Kan du endre hjulstørrelser på en bil?

Ja, du kan endre hjulstørrelser på bilen din, men det er noen få advarsler. Ulike hjulstørrelser krever at du også bytter dekk. Alt dette betyr at bilen din kommer til å føles annerledes avhengig av hvilken størrelse på hjul og dekk du går for.

Ytelsesmessig fungerer et lettere og mellomstort sett med hjul best fordi eventuell ekstra vekt på dekkene kommer til å øke unsprung masse som påvirker ytelsen negativt. Videre påvirker større hjul også akselerasjon, spesielt hvis bilen ikke er riktig innstilt etterpå.

Komfortmessig, mindre hjul og større dekk er nesten alltid et bedre alternativ fordi det er mer dekk for å suge opp alle støtene. Imidlertid bruker mange moderne high-end luksusbiler 20-tommers + hjul mens de fortsatt beholder en komfortabel tur.

Effektivitet er også et aspekt du må bekymre deg for fordi større hjulstørrelser noen ganger kan påvirke drivstoffeffektiviteten negativt. Til slutt er det alltid viktig å snakke med forsikringsselskapet ditt før du bestemmer deg for å bytte hjul fordi dette også kan påvirke forsikringspolisen din.

Ytelse – Hjul- og dekktyper og -størrelser

Grunnen til at folk har en tendens til å endre hjulstørrelser er at det ser bedre ut, men mange gjør det for å forbedre ytelsen også. Selv om større hjul kan påvirke sidehåndtaket og den generelle trekkraften negativt, kan typen hjul og dekk du velger endre det til det bedre.

For eksempel bruker de høyeste ytelsesbilene i disse dager enten magnesium- eller karbonfiberhjul. Denne typen hjul er vanligvis den letteste som gjør bilen mye mer smidig og morsom å kjøre. Karbonfiberhjul sammen med karbonkeramiske bremser tilbyr vanligvis den høyeste ytelseslegitimasjonen.

  Hva er den styggeste bilen?

Dette skyldes at den unsprung massen har en tendens til å falle betydelig, og forskjellen mellom unsprung masse og vanlig masse er betydelig. Siden disse komponentene har en tendens til å rotere, gjør forskjellen in vekt en massiv forskjell i ytelse fordi vekten endres under rotasjon.

Når det gjelder ytelsesdekk, er de vanligvis laget for varmt og tørt vær, noe som betyr at de ikke er de beste når det gjelder is og glatte forhold.

Komfort – Implikasjoner ved å velge større hjul

De fleste bilprodusenter i disse dager bruker mye tid på å teste og forbedre bilene sine til et overlegent nivå for å være konkurransedyktig og vellykket. Dette betyr at disse produsentene vet en ting eller to om hvilken hjulstørrelse som passer til en bestemt modell under visse omstendigheter.

Som sådan er det alltid en god ide å ikke endre hjulstørrelsen hvis du liker måten bilen kjører på, men hvis du bestemmer deg for å gjøre det, må du sørge for å gjøre det riktig. Som nevnt tidligere, større hjul negativt innvirkning komfort som deg er mindre dekk å suge opp ujevne overflater.

Selv om det er et par produsenter som er i stand til å oppnå imponerende nivåer av komfort ved hjelp av 20+ tommers hjul og dekk, er det fordi de bygger disse bilene, og de var i stand til å justere bilen riktig for at den skulle takle større hjulstørrelser.

Effektivitet, sikkerhet og forsikring – Ofte oversett faktorer

Hvis du gjør et grundig søk på internett om hvordan forskjellige hjulstørrelser påvirker effektiviteten, vil du sannsynligvis komme over flere videoer og artikler som forteller deg at større hjul har negativ innvirkning på effektiviteten.

  Hva slags bil kjørte Columbo

Det kan være tilfelle hvis kjøretøyet ditt opprinnelig kom på betydelig mindre hjul, men i de fleste tilfeller er forskjellene ikke så eksaggerated som de ser ut.  Kanskje hvis du oppgraderer fra 15» til 19» hjul, vil du legge merke til forskjellen, hvis du bare oppgraderer en tomme eller to, er forskjellene ubetydelige.

Sikkerhetsmessig velger du alltid hjul og dekk som overholder alle forskriftene som er angitt ved å regulere legemer og med alle anbefalingene fra produsenten. Sikkerhet er ikke noe du bør ta for gitt, uansett hvor bra noe ser ut.

Til slutt må du alltid rådføre deg med forsikringsselskapet ditt, da forskjellige hjulstørrelser til og med kan påvirke forsikringspolisen din. Dette er vanlig i land med fryktelig veikvalitet fordi dette øker sannsynligheten for å skade bilen din.

Delen Vanlige spørsmål

Hva annet må jeg endre når jeg vil endre hjulstørrelsen?

Du må tydeligvis bytte dekk også. Større dekk har en tendens til å koste mer sammenlignet med dekk med mindre diameter, og de kan noen ganger være vanskeligere å finne fordi de ikke er så vanlige som hjul med mindre diameter.

Når det er sagt, må du sørge for at dekkbredden, profilen  og hastighetsvurderingen alle trenger å samsvare. Foruten dette, må du noen ganger justere bilens fjæringssystem for å takle forskjellige hjulstørrelser. Speedometeret og kilometertelleren din kan også bli påvirket av større hjul, så sørg for å kontakte mekanikeren din for skreddersydde instruksjoner.

Hva er konsekvensene av ytelsesrangerte dekk?

Ytelsesrangerte dekk koster mer penger, de er vanskeligere å finne, og de varer vanligvis ikke så lenge »vanlige» dekk gjør. Noen produsenter som Michelin tilbyr mange forskjellige typer ytelsesrangerte dekk, noen av dem er mer ytelsesorienterte, andre er for det meste skreddersydd for komfort og stillhet med en sporty kant.

  Beste elbiler for høye personer

Når det er sagt, gir hardcore ytelsesdekk bare mening for sporbruk, da disse dekkene bare fungerer når de er opp til temperatur. Videre betyr dette også at disse dekkene kan være farlige om vinteren, da de ikke er designet for å takle glatte krydder.

Bør jeg endre hjulstørrelsen eller ikke?

Hvis du vil oppgradere hjulene dine, gjør det riktig. Dette betyr at du bør kontakte forhandleren din for mer informasjon om din spesifikke bil og hvilke typer dekk som er klassifisert for din type bil.  Ta alltid kontakt med forsikringsleverandøren din før du gjør noe, da dette kan være skadelig for forsikringspolisen din.

Til slutt, vær kresen mens du velger hjul som ikke alle hjul er gjort like. Det er mange lisensierte kopihjul der ute og billige knock-off hjul som noen ganger til og med kan være farlige. Skimp aldri ut mens du velger nye dekk, da dette er enda viktigere.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter