Er parkeringsassistent verdt det?

Park assist er et system som vanligvis er pakket med mangeforskjellige,  avanserte førerassistansesystemer som tar sikte på å gjøre parkeringsprosessen mye enklere og jevnere. Nødvendigheten av disse systemene er svært avhengig av den aktuelle sjåføren og selve bilen.

Hvis du er en relativtuerfaren sjåfør, eller du bare mangler tilstrekkelig tillit når det gjelder komplekse parkeringsmaneuve rs som parallell parkering, kan disse systemene være til stor nytte for deg. Kanskje du bor i overfylte byer, og du vil bare ha det ekstra laget av beskyttelse.

Det kan være fordi bilen din er ekstremt stor eller begrenset av mangel på  synlighet, eller du ikke er trygg nok, disse systemene kan være til nytte for deg hvis du bruker dem riktig. Når det er sagt, bruker de aller fleste kunder som har disse systemene montert på bilene sine ikke så ofte.

Så det er virkelig opp til deg å bestemme om disse systemene er noe verdt å vurdere, men du bør være klar over at du alltid er den som har skylden, uansett hvordan en potensiell ulykke kan oppstå. Hvis du velger disse systemene, må du sørge for at du holder et våkent øye mens du parkerer til enhver tid.

Hvordan fungerer parkhjelp?

Disse systemene består vanligvis av radarer,parkeringssensorer  og et sett med kameraer. Det er forskjellige nivåer av disse systemene, fra de mer grunnleggende som bare hjelper deg med styringsinngang eller de mest avanserte som klarer å parkere bilen helt uten førerinngang i det hele tatt.

Når du engasjerer park assist bilen vil aktivt begynne å lete etter nærliggende parkeringsplasser. Systemet vil skanne den tilgjengelige plassen og be deg om å parkere hvis systemet anser stedet som passende. Når du har funnet stedet, stiller du bilen opp på riktig måte og engasjerer systemet.

  Hva er den beste bilen for transport av kajakker?

På dette tidspunktet har du enten til oppgave å skifte fra forsiden til baksiden eller bare holde en knapp. Sørg for å følge alle instruksjonene som er ment og vær alltid oppmerksom på omgivelsene dine. Du bør spesielt være klar over all trafikk i bevegelse og fotgjengere i nærheten.

Bilen vil fortelle deg når du skal gjøre noe, og før du godtar det, sørg for at det faktisk er trygt å gjøre det. Denne prosessen tar vanligvis litt mindre enn det ellers ville vare uten at disse systemene er engasjert. Etter at du har parkert bilen,  vil systemet koble seg ut og du kan forlate bilen.

Park Assist pålitelighet

Når det gjelder pålitelighet, er disse systemene faktisk nyttige, og dette har blitt bevist av en omfattende studie utført av AAA UK. Denne studien konkluderte med at parkeringsassistent reduserer sjansen for hjulkant for opptil 81%, noe som absolutt er imponerende.

Studien konkluderte også med at tiden det tar å parkere en bil ved hjelp av disse systemene reduseres med opptil 11%, og at effektiviteten og det store antallet maneuvers også er sterkt forbedret av disse systemene.

Men disse systemene er ikke perfekte, og selv om de reduserer sjansen for at hjulet demper med betydelig margin, øker de sjansenfor hjulkant når de kommer ut av en parkeringsplass, da disse systemene noen ganger har en tendens til å parkere langt nærfortauskanten.

Uansett hvor pålitelige disse systemene kan være, kan de aldri være perfekte. Så  det er viktig for deg å alltid følge med på prosessen og sørge for atikke alle sikkerhetsstandarder er oppfylt. For hvis noe skjer, er det juridisk sett din feil og ikke systemets  feil.

  Beste SUV-er for en første bil

Bilen og det aktuelle systemet

Hvis vi tar sjåføren ut av ligningen, er selve bilen det eneste objektive perspektivet på nødvendigheten av parkassistanse. Noen biler som Nissan Micra  for eksempel er små, utrolig lett å se ut av og svingradiusen er også mer enn hensiktsmessig.

Andre som en 7-seters SUV, en sportsbil eller en langakselavstandMercedes Benz S-klasse er betydelig større og dermed mye vanskeligere å se ut av. Noen sportsbiler er designet med dedikerte lameller på den bakre frontruten som helt hindrer bakre synlighet.

Disse systemene gir mye mer mening på slike kjøretøy som de kompenserer for  mangelen på generelle ingredients nødvendig for enkel parkering og spesielt med tanke på verdien av noen av disse bilene. Hvis du ikke er en erfaren chauffedin, en lang wheelbase S-Klasse føles som et hangarskip på veien.

Men selve systemet er også en stor del av ligningen, da det er forskjellige nivåer av raffinement. Den nylig utgitte Mercedes S-klasse kan autonomt nærme seg en parkeringsplass, avslutte den og komme til en utpekt drop-off spot mens mer grunnleggende systemer kan bare styre når du anser det trygt nok.

Delen Vanlige spørsmål

Leveres parkassistansesystemer som standard?

Oftereer  disse systemene ikke en del av dyre utstyrslister for førerassistansesystemer. Selv om noen manufacturers kan til og med tilby de grunnleggende nivåene som standard, brukes disse nivåene ikke så ofte.

Hvis du vil ha toppmoderne parkeringsassistentfunksjon, ser du på en økning på $ 500 regning på et minimum, og noen ganger kan disse pakkene koste flere thousands av dollar.

  Hvor mye bakkeklaring trenger du for fartshumper?

Hvor ofte bruker folk parkassistanse?

Ikke så ofte som du kanskje tror. Antall biler som selges med disse systemene vil antyde at folk bruker disse systemene ofte, men det er rett og slett ikke tilfelle. Grunnen til at mange nyere biler kjøpes med parkeringsassistanse er at  du må kjøpe parkassistanse for å få mer nyttige funksjoner som et 360-kamera.

I de fleste tilfeller parkerer folk bare av seg selv, og det er ikke behov for flere parkeringsassistansesystemer. Videre er parallell parkering ikke så vanlig som mange mennesker ikke bor i byen.

Er parkhjelp trygt?

Det burde det være, men det er ingen måte å fortelle sikkert. Noen ganger feiltolker disse systemene den virkelige verden som kan føre til alvorlig skade og skadekrav. Hvis du vil maksimere sikkerhetsnivåene, må du alltid følge  med    på hva systemet gjør og sørg for å smelle på bremsene hvis noe går sørover.

Disse systemene er ofte portrettert som systemer som tar belastningen ut av daglig pendling, men det er ikke tilfelle, da oppmerksomhetsnivåene dine bør være betydelig høyere når du bruker disse systemene. Stol aldri på noeype  av assistansesystem for å erstatte deg, og sikkerhetsnivåene vil være betydelig høyere.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter