengig av området du bor i. Gå videre og undersøk alle de regelmessig forekommende ekstreme værforholdene og prøv å skreddersy forsikringspolisen din i henhold til det.

Hva skjer hvis jeg lar bilen stå ute under en haglstorm?

Noen ganger kan du ikke gjøre noe annet enn å la bilen stå der ute helt utsatt. Oftere enn ikke vil det ikke oppstå noen betydelig skade. Hvis haglstormen er litt mer intens, kan det hende du ser på ødelagte eller til og med knuste vinduer.

Karosseriskader oppstår ekstremt sjelden fordi det tar ganske mye kraft å skade metallet. Et annet stort problem med slike stormer er vinden fordi det er  mye flygende rusk rundt, og disse kan skade karosseriet noen ganger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter