Hvorfor har alle biler samme farge

Så mye som 80% av bilene i disse dager er malt i såkalte »akromatiske» farger. Akromatiske farger avgir vanligvis forskjellige nyanser av hvitt, svart, grått eller sølv, noe som betyr at disse fargene ikke er så fargerike.

Dette er fordi de fleste har en tendens til å velge denne typen farger , da de fungerer gunstig for videresalgsverdien. Forhandlere er også opptatt av å velge lignende farger fordi de heller vil lagre disse nyanser og fargetoner, i stedet for å lagre uvanlige og upopulære fargetoner.

Men selv om statistikken har en tendens til å antyde at alle biler enten er svarte, hvite, sølv  eller grå, er sannheten at det er ganske mye mer nyanser og variasjoner.  Hvite er ikke så hvite, de blandes vanligvis med forskjellige andre nyanser for å oppleve som mer luksuriøse eller futuristiske.

Det er den samme historien med alle andre farger, spesielt svart. Mange bilprodusenter tilbyr i disse dager dusinvis av »svarte», men disse fargene har en tendens til å skifte fra lysere til mørkere avhengig av lyskilden.  De spenner ofte fra mørk eller midnattsblå, mørk murstein rød, mørk smaragdgrønn og lignende.

Videresalgsfarger – Sikreste og mest populære farger

Favorite farge er en subjektiv mening, og det er et faktum. Vær det som mulig, folk har en tendens til å kjøpe visse gjenstander i favorittfargene sine, men når det gjelder biler, hus og andre ganske dyre gjenstander, har de en tendens til å gå for et tryggere alternativ for ikke å skade videresalgsverdien.

Dette er ikke bare reservert for rimelige eller økonomibiler, dette gjelder for hele bilindustrien generelt. Kanskje noen få ekstremt begrenset opplag high-end luksusbiler er noen ganger malt i mer dristige og abstentions farger, men these er ganske et unntak i de fleste tilfeller.

  Hvilken bil er best for fjellet?

Ifølge noen få forskjellige kilder var så mye som 26% av bilene som ble solgt i 2021 hvite. Svarte biler tar opp 19% av alle biler som selges i 2021, og det gjør også grå biler. Sølv er den fjerde mest populære fargen, da 12% av alle biler som selges i 2021 er malt i sølvfarger.

 

Kromatiske farger – Mest populære alternativer

Som nevnt tidligere er kromatiske farger ikke så populære, men det er noen få bemerkelsesverdige unntak. De mest populære kromatiske bilmalingsalternativene er blå, da 10% av alle biler som selges i 2021 er malt i blått, etterfulgt av rødt med 9% av bilene.

Green gjør sakte men jevnt og trutt et comeback og er nå den tredje mest populære kromatiske bilfargen, da 2-4% av alle biler som selges i 2021 er malt grønne. Det er verdt å si at det er mange forskjellige nyanser av disse fargene, men alle er først og fremst blå, rød eller grønn.

Lyse og punchy farger er for det meste forbundet med eksotiske superbiler eller sære utseende byen kompakte biler som disse ofte er pitched mot mer dristige og ungdommelige kunder. Luksusbiler er nesten aldri malt i lyse og dristige farger.

Minst populære bilmalingstyper og farger

Det er mange forskjellige malings- og malingsteknikker der ute, og noen av dem er mer populære enn andre. Det er verdt å si at gull, lilla og gult er de minst populære bilmalingsalternativene i USA med et langskudd så mindre enn 0,1-0-3% av folk som noen gang velger dem.

  Hva er de enkleste bilene å jobbe med?

Perle, fargeskiftende malingstyper er de minst populære malingstypene etterfulgt av skinnende kromfarger.  Metalliske og flate farger er de mest populære, og de aller fleste biler i disse dager er enten en av disse to.  Sateng/ frosne / matte farger blir stadig mer populære i ytelsesbilverdenen.

Det er ganske åpenbart hvorfor noen ikke vil male en Honda Civic i gull eller lilla fordi det definitivt kommer til å være utfordrende å selge en slik bil.  Foruten dristige og lyse interiørfarger, er det verdt å nevne at lyse interiørfarger også er ganske avskrekkende for de fleste.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken interiørfarge skal jeg gå for?

Den generelle tommelfingerregelen er at du alltid velger farger du foretrekker. Imidlertid har det å velge lysere eller mørkere farger sine opp- og nedturer. Hvis du velger det mest populære alternativet som er svart, vil interiøret se nyere ut lenger hvis du ikke bruker noen spesifikke rengjørings- og vedlikeholdsløsninger, men det vil få hytta til å føles mer klaustrofobisk, da det ikke avgir noe lys.

Vær det som mulig, verdimessig, det er den å gå for.  Hvis du velger en lysere farge som hvit, vil setene dine være et mareritt for å holde seg rene, noe som vil skade videresalgsverdien. Et fargerikt interiør gir imidlertid mer lys inne i hytta, noe som gjør at interiøret føles mye lysere og romslig.

Er det noen lignende »videresalg» bilalternativer jeg bør gå for hvis jeg vil ha maksimal videresalgsverdi?

 

To får mest mulig verdi ut av bilen din når det er på tide å selge den, det er alltid best å gå for biler som i det minste er moderat godt utstyrt. Biler med lav spesifikasjon uten noen viktige utstyrsdeler avskrives vanligvis enda raskere fordi ingen ønsker å kjøpe en dyr bil som ikke kommer med dobbel sone A / C for eksempel.

  Beste sportsbil for en første bil

Videre er det bedre å velge felger i regelmessig størrelse og hoppe over å kjøpe 19 tommer + hjul hvis bilen ikke kommer som standard med dem.  Dessuten velger du en trygg interiørfarge som kan utheves med lysere farger. Viktigst av alt, sjekk alltid alternativene »essensiell»

Hvilke interiør- og eksteriøralternativer er avgjørende for god videresalgsverdi?

Det avhenger av den aktuelle bilen, men en  slik filosofi gjelder vanligvis for alle biler, uansett verdi. Som sådan, velg alltid multi-zone A / C, cruise control, et ryggekamera, parkeringssensorer, HUD hvis mulig.  Automatgirbiler er også mye mer populære enn manualer, noe som betyr at du vil selge en automatisk raskere.

I tillegg til disse er det mange forskjellige »essential» alternativer avhengig av den aktuelle bilen. For eksempel bør du aldri kjøpe en Rolls Royce uten den stirrende headlineren på samme måte som du ikke bør kjøpe en Porsche 911 uten en Sports Chrono-pakke, en superbil uten et front-end hydraulisk løftesystem, eller en SUV uten et AWD-system.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter