Hva slags bil kjørte Columbo

Colomboer  et amerikansk drama-TV-show om en  ekssentrisk  LAPD-drapsetterforsker ved navn Columbo. Dette TV-showet er høyt rost for praktisk talt å oppfinne den omvendte detektivhistorien der en gjerningsmann blir vist committing en forbrytelse tidligi episoden, og resten av episoden dreier seg om Colombo å finne ut av det.

Colombo er en  hardtarbeidende, dedikert drapsetterforsker med blå krage kjent for sine skarpe metoder og et par umiskjennelige Colombo-varemerker som    ‘bareen ting til»  catchphrase, uforutsigbar og upretensiøs oppførsel, og en sigar.

Imidlertid virker det som beige frakk  og likequal  neo-noir  Peugoeut  403 er varemerkene vi er mest interessert i. Den legendariske catchphrase er mest sannsynlig det definerende Colombo-varemerket, men Peugeot 403 er absolutt den mest interessante.

Peugeot 403 var den første Peugeot-modellen i historien som oversteg ‘enmillion solgte enheter»-merket. Produksjonen av 403 startet i mai 1955 og varte til oktober 1966. I løpet av denne tiden ble 403 tilbudt enten som sedan, kabriolet, eiendomeller  til og med henting.

Hvorfor kjørte Colombo Peugeot 403?

Colombo var ikke din gjennomsnittlige TV-detektiv, han var annerledes. Han henga seg ikke til fancy og dyre dresser,biler  eller klokker. Han var ikke en Gud blant menn, han var bare et menneske, et menneske med en utrolig deduktiv hjerne og en ganske slitt-ut fedora.

Som sådan cruiset Colombo ikke rundt i en rød Ferrari eller en biff-opp Pontiac, og han likte heller ikke å være midtscenen. Han var utrolig upretensiøs, og noen ganger  ble han selv forveksletmed    en synder. Uansett hva, klarte han alltid å finne den rette skyldige, og han var alltid sikker på  det.

  Ti biler du ikke bør kjøpe nytt (kjøp dem brukt i stedet)

HanPeugeot403 passer til Colombo som en hanske. Ryktet sier at skuespilleren som portretterte Colombo (Peter Falk) valgte 403 personlig etter at han så det i studioparken. Hvis du ser nærmere på beige frakk og slitt fedora, Peugeot 403 synes å være en perfekt match for Colombo.

Colombo var en merkelig-ser detektiv iført rare-ser klær mens du kjøreren merkelig-ser bil, og det var poenget.  Som sådan, stilistisk,er Peugeot 403 spot on. Å gjenskape noen som Colombo eller Peugeot 403 er nesten umulig, og forhåpentligvis vil ingen prøve å gjøre det.

Peugoet 403 – Den merkelige bilen

Selv om Peugeot 403 så bra ut som en politidetektivbil, fungerte den ikke  som  en. For en flekk av kontekst, den 403 hadde en topphastighet på bare rundt 80MPH eller thereabouts. 0-60 mph var rett og slett deprimerende på mer enn 20 sekunder. I dag er disse ytelsestallene enda verre.

En enda større raritet er det faktum at en amerikaner kjørte en Peugeot  som  Peugeot var ikke et merke som ofte var forbundet med   USA på den tiden fordi franske biler ble laget for franskmenn. Som sådan var de kompakte ogdrivstoffeffektive, og det var ganske dårligere sammenlignet med en  stor  V8-bil fra 1960-tallet  .

403 ble designet av ingen ringere enn Pininfarina, et designfirma som er ansvarlig for å designe noen av de mest autiful biler noensinne å værenåde jorden. Pininfarina  var mest kjent på grunn av tiårig Ferrari-partnerskap som tok slutt for noen år siden.

403 brukte en 1290cc rett 4-sylindret motor som er i stand til 65hp og 75 lb-ft av dreiemoment. Slike maktfigurer var  misfornøyde  da, og det er de fortsatt nå. Denne uhyrlige motoren ble paret til en 4-trinns manuell synchromesh-girkasse som kjørte bakhjulene.

  Hvilken liten bil er best for kuperte områder?

Kjente biler i TV-serier og filmer – hva betyr det for bilen?

Et sterkt merkevarebilde er noe nesten alle merker der ute ønsker å oppnå. Tilbake i 1969 landet en fyr som heter Buzz Aldrin på månens overflate iført en ganske upretensiøs Omega-kronometertidsstykke. Helt siden da har the Omega  Speedmaster  Moonwatch  blitt en av de mest ikoniske timepieces gjennom tidene takket være Buzz Aldrin.

På samme måte som Speedmaster  har formet Omega-klokkemerket, har James Bond Aston Martin DB5 formet arven etter Aston Martin. Folk elsker historie og fantastiske historier, og dette er de som kan bære en betydelig del av merkevareverdi og kundemottak.

For en flekk av kontekst er en Jaguar XKSS en av de mest ikoniske   bilsamlingsbilene  som eksisterer takket være ingen ringere enn Steve McQueen. Det antas at den nåværende verdien av Steve McQueensXKSS er rundt 25 $ millioner, og dette betyr at alle andre lignende Jaguar-biler koster massevis av penger.

Biler, klokker, klesmerker, motorsykler,solbriller  eller andre forbruker- eller stilistiske elementer er verdt mye mer penger hvis de er funksjond i populære TV-serier  eller films. Folk elsker historier og arv fordi de er fulle av følelser, og følelser selger lønnsomt, og de gjør også  underverker for et merke.

 Delen Vanlige spørsmål

Er Peugeot 403 en god bil?

Å svare på dette spørsmålet som en Colombo-fan er ganskeensidigog partisk, heldigvis har jeg aldri sett Colombo. Peugeot 403 er for alle formål en dårlig bil. Det er sakte, svakt, upraktisk og vondt å opprettholde.

  Hva er den beste bilen for transport av kajakker?

Imidlertid kjørte Colombo det, og dette gjør brukervennligheten og raffinementet til 403 irrelevant.

Hva er den mest berømte filmbilen gjennom tidene?

Den mest berømte filmbilen gjennom tidene er utvilsomt Batmobilen, etterfulgt tett av Aston Martin DB-5. Forskjellen mellom  batmobilen  og annenhver filmbil der ute er at Batmobilen ikke akkurat er en sann vei-lovlig bil.

Som sådankanikke Batmobilenkjøpes på samme måte som en DB5-boks. Dette betyr at verdien av DB5 er sterkt forbundet med James Bond-franchisen, og hele verdien av Aston Martin i seg selv skyldes også delvis James Bond-forbindelsen.

 

Hva er den største Peugeot-modellen gjennom tidene?

Peugeot er ikke et merke som vanligvis er forbundet med storhet, men det er et par modeller som har gjort en betydelig innvirkning,ennd Peugeot 403 er absolutt en av dem. Peug eo t 504 fra 1968-1983er sannsynligvis den største Peugeot-modellen gjennom tidene takket være en nydelig motor og stor drivbarhet.

Andre hederlige omtaler går til Peugeot 306, 2005 Peugeot 407 2.7  Coupe og Peugeot 505  fra 1979.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter