Hvilken bil er mest behagelig for lang kjøring?

Idagensdag og alder er det hundrevis av forskjellige modeller der ute som er mer enn i stand til å gi deg et utrolig komfortabelt langdistansecruiser. Sedans i full størrelse er de som immediatekommer til tankene, men en GT er alltid det beste kryss-kontinentale alternativet.

Komfort kan beskrives som en tilstand av fysisk og mental letthet, og begge disse er avgjørende hvis du planlegger å kjøre i lengre perioder. En komfortabel bil må være stille, kraftig, romslig, fullpakket med overlegen  teknologi og sikkerhetsfunksjoner, og tilbyr mange underholdende funksjoner på en lang reise.

Og GT (Grand Tourer) segmentet er bokstavelig talt utviklet for slike kryss-kontinentale reiser. Og det passende navnet Bentley Continental GT / Flying Spur virker som den beste GT der ute takket være utrolige drivlinjealternativer og fantastisk interiørdesign og komfort.

Hvis du vil ha en SUV, er Mercedes Maybach GLS, Bentley Bentayga og Rolls Royce Cullinan de tre mest komfortable SUV-ene på markedet. Hvis du vil ha en rimeligere, men likevel komfortabel sedan, gå for Audi A4 som  den  nylig reviderte A4 tilbyr mange funksjoner for å holde deg underholdt på en lang reise.

Best GT-er  for langdistansekjøring

Ordet GT  betyr bokstavelig talt langavstand, og disse bilene er bygget spesielt for lange internasjonale stasjoner for folk som foretrekker å kjøre i forhold til å fly. Disse bilene er dyre,  raske, romslige, de tilbyr masse veitilstedeværelse, og de får deg til å føle deg som kongelig.

Og ingen annen bil gjør det bedre enn Bentley Continental GT. Du kan velge W12-versjonen hvis  du vil ha den jevneste opplevelsen som mulig, eller for V8-versjonen hvis du verdsetter sportiness og respons over glatthet.

  Er parkeringsassistent verdt det?

Disse Bentleys er utstyrt med materialer av  høykvalitet, 200 mph + topphastigheter, industri-ledende hi-fi lydsystemer, flereveis justerbar oppvarmet, ventilert og massert lenestollignende seter, og et stort lasteområde.

Hvis du vil ha en enda bedre-ser GT, gå for Aston Martin DB11. Hvis du vil ha en rimeligere, men fortsatt tilstrekkelig dyktig GT, gå for BMW 8-serien. Hvis du verdsetter ytelseskjøring, men fortsatt vil ha økte komfortnivåer, er det McLaren GT eller Ferrari GTC4  Lusso  som skal få.

Beste high-end sedans for langdistanse kjøring

Men hvis du verdsetter komfort og bare komfort, og du ikke bryr deg om 0-60mph ganger og 200mph topphastigheter,  eller du foretrekker å være chauffeurdrevet, disse high-end sedans er den aller øverste enden av granely konkurransedyktig luksus sedan markedet.

Og kongen av alle luksusbiler der ute er Rolls Royce Phantom. Fantomet er overlegent i nesten alle tenkelige aspekter, det koster en formue, er lengre enn noen kommersielle kjøretøy, og det gir mer plass enn noen strekk limousiner gjør.

Bentley Flying Spur er en lengre Bentley Continental GT med 2 ekstra dører og vekt på de bakre passasjerene. Andre troverdige alternativer i dette segmentet er også Mercedes Maybach S-Klasse og Rolls Royce Ghost / Bentley Mulsanne.

Alle disse bilene blir ofte chauffeur-kjørt, og dette er mest sannsynlig den mest komfortable måten en person kan reise inne i en bil uansett avstand.

Beste utøvende sedans for langdistanse kjøring

Selv om alle disse nevnte bilene er helt fantastiske, er de altfor dyre, og du kan få 90% av opplevelsen med omtrent %40 av  prisen. Og Mercedes Benz S-klasse, Audi A8, BMW 7-serien, Jaguar XJ, Lexus LS er de som umiddelbart kommer til tankene.

  Hva er den beste 7-seters familiebilen?

Den beste full-size executive sedan forlangdistansekjøring er utvilsomt den nye Mercedes Benz S-klasse som denne legendariske flaggskip sedan tilbyr fantastiskstate-of-the-art teknologi som muliggjør komfort nivåer ingen andre utøvende sedan kan matche.

Audi A8 og BMW 7-serien er imidlertid ikke langt bak, og begge disse bør få en oppdatering om et år eller to. Uansett hvilken av disse 3 tyske sedanene du går for, er nivåene av komfort forbundet med alle disse tre faktisk klasseledende.

Lexus LS og Jaguar XJ er også luksus flaggskip sedans i full størrelse, men disse to er rett og slett ikke på nivået av komfort av sine tyske rivaler. Men hvis du foretrekker styling og klasse av Jaguar eller den utrolige påliteligheten til Lexus, er det lett å velge en av disse fremfor deir tyske konkurrentene.

 Delen Vanlige spørsmål

Er SUV-er bra for langdistansekjøring?

Moderne SUV-er er godeforlangdistansekjøring, men de kan ikke sammenlignes med en sedan. Noen modeller som Mercedes GLS, BMW X7, Rolls Royce Cullinan, Audi Q8, Bentley  Benteyga, Lincoln Navigator er alle imponerende komfortable.

Men hvis du sammenligner dem med deres sedan kolleger  de gjør blek i sammenligning. Dette er for det meste  siden  SUVer ikke er så aerodynamiske som sedans er, og de er støyende takket være en hevet-opp plattform ogbeefier dekk og suspensjon.

Er dagens hatchbacks komfortable for lengre reiser?

Selv om du aldri skulle tro at en hatchbacknoen gang kunne være en imponerende komfortabellangdistanse cruiser, er det noen få hatchbacks der ute for å bevise at du tar feil. Den nye Audi A3 er en fantastisk hatchback med masse punchy motor alternativer  og en anstendig stille hytte som bør holde deg komfortabel og underholdt for en lang reise.

  Hva er de beste sedans for sikkerhet og pålitelighet?

Mercedes Benz A-klasse og BMW 1-serien er heller ikke langt unna, og noen vil til og med antyde at den nye Mk8 VW Golf også er en flottlangdistansecruiser. Raffinementsnivåene til    noen av disse modellene  er så avanserte at de  kan konkurrere med enda noen større og dyrere biler.

Hvilke motorer er mest komfortable for lengre reiser?

Motormessig er en V12 utvilsomt det glatteste og mest avslappendemotoralternativet når det gjelderlangdistansekjøring, men effektivitetsnivåene er ikke så gode sammenlignet med en mindre forskyvning tvungen induksjonsmotor. En dieselmotor er også overlegen en gassmotor for langdistansekjøringi de fleste tilfeller.

Per nå er en elektrisk motor ikke så behagelig for lengre reiser, da den ikke tilbyr noe betydelig utvalg og er enormt underpresterende når det gjelder ladeinfrastruktur og ladehastigheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter