Hvilken er den beste 90-tallet Mercedes Benz?

Mercedes Benz er et bilfirma som har vært i virksomhet i over 100 år. Siden da har Mercedes laget mange forskjellige modeller, men få av dem var like høyt ansett som modellene fra 1980- og 1990-tallet.

Uten tvil er den beste Mercedes-modellen fra 90-tallet 1991 Mercedes 500E. Bilen er et direkte resultat av et fellesforetak i Porsche/Mercedes. 500E tilbyr et ikonisk Mercedes-design, og har fått kallenavnet «firedørs Porsche».

En annen utmerket 90-tallet Mercedes er W140 S-klasse. Dette legendariske flaggskipet debuterte først mange funksjoner som de fleste toppmoderne luksusbiler tilbyr i dag.

Mercedes 500E

500E er en definisjon av en sovende eller en ulv i fåreklær. Bilen ble subtilt designet, men tilbød imponerende ytelse og en motorsport stamtavle støttet av Porsche. 500E er en av de mest populære «moderne klassiske» Mercedes-modellene, og med en god grunn.

Den 500E kunne lett ha forveksles med en vanlig Mercedes 90s sedan, men denne bilen tilbød en 5.0-liters V8 med 326hp, en 0-60 tid på 6.1 sekunder, og en topphastighet på 250km/t (155mph). Denne typen tall var vanligvis forbundet med de høyest presterende sportsbilene fra denne tiden.

500E kostet nesten det dobbelte av prisen på en vanlig 300E, og mer enn 10k enheter ble solgt. Å finne en i anstendig stand i dag kan fortsatt koste så mye som $ 60k.

Bilen ble laget i Porsches anlegg i Sindelfingen og var den første bilen som introduserte en funksjon kjent som «standard dekksmotor», noe som betydde at motoren satt lavere i bilen for bedre ytelse.

500E og Audi RS2 var biler som stort sett startet Mercedes AMG-divisjonen og Audi RS-divisjonen. Statusen som moderne AMG- og RS-modeller liker har en direkte kobling til disse to modellene, og på grunn av dette, og mange andre grunner vil disse to for alltid bli husket som originale autobahn rakettskip laget i samarbeid med Porsche.

  Hvilken modell er den minste Mercedes SUV?

Mercedes W140 S-klasse

En annen flott Mercedes fra tidlig på 90-tallet er W140 S-klassen. W140 er ansett som en av de mest overkonstruerte Mercedes-modellene gjennom tidene. W140 S-klassen er den første bilen i historien som tilbyr elektronisk stabilitetskontroll (ESP). Dette systemet er en standard i hver ny bil i dag, men det debuterte på 90-tallet Mercedes flaggskip.

En luksus sedan som W140 er en bil med et mål om maksimal komfort for beboerne, så Mercedes debuterte mange nye funksjoner for å forbedre kjøreopplevelsene. Disse inkluderer doble vinduer med vinduer for en roligere stasjon, 4-sone klimakontroll, trekkraftkontroll, navigasjon og til og med talekommandoer.

Videre tilbød W140 S-klassen også sot-lukkedører, myk koffert, sidegardinkollisjonsputer og regnfølsomme vindusviskere. Stort sett alle disse funksjonene som er standard i dag debuterte i W140.

Men det som skiller W140 fra resten mest er det faktum at denne S-klassen er den siste sedan produsert av Mercedes med «penger er ikke noe objekt» mentalitet. S-klassen som fulgte var ingen match for W140 fordi den var plaget av mange forskjellige kostnadskutt.

Mercedes 190E brukt bil

W140 og 500E var biler laget for å tilby den mest luksuriøse og mest ytelsesorienterte opplevelsen Mercedes kunne tilby på 90-tallet. Men 190E fra 90-tallet er hver manns Mercedes.

190E ble solgt fra tidlig på 80-tallet til tidlig på 90-tallet, og ikke mange andre modeller vil bli husket like godt som 190E. Det skyldes for det meste det faktum at 190E var og fortsatt er en skuddsikker bil, høyt ansett for sin uforgjengelighet og evnen til å samle enorme miles på kilometertelleren.

  Hvilket merke har det beste interiøret - Audi, Mercedes eller BMW?

Mer om vår favoritt Mercedes fra de gode gamle dager

Hvilken er den beste Mercedes Benz-modellen gjennom tidene?

Det er vanskelig å finne en Mercedes som har en mer legendarisk status enn den ikoniske 300SL. Bilen ble lansert i 1954 og var i stand til å treffe 163 mph, og tjente tittelen på den raskeste bilen i verden på den tiden. Men det største med denne Mercedesen var evnen til å reise i uovertruffen komfort i slike hastigheter.

Videre er denne bilen ofte ansett som den vakreste bilen som noen gang er laget. Mens skjønnhet sikkert er i øyet til betrakteren, er utseendet til 300SL vanskelig å feile. Etterspørselen etter disse er så høy at i dag vil en 300SL sette deg tilbake et par millioner dollar.

Hvilken er den mest pålitelige Mercedesen fra 90-tallet?

Mercedes tilbød mange pålitelige modeller på 90-tallet, inkludert den nevnte 190E. Modeller som W124 er også ansett som utrolig pålitelige Mercedes-tilbud. Denne 3,0-liters turbo-dieselen ble bygget som en tank, og de kan fortsatt bli funnet overalt.

Hvis man stiller spørsmål ved påliteligheten til W124 Mercedes, anbefales det sterkt for dem å se Grand Tour-episoden der James May bruker en vogn som denne til å transportere en fisketank over hele Afrika.

Et annet godt eksempel på Mercedes pålitelighet er W126. W126 er andre generasjons S-klasse og er også ansett som et annet pålitelig kjøretøy.

  Hvilken Mercedes har en 6-sylindret motor?

Hvilken er den beste 90-tallet Mercedes å kjøpe?

Mercedes-biler fra 90-tallet er utrolige, veldig godt bygget, ser bra ut og ganske kraftige. En slik modell er R129 Mercedes 500SL. 500SL tilbød stil og substans med mange forskjellige sikkerhets- og teknologifunksjoner som fortsatt er relevante for denne dagen.

500SL ble tilbudt med en 5-0 liters V8 som laget 322hp, i stand til imponerende akselerasjonstider, og høres ut som en muskelbil i prosessen. Du kan få en av disse for så lite som $ 15k, og en fin en også.

Den største ulempen ved 500SL er prisen. Denne bilen var billig i lang tid, og på grunn av dette ble mange av dem forsømt, men hvis du klarer å finne en i anstendig stand, gå for det, fordi 500SL er en av de beste Mercedes kabrioletene gjennom tidene.

På 1990-tallet var Mercedes den ledende bilprodusenten i verden. Ingen andre merker kunne matche nivåene av ingeniør muskler Mercedes var flexing, og av denne grunn, en 90-tallet Benz vil vanligvis være et levedyktig alternativ.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter