Hvilken Mercedes er diesel?

Mercedes har tilbudt dieselmotorer helt siden selskapet ble født. I dag er dieselmotorer ikke så populære som de pleide å være, og i noenmarkeder  tilbyr Mercedes ikke engang noen dieselmodeller    lenger.

IUSA  har Mercedes sluttet å tilby dieselmotorer bortsett fra Sprinter-varebilen i noen år nå. I Europa er det mange dieselvarianter av moderne Mercedes Benz-modeller, de fleste av dem  bruker  BlueTec  dieselteknologi.

Nesten alle Mercedes-modeller tilbys som diesel i Europa og noen andre markeder, og Mercedes er opptatt av å holde dieselen i live. Noen dieselmotorer som den som finnes i den nye S-klassen lover å tilby stor kraft og effektivitet.

Mercedes diesel sedans

Mercedes har gjort sitt rykte over-gjennomsnittlig luksus og komfort primært med sedans. Den minste sedan i Mercedes utvalg er C-klassen, og den mest populære diesel C-klassen er C220d  med  en 2.0L diesel 4-sylinder motor med 191HP. Toppen  av linjen Mercedes C-klasse diesel er C300d  med 254hp.

Mercedes E-klasse er den mellomstore Mercedes luksus sedan som også tilbyr noen dieselmotorer. Den mest populære er E220d  med en 2.0L 4-sylinder med 194hp. Toppen  av linjen  E-klasse diesel er E400d med en punchy 6-sylinder diesel med 325hp.

Mercedes S-klasse er flaggskip sedan  tilbud fra Mercedes Benz, og S-klassen tilbys også med en dieselmotor. S400d tilbyr 340hp og Mercedes  sier at denne motoren i S400d er den kraftigste Mercedes diesel noensinne laget, spesielt hvis du vurderer 720 NM i dreiemoment.

Mercedes diesel SUV-er

GLA200d er oppføringen-nivå Mercedes diesel SUV somtilbyr 150hp fra en 2.0L turbo 4-sylinder paret til en semi-auto 8-speed girkasse som lover en 40MPG US drivstoffeffektivitet vurdering. Selv om denne versjonen  av GLA ikke er så kraftig som noen andre gassdrevne GLA-modeller, er GLA200d i Europa det mest populære valget av gjengen.

  Hvilken Mercedes har twin-turbo

Den neste i køen er Mercedes bestselger SUV, GLC. Mercedes tilbyr en 2.0L 4-sylindret turbo GLC220d med 170hp eller en 241hp 2.0L turbo 4-sylinder. Begge disse motorene er ekstremt populære fordi de tilbyr anstendige effekt- og drivstoffeffektivitetsvurderinger.

GLE SUV er den mellomstore Mercedes luksus SUV i stand til å transportere  opptil 7 passasjerer. GLE tilbys også som diesel i Europa, og diesel GLE 300d 4MATIC er en av de mest populære modellene i serien. 300d tilbyr en 2.1L 4-sylindret turbo med 200hp og imponerende  30 + MPG amerikanske drivstoffvurderinger.

GLS er Mercedes SUV flaggskip, den største, mest overdådige Mercedes SUV som også kan kjøpes med en dieselmotor. Modellen det gjelder er GLS400d med en 3.0L 6-sylindret turbo med 330hp som er rettet mot å slå en perfekt balanse mellom drivstoffeffektivitet og motor raffinement.

Mercedes diesel modeller i USA

Som nevnt tidligere har Mercedes sluttet å tilby dieselmotorer  i   USA fordi diesel ikke passer til en Mercedes US-modellportefølje. Det er mange grunner til at Mercedes bestemte seg for å slutte å tilby dieselmodeller i USA, det kan skyldes popularitetsproblemer, drivstoffproblemer, drivstoffpriser  , eller den generelle misliker dieselmotorer  .

I USA blir dieselmotorer noe sett på som fungerendemannsmotorer. De fleste nyttekjøretøy drives av en dieselmotor, og de fleste forbrukerbiler er gassdrevne. Bare noen få biler som store pick-up lastebiler drives av dieselmotorer.

  Det beste stedet å kjøpe en brukt Mercedes

Mercedes har også uttalt at dieselbilvurderingene i USA ikke er like raffinerte som de i Europa, og hvis noen bruker slike dieselbrensel i en lengre periode, kan det skade selve motoren. Dette blir sett på som hovedårsaken til at Mercedes bestemte seg for å slutte å tilby dieselmotorer  i USA.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er fordelene med dieselbiler?

Det er ganske mange fordeler med å eie en dieselmotor i disse dager, og det er ganske klart at Mercedes og mange andre tyske produsenter fortsatt er opptatt av å tilby og forbedre dieselutvalget ytterligere. Dieselmotorer er kjent for å vare lenge, vanligvis lengerenn  noen av  deres  gassdrevne kolleger.

Videre er dieselmotorer mer egnet til motorveihastigheter fordi dieselmotorer vanligvis tilbyr høyere dreiemomenttall, som alle betyr at dieselmotorer er mer effektive, og dermed billigere enn engassdrevet  motor.

Dieselbiler   er også dyrere, og de koster mer på bruktmarkedet. De er generelt mer drivstoff-effektive, men de koster mer i tilfelle sammenbrudd. Videre er dieselens skjebne  fortsatt usikker, og fremtiden vil snart avgjøre skjebnen til dieselkraftverket  i de kommende årene.

Kommer Mercedes til å slutte å tilby dieselmodeller i andre markeder også?

Per nå ser det ut til at Mercedes sakte avvikler dieselmotorer  i   Australia / Oceania market  også. Selv om dette kanskje bare er et rykte fordi Mercedes ennå ikke har bekreftet noe. I Europa diesel er så sterk som de noen gang var, og det er ingen tegn til å bremse ned når det gjelder salg.

  Hva er den beste tiden å kjøpe en Mercedes?

Alt dette vil avhenge av mange av de fremtidige statlige forskriftene, og tidevannet skifter hele tiden, så det er ingen klare indikasjoner på hva som kommer til å skje neller når det kommer til å skje.

Er det noen problemer med dieselmotorer?

En dieselmotor har mange fordeler, og mange tror at en gassdrevet motor aldri kommer til å tilby levetiden og dreiemomenttallene til en diesel. Men diesel er  forståelig nok ikke perfekt. Noen diesel-spesifikke problemersom overoppheting på grunn av økt motorstress er ganske vanlige i sommerlige dager.

Selv om Mercedes og mange andre bilprodusenter i disse dager bruker en enorm sum penger på dieselmotor raffinement, en diesel vil alltid høres traktor-lignende, og det er ikke noe som passer en luksus sedan.

Noen andre problemer som motoroljeoksidasjon, fuktighetsreaksjoner, svart eksos, forurenset drivstoff, defekte glødeplugger, hardstart  og uventede motoreffekttap er ganske hyppige i dieseluniverset. Men hvis du opprettholder dieselen din som anbefalt, bør du med hell unngå alle disse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter