Hvilken bil har den beste parkhjelpen?

Parkhjelpsystemer er laget for å gjøre parkeringsprosessen  mye enklere, men hvis du er en erfaren sjåfør, er sjansen stor for at du ikke vil bruke slike systemer så ofte. Selv om detalltid er godt å vite at det er et dyktig system som ser påryggen din.

Slike systemer er mest fordelaktige for folk som mangler nødvendig erfaring og kompetanse, og spesielt de som ikke føler seg trygge mens de parkerer parallelt i en travel gate. Park assist er en nyttig funksjon, men det er forskjellige raffinement nivåer disse systemene gir.

Noen systemer kan bare veilede deg med hørbare eller skriftlige instruksjoner, andre kan ta over hjulet, mens de mest avanserte er i stand til å gjøre alt uten behov for menneskelig inngrep. Uansett hva systemet måtte være, sørg for å holde et sentient øye over systemet til enhver tid.

For tiden er W223 Mercedes Benz S-klasse utstyrt med det mest avanserte parkassistansesystemet, Tesla Model S kommer et  nært sekund. I tillegg til disse tilbyr Audi A8 også et avansert parkhjelpesystem, og det samme gjør Ford-ekspedisjonen, BMW 5-serien,  og til og med Ford F150, og mange flere biler.

Mercedes Benz S-klasse

Gjennom årene var det høyeste nivået av parkering bekvemmelighet en godttenkt-etter og tid-effektivbetjent service. Du ville bare kjøre til inngangsdøren til et hotell, og en profesjonell betjent arbeidsgiver ville gjøre  resten. I dag er den mest praktiske måten å parkere bilen din på å investere i den nye Mercedes Benz S-klasse.

Et system som heter Automated Valet Parking lar deg la bilen stå på et bestemt sted, gå bort fra den, og bilen finner nærmeste parkeringsplass og parkerer seg selv. Når du ankommer garasjeportinngangen, er alt du trenger å gjøre å trykke på noen få knapper, og bilen kommer tilbake der du forlot den.

  Beste kompakte biler for høye personer

Tesla Modell S

Per nå er Tesla et av de mest interessante selskapene på planeten av en rekke årsaker. Først av alt startet Tesla Company bokstavelig talt en revolusjon i bilindustrien ved å presse den elektriske motoren. Foruten selve motoren, var Tesla også en pioner innen futuristisk teknologi som Smart Summon Mode.

Smart Summon-modusen er for det meste rettet mot trange parkeringsscenarioer der du ikke har nok plass til å komme inn eller ut av bilen. Selve systemet er i stand til parallell eller vinkelrett parkering, men den ekstra funksjonen her er muligheten til ikke å være inne i bilen mens den kommer inn eller ut av parkeringsplassen.

Audi A8

Audi A8 er Audi flaggskip luksus sedan, og som sådan, Audi A8 er noe av en teknologifestival. Selv om A8 skal oppdateres grundig i år eller neste år, er den fortsatt utstyrt med Audis AI Park Assist Package som skal gjøre hele parkeringsprosessen mye enklere.

Systemet drar nytte av et360-graders3D-kamera med mange ultralydsensorer som kan parkere bilen på mange forskjellige måter. Bilen vil gjøre alt, alt du trenger å gjøre er å la den. I tillegg til dette kan A8 også styres med en mobiltelefon utenfor bilen hvis du vil nærme deg eller gå ut av en stram parkeringsplass.

BMW 5-serien

BMW 5-serien er en av de mest ikoniske fire-dør executive sedans gjennom tidene, og det er absolutt en av de beste BMW-modellene noensinne å bli introdusert. Som sådan har 5-serien alltid mange imponerende teknologiløsninger, og parkassistansesystemene er ekstremt interessante takket være en spesiell nøkkel.

  Hva er det mest upålitelige bilmerket?

5-serien kan gjøre alle de vanlige parkeringsgreiene uten menneskelig innblanding. Dette betyr at 5-serien er i stand til å kontrollere styringen, gass- og bremsepedalen,  og girene selv. Den  mest imponerende funksjonen 5-serien har er den spesielle fjernkontrolltasten med en dedikert berøringsskjerm.

Ford-ekspedisjon/Ford F150

Ford-ekspedisjonen og den nye Ford F150 bruker begge derivater av samme parkassistansesystems. Disse systemene  kan  parkere bilen uten menneskelig innblanding. De er også i stand til å forlate parkeringsplassen uten inngrep mens de drar nytte av en spesiell 360-graders sidesensorteknologi.

Dette betyr at selv disse enorme SUV-ene / pickupene kan  parallellparkere for deg. Det gir absolutt mer mening å bruke slik teknologi i en stor bil i stedet for i en subcompact hatchback. Som sådan har Ford sørget for at systemet er pålitelig og alltid klart til å hjelpe.

Delen Vanlige spørsmål

 

Erparkeringsassistansesystemer verdt det?

Nødvendigheten av et parkassistansesystem er sværtavhengig av føreren og den aktuelle bilen. Hvis du er en erfaren, selvsikker sjåfør som vet hvordan du parkerer en bil uansett situasjon, er parkassistanse ingenting annet enn bare en gimmick for deg, spesielt hvis du kjører en ganske kompakt bil.

På den annen side, hvis du kjører en stor bil, eller du bare mangler opplevelsen eller / og tilliten når det gjelder parallell parkering, kommer disse systemene definitivt til nytte. Uansett tilfelle hvis du trenger det eller ikke, viser et ekstra par øyne alltid nyttig.

  Hva er den romsligeste sedanen?

Hvilke biler drar mest nytte av et parkassistansesystem?

Hvis du ser på listen over de beste parkassistansesystemene nevnt ovenfor, er det et tilbakevendende tema med alle bilene som er nevnt. De er store og noen ganger utfordrende å se ut av. Denne  typen biler er de som drar mest nytte av parkassistansesystemer.

Bør jeg kjøpe en bil med parkassistanseteknologi?

I de fleste tilfeller, nei. Det er ikke nødvendig å kjøpe en bil utelukkende basert på dette systemet. Hvis  du tror duikkevil dra nytteav det, hvorfor kaste bort pengene. Produsenter innser dette, så de har en tendens til å pakke opp de ikke-så populærealternativene med de mestpopulære, slik at de kan tjene en anstendig fortjeneste.

Hvis du mangler nødvendig tillit til å parkere på noen måte eller form, bør du øve på det, da det er et viktig aspekt av bileierskap. Folk bør aldri helt stole på disse systemene, og de bør alltid være lett tilgjengelige for å overta kontrollen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter