Hva er forskjellen mellom AMG og vanlig Mercedes?

En Mercedes AMG er en sportier, kraftigere, bedre-utstyrt version av de vanlige Mercedes-modellene. En AMG-modell er vanligvis betydelig dyrere, men  bare  AMG-pakken består av en rekke oppgraderinger til stylingen og drivlinjen som lett rettferdiggjør prisen.

I dag fungerer AMG som en intern tuning avdeling for Mercedes, men AMG startet først som en uunnværligent engineering selskap som spesialiserer seg på å gjøre biler raskere og mer atletisk. AMG-biler bruker også høyere-sluttmaterialer som karbonfiber for mange innvendige og utvendige deler.

AMG biler tilbyr også mange eksklusive AMG-alternativer som ikke kan kjøpes med vanlige Mercedes-modeller som spesielle sportsseter, Alcantara ratt, spesielle fire-hjul-stasjonen systemer, karbon-keramiske bremser, AMG eksklusive utvendige farger.

Prisforskjell AMG vs »vanlig» Mercedes

En AMG sportspakke kan være likepedmed mange vanlige Mercedes-modeller, men denne pakken  består bare av noen få kosmetiske innslag her og der, og kanskje noen suspensjonsoppgraderinger, men dette er ikke nok hvis du vil ha en full-on AMG-opplevelse.

For eksempel koster 2021 Mercedes E450 sedan $ 62K, og den tilbyr en 3.0-liters inline 6 turbo med 362hp, og en 0-60 tid på 4.9 sekunder. Disse tallene er ganske fruktige, og bare noen få individer vil ha noe nesten dobbelt så kraftig som E450.

For de som gjør det, er 2021 E63 AMG S $ 107k sedan å kjøpe. E63 leveres med en håndlaget 4,0-liters BiTurbo V8somskyver ut 603hp. E63 er i stand til å sprinte 0-60 på forbløffende 3 sekunder død.

Prisforskjellen mellom en vanlig Merc og en AMG er alltid ganske stor. En Mercedes GLE 580 koster rundt $ 79k, og GLE 63 AMG S-modellen koster $ 113k basispris. Andrehåndsmarkedspriser er også langt forskjellige mellom en vanlig og en AMG-modell.

  Hva er forskjellen mellom en Mercedes E300 og en E350?

Design, styling, utstyrsforskjell AMG vs »vanlig» Mercedes

Som nevnt tidligere skiller AMG-modeller seg ganske substantially  fra  vanlige Mercedes-modeller. Og det er å forvente gitt prisforskjellene mellom de to. Men AMG-avdelingen tar seg god tid når man designer AMG-varianter, fordi mange av utvendige paneler er AMG-spesifikke, og ikke passer til en vanlig Mercedes.

AMG-modeller får eksklusive malingsjobber, spesielle karosserisett som er designet for å gi bedre kjøling og aerodynamiske egenskaper. De har vanligvis bredere åpninger for luften å  passere gjennom, og mange ekstra ventiler som ikke finnes i mer vanlige Mercedes-modeller.

AMG-modeller er også kjent for utstrakt bruk av karbonfibermaterialer for mange deler av utsiden og interiøret. Videre er AMG utstyrt med massevis av eksklusive AMG-alternativer som ikke kan spesifiseres på en vanlig Mercedes-modell.

For eksempel. Det vekslingsbare4MATIC+firehjulsdriftsystemet som  kan  svingech fra to-hjulet stasjonen inn i firehjulsdrift er ikke tilgjengelig på vanlige Mercedes modeller. Spesielle AMG eksos, seter, ratt, dekorasjon materialer, maling, suspensjon oppsett, hjul, dekaler kan ikke kjøpes på ikke-AMG modeller.

Ytelsesforskjell AMG vs »vanlig» Mercedes

Den største forskjellen mellom AMG og ikke-AMG-modeller er ytelsen, da noen AMG-modeller noen ganger er dobbelt så kraftige som en vanlig ikke-AMG-variant. AMG kjøretøy er satt opp for ytelse kjøring, og de gjør kompromiss på komfort for å oppnå en utrolig atletisk kjøreopplevelse.

AMG-modeller tilbyr vanligvis 350-720 hestekrefter avhengig av modell, og se-tallene er vanskelige å komme med på ikke-AMG-modeller. Noen AMG-er er i stand til å treffe 200 mph, sprint 0-60 i 3 sekunder regionen. Mange av dem er også betydelig lettere sammenlignet med vanlige Mercedes-modeller.

  Hvilke Mercedes-modeller er kupéer?

AMG-er er ikke laget for kjørekomfort, da de fleste av AMG tilbyr fjæringsoppsett som er ganske stive selv i komfortinnstillinger. Mercedes besluttet at AMG-avdelingen skal prioritere ytelse, og kun perfellermance. Noen av de »mindre» AMG 35, AMG 45, AMG 53-modellene er litt mindre kompromittert når det gjelder komfort.

Delen Vanlige spørsmål

Er AMG-modeller dyrere å forsikre og vedlikeholde?

AMG-er er dyrere å kjøpe, vedlikeholde og forsikre sammenlignet med vanlige Mercedes-modeller. AMG-er anses som mer risikable sammenlignet med vanlige Mercedes-modeller because av utgangseffektene og prioritiz-asjonenav perfellermance over alt annet.

AMG-er krever spesialutstyr for diagnostisering, problemdeteksjon, og mange av systemene i AMG-er er ikke kompatible med vanlige Mercedes-modeller, noe som ytterligere øker vedlikeholdsprisene til AMG-modeller.

Hvilken er bedre, Audi RS, BMW M eller AMG?

Audi RS Sport divisjon og BMW Motorsport (M) divisjonen er basically det samme som    AMG. Alle dissetilbyr interne tuningbehandlinger til vanlige Audi-, BMW-  og Mercedes-modeller. BMWs er vanligvis de som tilbyr den raciest følelsen av dem alle.

AMG-er er vanligvis hooligan’sbiler som de tilbyr fantastisk dekk slakting evne dvses. Audi RS-modeller er noe nedkjølt, de er ikke så »i ansiktet’som AMG’s er, heller ikke de er så racey som BMWs M biler er. Audi’s er ikke så morsomme å kjøre, men de er mer komfortable, mer lik vanlige Audi-modeller.

 Hva er den beste AMG-motoren gjennom tidene?

Mange AMG-modeller er kjent av mange grunner, men motoren er vanligvis den skinnende stjernen i et hvilket som helst AMG-kjøretøy. AMG-motorer er håndbygde, og de tilbyr den høyeste produksjonen per liter i nesten hele bilindustrien, akkurat som motoren som finnes i AMG A45, 420 hestekrefter 2,0-liters 4-sylindret.

  Jaguar mot Mercedes: Pålitelighet

Å velge det beste av det beste er ikke lett, spesielt fordi AMG er i et langvarig partnerskap med Pagani, somconsi er tsut av å tilby V12-motorer for multi-million dollarhypercar company. Videre  jobber Mercedes også med Aston Martin av samme grunn.

Men det beste må være 6,2-liters naturally aspirated V8 funnet i C63 AMG BS, blant mangeandre modeller. 6.2 hadde en tøff start da mange eiere rapporterte en rekke forskjellige problemer, men etter hvert som tiden gikk, klarte Mercedes å løse dem, og denne motoren vil for alltid bli husket som en av de største.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter